50

Анонимен

преди 5 години

ДОКЕРИТЕ НА ГАРАТА СИГУРНО СА ВСЕ ЖЕНИ?

49

Анонимен

преди 5 години

МИНИСТЕРСТВАТА СА ЗАДРЪСТЕНИ ОТ БЕЗПОЛЕЗНИ ЧИНОВНИЧКИ, НАСТАНЕНИ ТАМ ЗА ИЗХРАНВАНЕ, ЗАЩОТО МЪЖЕТЕ ИМ СА ОТ ГЕРБ.

48

Анонимен

преди 5 години

Добре бе, законйа ги задължавал... Аз съм 135 кила. Колко жени познаваш, които могат да ме измъкнат от огъня, носейки себе си, 40 кила противопожарно оборудване и мен? А имай в предвид, че вече са ме мъкнали пожарникари в доста тежки условия! Сам човек 2 етажа е изкачил докато съм бил в безсъзнание! Лицемерки! Титаник като е потъвал са качвали първо жените и децата, а мъжете са оставяни да ***! Оставете ни побе достойния ивот, поне от него не крадете! А е ни крадете животите от векове...

47

До 41

преди 5 години

Оверлогът има над 500 части. И брой ми ги. Лесно е. После ми кажи как ще го поправиш. След това ще те препитам за банциг. И за Ел. Шевна машина. И т. н. Ако се справиш, ще те призная.

46

ВЪПРОС

преди 5 години

Имам близо 53 години осигурителен стаж , а съм на 49 години .Защо не мога да се пенсионирам сега ?Този закон трябва да се преразгледа .

45

Анонимен

преди 5 години

До сега през живота си не съм видял жена да товари и разтоварва камион. Освен ако не трябва да сложи нещо дребно. Или пикап с парфюмерия. Или трикотаж. Несравнимо е. Да си виждала жени да разтоварват перални, хладилници и мебели? Аз не съм. Няма и да видя. Ако видя вероятно ще е по телевизията и ще са извикали специално екип да заснеме събитието. *** в гората да товариш камионите с дърва, като претендираш толкова. *** стани докер - парите са луди ;))))) Крадли долни!

44

20% добавка за дженд

преди 5 години

АКО СЕ ОБЯВЯ ЗА ТРЕТОПОЛОВ ЩЕ ИМАМ ЛИ ПО-ВИСОКА ПЕНСИЯ?

43

До 37

преди 5 години

И докато мъжете са работодатели в тези сфери, кога в тях ще влязат жени, ако закона не ги задължи да спрат дискриминацията?

42

Анонимен

преди 5 години

А ЖИВЕЯТ С 10 Г. ПОВЕЧЕ ОТ МЪЖЕТЕ.80 % от овдовелите са жени и получават вдовишки добавки

41

Анонимен

преди 5 години

Машината - оверлог нито е измислена от жена, нито е произведена от жена, нито при по - сериозен проблем се поправя от жена. Дребни ремонти и замени, настройки и опериране да, но за да работиш ТИ на тази машина МЪЖЕ са си дали кръвта и потта! Жени ли вадят металите от мините? Айде *** в мината, а аз ще дойда да шия на твое място! Стига лицемерничене и правежи! СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ МЪЖКИЯ ТРУД!

40

Няма

преди 5 години

Няма такова нещо друг да мъкне продукцията в шивашки цех. Няма го и за жените, товарещи камионите с хляб, докато шофьора си пафка цигарата.

39

Анонимен

преди 5 години

До 37Засадила съм безброй дървета и съм.пренесла доста чивали пич. И нямам спомен да съм си живяла по-голямата част от живота на гърба на мъжете.Кифлата дето е у вас не е представителна извадка за всички жени.

38

Анонимен

преди 5 години

Във всеки шивашки цех има средства за транспорт на тежките топове, както и мъже да ги носят! Не се правете на ударени! Колко топа минават на ден през цеха? 40 тона? Защото често на нормален общ работник на строеж му минават толкова товари. Виж какъв е средния тонаж на докерите по пристанищата! Айде спрете да претендирате за пари, които не сте заработили! СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ОТ МЪЖЕТЕ!

37

Анонимен

преди 5 години

Жените били раждали... Колко жени пожарникари познаваш? А колко жени в елитни антитерористични отряди има? А в поделенията кой върши тежката работа? След като сте толкова измъчени защо живеете по - дълго? Айде малко реализъм, че започвам да ставам сексист! Не стига, че през по - голямата си част от живота живеете за сметка на труда, болките и страданията на мъжете, а и претенции към плодовете на техния труд имате! *** да сечеш дърва в гората като си толкова отворена! И да мъкнеш торби с цемент!

36

Шивашкия

преди 5 години

Не, те там в шивашки цех за тежки топове плат не са и чували. И не режат машинно с банциг топовете плат след разселването им по кройките, което е тежък физически труд. Също така машината за шев или за оверлог като се развали не я оправят лично, понеже работа на поточна линия така се спира. Една шивачка работи с тежести не по малки от тези в строителството и с машини управлението и ремонта на които се равняват на автомонтьор.

35

Анонимен

преди 5 години

Жените били спрели да работят и какво било станало... Огледай се! Всичко около теб е измислено и построено от МЪЖЕ! Колата, която караш, асансьора, къщата, автобуса, метрото, компютъра, машината на която шиеш, масата и стола на които се храниш, хляба на трапезата ти, безнина, тока, всичко е плод на работата на МЪЖЕТЕ! Становете на които се тъкат платовете, от които шиете, асфалта на пътя, кабелите, компютрите, ВСИЧКО! И жените не могат да го направят това. А мъжете могат ВСИЧКО!

34

Анонимен

преди 5 години

Никви пенсии на старите ткзсс-ти. 50 години пърделии в изолация сега искат европейски пенсии. Искайте СОЦ пенсии такива заслужавате.

33

Анонимен

преди 5 години

В шивашкия цех никой не вдига 50 килограмови торби цемент, и не му минават по 40 тона на ден през ръцете. Можете да сиу сложите климатици и да си поискате прозорци и естественбо осветление. Това, че не можете да се обадите на работодателите си не означава, че трябва да крадете пенсионните осигуровки на сторителите!

32

До 30

преди 5 години

А внасяни те осигуровки са според заплатата, която при жените е по-ниска при равен труд с мъжете. Така че в България изглежда междукрачието е фактор на заплатата като в средните векове.

31

Анонимен

преди 5 години

Пенсионната възраст на мъжете е по - висока, при по - ниска продължителност на живота. При това и при положение, че повечето мъже заемат позиции, на които жени няма да се справят, било заради тежката работа или тежките условия, пенсиите на мъжете трябва да са с хилядарка по - високи от женските. нямам никакво намерение да хрантутя някакви лигли, дето цял живот са си клатили краката и нямат трудов стаж за моя сметка. Няма да разреша да ми намаляте жизнения стандарт давайки на мързеланите!