142

Пешко

преди 5 години

До ognyanzИменно - цялата работа е схема и точно против тая схема съм. Да не говорим, че без държавни гаранции инвеститор няма да дойде, а ние гаранции не можем да дадем (или по-скоро твърдят, че няма да даваме). А това ще се точи още години - първо някоя нашичка фирма ще лапне за оценка, после друга за консултации, после трета за проекта, после ще стане нещо пето и така до следващите три млрд, а след десет години я камилата, я камиларя.

141

ognyanz

преди 5 години

До БЕЛЕНЕ - НЕ ! Колко пъти ще го публикуваш това с копи/пейст? По добре отиди утре на протест против АЕЦ "Белене" пред Народното събрание - там ще се провежда поредното преброяване на п'родажниците.

140

Анонимен

преди 5 години

това все едно е windows бре

139

40 години

преди 5 години

40 години кражби, времето е наше!

138

ognyanz

преди 5 години

До Пешко: При условие, че няма да има държавни гаранции за цената на тока и задължения за изкупуването му, колко ще струва тока от бъдещия АЕЦ и колко ще струва самият АЕЦ си е проблем на инвеститора (ако се намери такъв).При тия условия за България е по-добре да се строи АЕЦ "Белене", иначе това, което до момента е вложено в проекта (и за което е платено от държавния бюджет) ще се калкулира като чиста загуба.Мораториума обаче не е премахнат - Бойко има вратичка пак да шикалкави (до безкрай).

137

Пешко

преди 5 години

До SpectreИменно казус като този с мариците трябва да се избегне - гарантирана цена, за да може инвеститорът да си върне инвестицията. Токът от Белене няма да струва колкото този от Козлодуй най-малкото защото тепърва трябва да се изплаща строежа, отделно погреб за отработеното гориво и т.н. Относно оборудването - то е руско, т.е. накъдето и да си върти *** Боко, пак опира до руснаците, а опре ли до тях, схемата е неизбежна. Иначе посочваш цени, ама ти, не отговорните фактори

136

Анонимен

преди 5 години

и пак у гьола с още 3 милиарда откраднати

135

Haho

преди 5 години

До ДемократА руските изедници защо ни продават газта скъпо а не ни я продават евтино на братски цени, а?--- Защото бизнесът с роднини и близки приятели винаги е неизгоден!

134

Haho

преди 5 години

Айде отидоха пенсиите! Вместо пенсии и образование за децата - ел.централа.... по-точно нито пари ще има, нито ел.централа ще има... и пенсии няма да има!Тоя дето реве за комунистите... че във властта никога не е имало други освен комунисти и ДС.

133

Анонимен

преди 5 години

Когато някой много иска да ти построи един АЕЦ и пари да ти даде, изниква въпроса този "какво иска".

132

Анонимен

преди 5 години

Имам син от китайка, живее ав Шенжен:-)

131

7800 рубли

преди 5 години

"Русия е необятна и Путин е велик лидер."Ми що не си там?

130

любопитен

преди 5 години

До Анонимен132теб кво те топли велик китай?Китаец ли си?

129

Пешко

преди 5 години

До SpectreНищо подобно, според мен всякакви подобни проекти трябва да се осъществяват и планират на базата на ясни правила и съответната публичност. Кажи ми, моля, колко ще струва тока от бъдещия АЕЦ, колко ще струва самият АЕЦ, ще има ли държавни (демек от мен и теб) гаранции за минимална цена на тока, обоснова ли някой нуждата въобще от нов АЕЦ? И кой ще плаща всичко това, защото до момента за почти нула свършена работа сме (и аз, и ти) вече вътре 3 млрд лв

128

Анонимен

преди 5 години

Русия е необятна и Путин е велик лидер.

127

Анонимен

преди 5 години

В БГ.всяка заповед е предпоследна.Така беше едно време в родната казарма.

126

Анонимен

преди 5 години

Велик Китай идва и краварите треперят.

125

р

преди 5 години

Никога не допускайте БСП до властта, защото веднага правят "голям шлем", натоварват сделката с няколкостотин милиона долара които след това си делкат, а целокупният български народ плаща. В БСП всички са милионери, а някои от тях милиардери, запомнете това.

124

Анонимен

преди 5 години

Българските гугутки пак се разкудкудякаха. Никакво Телене за вас калинки и мижитрурки.

123

йй

преди 5 години

До ббОК.НИЕ ПИШЕМ ГЛУПОСТИ.ТИ НИ кАЖИ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ГЛУПОСТ.