45

Анонимен

преди 5 години

су-57 ше се взема , съгласно новата "линия на партията" ? )

44

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен35 Колега, много си скримен с тия 5%...Щом търговската отстъпка на някои фирми за цени на едро варира от 10 до 30 %, в зависимост от оборота, представи си колко е комисионната на тази гарантирана от държавата поръчка за милиарди...

43

Анонимен

преди 5 години

"Лоша" Европа не дава нищо даром. Няма безплатен обяд.Те тези пари си ги вземат обратно под много форми. Да не изпадам в детайли.Действително, по-специално немската икономика е супермощна + яка данъчна система. Затова имат доста пари в бюджета за харчене/усвояване, което поражда корупция естествено. И нивото и е в пъти по-високо, отколкото в Бг, но за това никой не пише естествено. Там се прави вс. "законно".

42

МОИТЕ ПАРИ

преди 5 години

Това са МОИТЕ ПАРИ. Няма смисъл от самолети, с тях никого няма да впечатлим. Трябват ни ракети със среден и дълъг обсег. Ако можем да изпепелим всяка столица на съседна страна (да не дава Господ дори че си го помислих!), то тогава никой няма да посмее да ни закачи с малкото си пръстче. Да, ама НАТО не ни разрешава... За едни може, за други не.

41

Анонимен

преди 5 години

за 1.8 млрд лв може да се даде старт на производствена линия за самолети , ще се произвеждат от родни суровини и ще има принос за икономиката и работните места. в Ловеч е имало до 1954 год. Държавна самолетна фабрика . може и да има сега , стига да има желание .

40

Анонимен

преди 5 години

36 те новите са си баш старите. На Тато възпитаниците. Хора обучавани да тъпчат, мачкат, лъжат , манипулират и , че за тях закони няма. Та не се чудете, че България не мръдна. Всички забраниха комунисти да имат висши постове, само ние си ги хрантутим още.

39

до www

преди 5 години

Ползата е да имаме машини на които да се обучават пилоти, а не да летят по 100 часа на година. Че с 8 машини не можем да водим война е ясно на всеки, но след 30 години с примитвните руски МИГове и всички годни пилоти напуснаха армията.

38

Анонимен

преди 5 години

24 какво хубаво го е казал. Тази година лоша Европа ни е дала 4 милиарда и 400 милиона. От къде мислите идва ръста на икономиката, качването на мин заплатата и повишението на пенсията? От другата година ще са 5 милиарда и 800 милиона, което е почти 6 % от БВП. Толкова СССР общо не ни е иж давал за 45 г. Та хубаво слагате минуси, но не е лошо да почнете да мислите

37

Анонимен

преди 5 години

Това е целта на Гроб И Шкембето Воевода.Докато са на власт да се нагушат от комисионните,защото после ще съжаляват жестоко.Птичето веднъж каца на рамото.Затова да действат и да не го мислат повече.

36

www

преди 5 години

А НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ ПОЛЗАТА ?????

35

Анонимен

преди 5 години

Армия няма,ликвидирана е одавна .Пари също няма.Одавна са изнесени по чужди банки от новите чорбаджии на България.Стига ни заблуждавайте.8 ИЛИ 18 все тая.

34

Анонимен

преди 5 години

А комисионните колко са?1,8 млрд. х ~5% = 90 млн. лвТова 90 човека да си ги делнат, е ~ по милион на човек.

33

Анонимен

преди 5 години

Много ми е смешно как постоянно виждам някакви хора да пишат за "конфликт с Турция", "война с Турция" и т.н. Сигурно като спят сънуват кошмари, че някакви турци ги нападат и им взимат децата за кръвен данък. Аууу, не! Смях! Не мога! Абе хора... От Турция най-малко сме патили! Заради братска и християнска Сърбия, подстрекавана от православна Русия, изгубихме Македония и се въвлякохме в две национални катастрофи. И изгубихме много територии в няколко войни. И много хора и репарации.

32

Анонимен

преди 5 години

Нови турски Ф-16 и офсет....нови!!!

31

мухахах

преди 5 години

До МУХАРИскаш информация?? Ок!! Ама безплатен обяд няма! Ще платиш ли, тролчев?? А в "опорните точки" кво пише?

30

МУХАР

преди 5 години

До мухахахПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ НОВИЧКАТА ТЕХНИКА ЗА АРМИЯТА ЩЕ ПРИСТИГНЕ ОТ ПУСТИНЯТА НЕВАДА--ТАМ СЕ СЪХРАНЯВА НАЙ-МОДЕРНАТА АМЕРИКАНСКА ТЕХНИКА--Я ПОДАЙ ИНФОРМАЦИЯ...

29

Анонимен

преди 5 години

как 12 депутата за, еми другите къде са, нали са 240?

28

Самолети не са нужни

преди 5 години

Нови 4-5 самолети не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България при тази огромна бедност няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия. Ние сме в НАТО и в ЕС и мощната им колективната защита трябва да се използва оптимално от нас.

27

Ники

преди 5 години

Предпочитам тия пари да отидат за магистрала Хемус, скоростен път до Видин, оправяне на Русе - Бяла, а не за глупости...

26

Анонимен

преди 5 години

Дано не са такива щайги като на снимката.