45

Анонимен

преди 5 години

44, че какво му е на Люлин? Има широки улици, места за паркиране, има въздух между блоковете, магазини под път и над път, метро, общината го поддържа криво ляво. Апартаментите са значително по-големи от новото строителство, и повечето не гледат в кухнята на отсрещния. Има млади хора... Какво му е? С какво центъра с вмирисаните кооперации и тесни мръсни улички е по-добър за живеене?

44

Анонимен

преди 5 години

Спрямо постигнатото за София 79 място това е повече като резултат от първото място за Виена при положение, че бюджета на София е 10 пъти по- малък. Не правя реклама на Фандъкова и не съм и фен, но сравняваме резултата в класация и бюджет плюс сходно по брой население.

43

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 47Не са, но плащат най-много. В края на месец е едно, да си със 500 лева, друго е, да си с професия и да бройка 5-6 бона.

42

До Анонимен 42

преди 5 години

"С бюджета си София е постигнала повече от Виена. Стига хейтене бе хора- малко математика при съизмерими подобни величини."Кои величини наричаш "съизмерими"? "Постигането на повече" е едно от най- несъизмеримите неща. Какво е това повече и спрямо какво е повече?София не е град за живеене. Той е просто компромис за хората у нас, които няма какво да работят поради разнебитената ни тотално икономика в останалите населени места. Младите днес директно заминават да учат и работят в чужбина, обаче.

41

Анонимен

преди 5 години

Едни от най-глупавите класации са тези.Столиците не са най-добрите градове за живеене. А София пък изобщо не следва да е в класация като тази.

40

Анонимен

преди 5 години

България ще се прави, ако редуцираме нежеланиете елемнти с 80 процента :)Но идва това време! До 50 години, световното население няма да е повече от 500 000 000

39

Анонимен

преди 5 години

Чудя се в новопостроените квартали, как можаха да оставят такива тесни улички. По два метра, а на много места са и без тротоар. Как е възможно да се дават разрешителни без да има цялостна визия как ще изглежда кварталът след като се запълни със сгради! То ясно как става, ама сметай колко не им е пyкало какво се случва! Само парата е имала значение... Пфу!

38

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе е амо до брой хора, а до какво и зщао се прави. Да речем, че дадем същия б'джет в София ? Какво се променя ? Повече дървета и повече стегнати улици и по-малко разпадащи се "паметнци на културата", ако паметник на културата може да се нарече един декаденски бар и някаква си царска съборетина. А всичко останало ? Не е до парите, а е до хората, които боравят с парите.

37

Анонимен

преди 5 години

Говорим за съизмерими градове- София и Виена са с по около 2 милиона население.С бюджета си София е постигнала повече от Виена. Стига хейтене бе хора- малко математика при съизмерими подобни величини.

36

Анонимен

преди 5 години

А и как може в класация оглавявана от Виена на трето място да бъде Токио. Та двата града са коренно различни....в Токио да пътувам 2 часа до работа в метрото натъпкан като сардина...е нема нужда....дори 204 е по оферта.

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Бюджета на Ню Йорк е 10 пъти този на Виена, ама ... Ако офийския беше 10 пъти повече, какво ? Щее да има по-малко дупки и повече нашарени сгради. Това са само 2 от хилядите условия. Все ще е същата простащина, все ще е беднотия наляво и надясно ...

34

Богат Гаден

преди 5 години

Най-хубаво е, където се вадят парички и има качествно обслужване. За съжаление, в цяла София има два ресторанта, който са приемливи и всичко друго е ОТВРАТ. В магазините, обслужващия персонал не си прави труда, да ти говори на Вие и господине ?!? Що за сгaн подбират местните шефове, не разбирам !?

33

Анонимен

преди 5 години

Бюджетът за година на Виена е 10 пъти този на София. С тези пари, които има, София е номер едно в тази класация.

32

Анонимен

преди 5 години

Да ти кажа ли защо?! Аз съм от София, но... големите кражби от политиците се извършват в София, а плаща цялата страна, примери: мало.умник гербе.раст решава да открадне 3 милиарда за саниране - "санира" 200 сгради в софия и още 150 в други градове, за което плаща цялата страна; друг гербер решава, че ще продължи ударно да точи милиарди в здравеопазването и прави 65-та болница в София, а в Карлово примерно затварят единствената и те така, примери бол...за изедници...

31

Анонимен

преди 5 години

До ИванПовечето считат славяните за ***, затова сме толкова назад в класациите.

30

vse edno

преди 5 години

До Danniboy: много си далеч от истината! ***, виж, разгледай и после ръси глупотевини!

29

Иван

преди 5 години

Бях във Виена преди 5 дни и честно казано не ме остави с много добро впечатление. Ако изключим централната част с магазините и заведенията другата не е много приветлива. Има страшно много просяци и *** по станциите на метрото. Адски много забрадки и какви ли не други имигранти, който определено изглеждат подозрително. Преди това бях в Будапеща там е друго, страхотен град чист и без гореизброените малцинства. Много се развали Европа с тази *** която дойде от къде ли не .... :(

28

aa1830

преди 5 години

Аз живея във Виена, и наистина градът е подреден, чист, перфектен градски транспорт, без нито една рушаща се сграда, леко стерилен дори, без грозни графити от типа ЦСКА ЛЕВСКИ или обяви всякакви на всеки стълб, има някаква цялостна концепция за разжитие на този град от 200 години и се селдва и надгражда.....В София дори и един процент от хубавите неща тук да могат да се внедрят би било прекрасно....но това са само материални неща - човек се чувства най-добре там където са близките му хора.

27

Анонимен

преди 5 години

До Вафлички и храстиИма значение, на кое място е града в класацията, защото от това се влияят множество решения, за бъдеи инвеститори и посетители. Е примерно, в моя град, заплатата, за това което извъършвам удря таван от 3000 лева. В СОфия, този таван е около 5500, без акции и други да броя. Ако София бе на прво място, нямаше да работя в Копенхаген, който е на 9-то място, а заплащането е, около 5 пъти по-високо, без акции и други да броя.

26

Н 2 О

преди 5 години

Ако София е хубава то АЗ бих живял там но уви... това изчерпва темата !