69

Св до 70

преди 5 години

Сигурен съм че има умрели. Има всякакви случаи. Който не работи - не греши. Но това променя ли факта че трябва всеки да работи каквото му скимне и му се отдава ей така, без сертификация. Работа без дипломи затвърждава факта колко безотговорно и не чак толкова жизнено - важно е програмирането и кол-центрирането. То така или иначе има балон там и рано или късно (според мен много скоро) ще пукне, и има една огромна причина затова - ще станат рязко ненужни. Ако се сещате защо, може и да го кажете.

68

Анонимен

преди 5 години

За софтуерен инженер не ти трябва диплома .. Можеш бачкаш

67

Анонимен

преди 5 години

До Св до 67Има и починали от операции на Чирков, койсто стана академик.

66

Св до 67

преди 5 години

"Ако е без диплома то тогава няма смисъл ..." Не си прав. Вчера ми кърпи главата лекар без диплома, верно малко накриво и е инфектирано сега, защото ми падна една недоичислена греда на главата от стр. инж. без диплома, сложена по проект на архитект без диплома на кофти място. Закара ме линейкаджия без книжка естествено. Но съм доволен де, че ако го нямаше и този бездипломен лекар, да съм на небето ...

65

Анонимен

преди 5 години

Неслучайно не достигат работници, защото законите правят лесно уволнение в България и не им се плаща обезщетение и все по-малко ще са желаещи да работят в България. Трябват нови работнически закони за защита на работника и гарантирана заплата.

64

Анонимен

преди 5 години

До ИнженерАко е без диплома то тогава няма смисъл от образование и политиците източват джоба със заплати за ненужни учители и частни уроци и ще ги вземат от детската градина, където ръчкат с пръст в контактите.

63

Инженер

преди 5 години

В първата фирма която работих започах от 2-ри курс , в Договора ми пишеше Софтуерен Инженер , Сега в новата фирма в договра ми пише - програмист. После ще ми пише електроинжнер. В първата фирма имах двама Колеги от ТУЕС средното училище , те пък започнаха работа и без диплома за средно.. Какво ти пише в договора няма значение важното е джоба да ти е пълен..

62

Анонимен

преди 5 години

До 59"Инженерче"...самото умалително обръщение , което използваш, и което е много характерно за българия по отношение на тази професия, е поредното доказателство защо "инженерчетата" в бг не са тачени.. "ааа, мАни тоя, той инжИнер ... я виж оня, оня - меринджей, с бела якичка" )

61

Анонимен

преди 5 години

И какъв точно инжинер си, след като нямаш диплома? Кой те назначи, тате или вуйчо?

60

Анонимен

преди 5 години

До Инженер 55,Хайде сега посочи фирмата. Лично аз мога да проверя дали има такава и дали се вземат там такива заплати от недипломирали се още хора. Да видим дали ти стиска или лъжата е толкова дебела, че не можеш да посочиш такава наша фирма.

59

Анонимен

преди 5 години

Никакви кадри не търсят работодателите. Затова се оправдават с липсата на такива. Който е на зор, ще хване първия срещнат от улицата и ще го обучи както трябва. Просто самочувствието на меринджея е много голямо и си мисли, че неговата фирма е върхът, единствена, затова си измисля какви ли не претенции и се въздига до небесата от илюзорната представа за собственото си превъзходство.Аз съм голямата работа и никой не е на моето ниво.

58

Анонимен

преди 5 години

Наскоро гледах обяви на някаква шивашка фирма. Като че ли търсят хора за дипломатическия корпус- да имали минимум 3 год. стаж по специалността, референции, да са с висше образование или завършили английска/ руска гимназия, щели да ходят по изложения и панаири, компютърна грамотност, мотивираност(сами ще се мотивират), желание за Осъвършенстване и какво ли не, обаче заплата не е посочена. На тия и Вер.саче да им се яви, няма да го одобрят.Пълна липса на връзка с реалността. Диагноза.

57

До 58 Инженер.

преди 5 години

Инженерче не лошо да си направиш, една проверка в онова лечебно заведение в Курило.

56

Анонимен

преди 5 години

"Търсненето" на 1 човек "качествен с опит" на висока заплата, вместо 5 "некачествени" на ниска заплата, като цяло показва само едно - НЯМА търсене на хора! Щом ти трябва физически 1 човек, то значи нямаш очаквания за ръст "на обема", а търсиш "оптимизация на сегашният обем".Което още веднъж иде да подчертае, че дефакто няма толкова работни места, колкото хора , и то за това са и ниски заплатите, защото "конкуренцията" не е захората, а за "мястото".А ако кацнат 100 хил "бежанци" на летището?

55

Анонимен

преди 5 години

Най новият Хит на "търсачите"на кадри. Желано от вас месечно възнаграждение!!!!!! Вие не сте " търсачи" вие сте полски свирачи.

54

Инженер

преди 5 години

Не съм изхвърлил даже имам колега във Виртуалната Машина взима 4500лв. , ама там за те вземат минаваш на проверка през ЦРУ до 9-то коляно ..

53

Анонимен

преди 5 години

ИНЖИТова, че чичо ти е некадърник, не означава, че мнението на останалите коментиращи не е правилно. А и малко се поизхвърли, не усещаш ли? Сега дай друг пример като друго лице, но мааалко по-вероятен.

52

Инженер

преди 5 години

Да септември ми е защитата на дипломната работа и взимам 3700лв. , още поне 10 човека колеги от моята специалност или от 10 от 60 човека взимат такава заплата.

51

Анонимен

преди 5 години

До ЕНЖЕНЕРЧЕТО на 23И като се събуди, краката ти настинали, нали.В най-добрия случай току що си завършил, без никакъв опит. Тази "заплата" само тате може да ти я даде.

50

Анонимен

преди 5 години

Търсенето на кадри тепърва започва. Все по-зле ще става. Нашите гимназии бълват завършващи без никаква реална специалност, без практическо обучение. Работодателите също не склонни да заделят време и средства за такова. Няма как да чакаш някой да ти пусне отгоре наготово обучени кадри и то за без пари. Има да си чакаш.