31

Анонимен

преди 5 години

Познавам човек, който кара с по 75 на магистралата, защото дава с 0.7л/100 км по-малък разход. Човекът пести. Преди се опитваше да се хваща, да кара зад големи камионни, заради въздушната струя, ама онези понякога отбиват и почват да се карат ... все едно им взима от горивото ... А по този начин, може да ви паднес разхода с 4 до 8% !!!!!!! Също така, ако няма да има пътници отзад, е добре да махнете задната седалка, преди да тръгвате на дълъг път и НИКАКЪВ КЛИМАТИК !!!!

30

Гошо

преди 5 години

С новите застраховки от 18.08.разходът пада наполвина.Гарантирано от ...

29

Киро Кардана

преди 5 години

Те хубаво го взимат и искат само карат ,но колата неще само каране иска и подръжка!Лошо подържания автомобил не само ,че гори повече гориво ами и невърви както трябва ,замърсява въздуха ,яде ви гумите ,правите предпоставка за ПТП и ви бърка яко в джоба...

28

Анонимен

преди 5 години

Ниският разход е при изправния автомобил и на върха на обувката на десния крак.

27

Анонимен

преди 5 години

Като каза за нова дачия... Имам Дъстър 2015г дизел. За съжаление не ми го подариха, а го платих. Изключително доволен съм! Съжалявам за всичките години, в които карах стари премиуми, това е било изгубено време :)

26

Анонимен

преди 5 години

До ФактКакво им е нерационалното - караш и отиваш ъдето искаш. Нерационално става, когато цената на бензина скача с по 50% за 1 година, ей така ...

25

Анонимен

преди 5 години

Ха познайте що унищожиха ЖеПе-то

24

Анонимен

преди 5 години

До Киро КарданаБратле, аз си карам колата и през половин година я водя в сервиза за техническа подръжка. ДОри нямам представа, какво се случва вътре. Имах стара кола, която ме остави. ПРосто звъннах на пътната, да дойда да я вземе, след това на такси. Оказа се, че трябвало да чакам пътната ... ти представяш ли си ? Аз бързам, те пътна да чакам ....

23

Анонимен

преди 5 години

Пълня до горе, карам до лампа, след това пак пълня до горе и въобще не ме интересува колко гори. То ако горивото ти е непосилно, какво остава да поддържаш като хората една кола.

22

ТАКА ДЕ

преди 5 години

До Бай ИванСъс ВАЗ 2101 имаш всичко бай Ванчо!

21

Бай Иван

преди 5 години

до така де .Гасиш мотора по нанадолнището и ти отказват спирачките(нямаш вече усилвател) ,нямаш и хидравлика на волана и на първия завой правиш близка среща с дърво или нещо подобно.

20

Анонимен

преди 5 години

До Киро Кардана90% от хората си вземат автомобил не за да му гледат свещите и да му зяпат колелата, а просто да го карат. Запалените техничари са малко.

19

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 5 години

До qwНова Дачия!?Може но само ако ми я ПОДАРЯТ.

18

Анонимен

преди 5 години

Следя разхода на гориво, защото това е един от критериите за изправността на двигателя, а като вдигнат цените на горивото минавам на друго.

17

Киро Кардана

преди 5 години

Подържайте си мотора!Ако ми карате с прецакани кабели,свещи,нагорели егр-ри ,запушени гърнета ,неправилно работещи датчици по мотора ,дюзи,ECU,филтри,нарушена сходимост на колелата и т.н нисък разход никога няма да видите!Най -големите замърсители на въздуха са ДВГ с гореспоменатите неизправности..

16

ТАКА ДЕ

преди 5 години

Гасим двигателя по нанадолнищата и пестим на 100%.

15

Анонимен

преди 5 години

Развит обществен транспорт може да спести огромни пари, нерви, катастрофи и други неприятности и техните последици, но не е това целта щото ще се намали разхода на горива наистина. И нема да има кинти. В глобален мащаб.

14

Жо

преди 5 години

ИМАХ КОЛА, на която биши монтиран разходомер на горивото. Той отчиташе количеството бензин, който минаваше през горивопровода. При по-силно натискане на *** на газта, индикаторът отчиташе повече, при по-слабо натискане- по-малко гориво.И така, направих си експеримент. Изминах два пъти разстоянието от кв.Хладилника до Околовръстното с 60 км/ч. Първият път на V скорост- индикаторът отчиташе голям разход, втория път на скорост- отчиташе по малък разход, при по-високи обороти на мотора.

13

Факт

преди 5 години

Броят на автомобилите е абсурдно голям и те се ползват нерационално.От друга страна обществения транспорт е сравнително скъп и често неудобен.Намаляването на трафика пък се постига с товаренето с такси и данъци.Изобщо-някакъв омагьосан кръг.Ако имаше лесно достъпни коли под наем на сравнително изгодна цена,аз лично със сигурност бих се отказал от собствен автомобил!

12

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Има влак. Е...по-точно имаше...