23

Истина

преди 5 години

С две думи....българия е бита карта!Най-големия враг на България са самите българи.Единствено българин може да продаде родината си за пет гроша.

22

Анонимен

преди 5 години

Интересно от къде тази наглост от индивиди които не си дават сметка, че други са им подарили държава. На всичкото отгоре изискват и уважение. Ами как да ви уважава светът като сами не успяхте да се освободите 5 века...великите?

21

Анонимен

преди 5 години

"Един велик английски историк" или "един велик английски манипулатор, фалшификатор и пиар" Били сме "империя" видите ли, ние ингилизите и другия "цивилизован" западен *** не сме единствени крали и убивали други народи.

20

Анонимен

преди 5 години

Ей пич, българите и след 7 века робство са запазили религия и традиции. .По-скоро са им ги запазили.

19

Анонимен

преди 5 години

Първо. Не византийски, а Римски. .Ок, така е, но след като вече това наименование е навлязло използвам него. Освен това е по диференцирано.

18

Анонимен

преди 5 години

До OsmanЕй пич, българите и след 7 века робство са запазили религия и традиции. Твоят "вид" за 45 години и имената не можаха да си запазят! Само казвам..... да си знаеш. :)

17

Анонимен

преди 5 години

"българската империя" всъщност е била буфера на Византийската империя на пътя на скитското преселение. Днешната БГ-империя пак е буфера само че на една друга империя намираща ни се от другата страна този път. Този път ги пазим от азиатското преселение. Проста нация за друго не става. Толкоз по въпроса за българските империи

16

до 19

преди 5 години

Първо. Не византийски, а Римски. Името "Византийска Империя" се появява през 17 от нелегитимната Ватикана. Второ. Римската Империя си връща само отнетото от каквото искаш ги наричай племена. Тези племена са нашественици в Римската Империя.

15

Анонимен

преди 5 години

Любопитно че и турчина отчасти е човек и се налага децата им да ги учат че заради тях сме се развили благодарение на Османската империя. Оглушителен смях, цял свят знае че Османската империя е била нечовешка, но турчина на всичкото отгоре иска да се искара и благодател с неземното си нахалство. За това опитните хора знаят че турчина трябва като с куче винаги да се отнасяш с него за да нямаш проблеми. В турция си знаят имат поговорка на турчина само турчин може да е приятел

14

Иван

преди 5 години

Империя така в английската уикипедия пише по тяхна си дефиниция. По наша сме си били държава. Каточели не ни стигат фантазмите за великото минало а ся и империя съвсем да ни се надуят фалшивите егота на които толкова разчитаме за самочувствие, защото не ни се работи и нямаме постижения,нямаме върху какво да стъпим в настоящето

13

Анонимен

преди 5 години

Българското царство приключва при Борис. От там насетне е византийски протекторат.

12

Анонимен

преди 5 години

Българска империя? Ко не! Пхахахаха

11

Анонимен

преди 5 години

До Али, Osman и тем подобниПътя към Анадола го знаете, прЕатели!

10

шофер

преди 5 години

A защо никой не гледа какво е било във Волжска България, а и преди това? Толкова ли неудобна тема е за историците?

9

Анонимен

преди 5 години

А самият Стивън Рънсиман казва, че протобългарите(така ги нарича той) са тюрки.

8

Анонимен

преди 5 години

До 14 от Англия бе

7

Анонимен

преди 5 години

Това човече си е смукало от пръстите български империи. Средновековна България никога не е имала флот, нито гребен нито ветроходен - технологично изостанала. Някой да е чувал за развитие и приложение на математика геометрия и др. естествени науки по тези места?? Освен да си пасат конете нищо не ги е интересувало. Освен това империите са просъществували десетки и стотици години защото са имали закони и изградени държавни и административни структури.Тук такива неща не е имало.

6

Анонимен

преди 5 години

Атака е символ на политическата мафия .

5

Анонимен

преди 5 години

Каква османска империя - тя умря отдавна и тук от нея има 2-3 чешми, 2-3 джамии, 1 баня и един мост. Туй е то дето е останало у нас от тази османска империя. То и това лека полека го премахваме. Друг е въпроса, че османската империя без Балканския полуостров, да я изхранва, и *** за зеле не става от нея

4

Мл.

преди 5 години

А какво да кажем за "македонците"- те имаха империята на Александър,а после 2100 години робство! За гърците? И те претендират че са имали същата империя а после- 1600 години робство! Самите турци няколко века са били роби на Българите още преди времето на Атила- вие няма как да го помните Османе,много сте изродени и каращисани! Затова твоето име не е турско- Българско е,само първата буква сте му пропуснали понеже сте го варваризирали!