39

Менчо

преди 5 години

За мен истна за вас лъжа , но вервате ли ,че има надници по 110? на ден в селското стопанство и то чисти пари на ръка без удръжки .

38

ааа го

преди 5 години

Значи в Италия могат да работят,а тук само на социал чакат!?

37

annybody

преди 5 години

До МенПомощите и детските тук си вървят, вероятно и за безработица, както и за отопление - поне за половин година, докато са тук.

36

Анонимен

преди 5 години

До Объркан. Зашо си мислиш 4е вси4ки роми са аидуци. Защо вси4ки ги слагаш под един знаменател. Имам колеги роми които са с по две висши образования. Работя с тях от 10 години. Културни умни и се държът по добре от българските ми колеги. Някои неандерталци като 4уят думата ром и си представят факултето столи.пиново и тем подобни гета. В тези гета живуркат *** на ромската общност които освен да правят деца и да крадът за друго нестават.

35

анонимен

преди 5 години

Милите, те били роби! Работя на график, за миналия месец направих 24 надници и получих чисти пари 470 лв. А кажете, къде са робите: в Италия или в България?!

34

видел

преди 5 години

До 34Ами всичко си е до човека,както има работливи българи така има и работливи роми , и като има българи раз бойници ,така има и роми такива.Работил съм в чужбина и с българи и с роми.Всички с които съм работил са доволни.Ромите,млади хора , си купиха в България жилища,апартаменти , едно младо семейство роми си обзаведе апартамента до ключ за 40 000 лева изкарани пари от гурбет в чужбина.Tези пари които се изкарват там с работа,никога не можеш даги изкараш тук,там се работи и се спестява.

33

Име

преди 5 години

нане, къде е това "тук" бе мома англичанке? в германя ли? или пяш от името на дойче веле, заради чиито фейк нюз и пропаганда плащат всички в бундесмеркелик мюслимланд.

32

Сандо

преди 5 години

отдавна не бях чел толкова весел виц

31

ПроСоТо

преди 5 години

да ви кажа,не мога да ви кажа колко е верна статията....Мога да ви кажа,че спомените ми от Живково изобилстват от сцени с.."роми",които яко се трудеха по полето.Истина е!...Тия "малцинствени електорални единици" се изродиха СЛЕД като са отървахме от "проклетия социализъм"..Впрочем,некой СЪЗНАТЕЛНО ги побутна към това,а те са си податливи на влияние..така че все пак има некаква вероятност статията да пише верно..

30

Нане

преди 5 години

Между другото това е истина!Част от нашите роми,много успешно ги интегрират,в Гърция,Турция,Южна Италия и Испания!Въпросът е тук ,защо не може ...И ,кой пречи ...

29

Объркан

преди 5 години

Аз съм много объркан. За нашите роми ли става дума?? За нашите роми, които тук не искат да работят и търсят помощи? За нашите роми, които тук "берат" дЖилязо, керемиди и каквото успеят да разглобят от изоставени къщи? За нашит роми, от които за пропищели зяла северна България от постоянните изнасилвания, обири и измами (включително и телефонни)? За нашите роми които тук и в цяла Европа "работят" като просяци и сводници? И същите тези роми са най-примерни и работливи в Италия??

28

=

преди 5 години

А през това време българските социални служби плащат ли им пари(за безработица, детски и др)?

27

Анонимен

преди 5 години

Тази статия е някаква поръчкова сапунка.

26

бегом

преди 5 години

Всички роми от България към южна Италия.Горките, да не се мъчат тук безработни.

25

Анонимен

преди 5 години

Ами работил съм в Гърция, но не земеделска работа, и ми поемаха гърците спането и храната. Спеше в много прилични стаи с легла,всичко чисто и се сменяха чаршафите редовно,а храната беше просто...Никога в живота си не съм се хранил така, гърците даваха плод, супа, основно ядене, салата и десерт. Ако не се нахраниш ти дават и допълнително. За първи път там ядох калмари.Да парите бяха малко за техният стандарт, но за мен бяха добре. Те просто нямаше сигурно да намерят грък да работи за толкова пар

24

видел

преди 5 години

Там заплатите не се изчисляват така както пише в статията.Счетоводителя накрая на месеца ти изважда всичко на компютур и ти дава лист на който всичко е описано , има и бонуси.Работи се по 7 часа.без събота и неделя.За пълни 20-21-22 надници получаеаш хубави пари 1200-1300-1500 ? .Работиш без никой да ти виси на глаеата ,имаш обедна почивка 1 час, и най важното не се преуморяваш.Няма нужда да правиш скандали , работиш си нормално и съвестно и проблеми нямаш.

23

До ха ха

преди 5 години

Да пращат!Ам там няма офси,като тук...Ша им насолят ,още на пристигане...

22

Анонимен

преди 5 години

До Глупостие що не е вкарал до сега работници от вън а? От поне 10г. слушаме как работодателите плашат, че ще вкарват виетнамци, индийци и всякакви други, да виждаш такива? Че тя в Китай минималната заплата е по-висока от нашата.

21

Анонимен

преди 5 години

Има мнозина от етноса,които вадят добри пари в чужбина. В Гърция е пълно и си теглят роднините при тях да работят или пращат пари на семейството в България.Те изпитват дискриминацията в България и не им леко,освен това условията им на живот тук са лоши и отношението към тях е лошо,говоря за добрата част от тези хора. Не всички са лоши. Земеделският труд по принцип е много труден и не изисква някаква квалификация,учиш се в движение.Българите са много озлобени и трябва да си го изкарат на някой.

20

Анонимен

преди 5 години

Е, те са роби другаде,а ние бедния българин е роб в собствената си държава на алчните некадърни бг работодатели.И то работим за жълти стотинки, колкото за хляб да има,безсрамници.