76

Истината

преди 5 години

Тези, които се пънат да оплюват времето преди 1989 година, занят ли ка=олко ниско беше нивото на живот в България през 1944 година? Полезно е да се прочете едно изказване на депутат от управляващата партия в парламента, ако не бъркам перз 1942 година, което дава потресаваща картина на живота на хората в България. После защо никой от хейтърите не се сеща, че България е победена държава след Втората световна война и плаща огромни репарацции. Скокът в стабдарта на живот за тези 45 години е огромен.

75

Анонимен

преди 5 години

България беше 27 в света по стандарт на живот по даннни на ООН - индекс за човешко развитие (HDI), и тогава Путин не е бил дори роден на направи кибератака на ООН.

74

До 82 Марио

преди 5 години

Тук не в конкурс за най-голяма лъжа. Сбъркал си форума.

73

Анонимен

преди 5 години

Щом някой има нужда от някакъв специалист, да си плати за обучението му и да си го плзва със здраве, плащайки му заплата, която да не го накара да отиде в работи в друга държава от ЕС.

72

Марио

преди 5 години

По времето на соца всички крадяха от държавата, иначе не можеше да се оцелее. Спомням си като дете баща ми венъж открадна от работата 2 лева и реши да ни заведе на сладкарница, а тогава видяхме, че в сладкарниците при соца сервираха само варени говежди копита - това беше при соца.

71

Анонимен

преди 5 години

"При соца когато България фалирала 2 пъти (нали беха 3 пъти бе, кога станаха само 2 фалита?) имаше индустрия, изнасяхме продукция за милиарди, Бъглария беше сред 30те най-развити страни в света на 27 място по стандарт на живот."----------Това е все едно след 30 години някой да говори, че Царят ни е оправил държавата за 800 дни и сме били 5-ти в света по стандарт на живот.Кой заблуждаваш с тия приказки беее, нали съм от това време и помня! Помня и пробития гладен социализъм в България!

70

Анонимен

преди 5 години

15 години след 1944г когато бяха унищожени българския елит се унищожи и моралът на нашия народ, през 1959 година в унищожената България беше произведен и пуснат на пазара първият български телевизир "Опера" изцяло произведен в България, в Южна корея тогава са копали с мотики. Днес след 30 години евроатлантизъм когато евроатлантическа България беше построена и се изграни евроатлантическия морал на българския народ, България произвежда само миячи и пpocтитутки за западна Европа.

69

Анонимен

преди 5 години

При соца когато България фалирала 2 пъти (нали беха 3 пъти бе, кога станаха само 2 фалита?) имаше индустрия, изнасяхме продукция за милиарди, Бъглария беше сред 30те най-развити страни в света на 27 място по стандарт на живот. Това не става с фалити и със заеми, България имаше около 10 милиарда заеми което е нищо за работеща икономика и заемите бяха за закупуване на суровини и технологии от запада с валута а не за плащане на пенсии и строежи на фитнес зали по селата.

68

Анонимен

преди 5 години

В Англия започнаха да излизат обяви от България.........смях!

67

при бай Тошо

преди 5 години

При тай Тошо бяхме по-добре.

66

Богомил

преди 5 години

След 1944г, освен унищожението на българския елит се унищожи и моралът на нашия народ. Объркаха се естествените процеси на човешко и икономическо развитие. Замени се мъдростта на народната ни поговорка "Който не работи, не трябва да яде" с несъстоятелния е противоестествен комунистически девиз " от всекиму според способностите, всекиму според потребностите". Рухна ценностната система, крепяла народа през трудните периоди на българщината. Сега градим всичко отначало.

65

Партизани-душмани!

преди 5 години

През соца било много хубаво... ама за простаците, за тия които не искат да си напрягат мозъците и за тия които искат да получават заплата без значение колко са работили и дали въобще са работили. За тях беше хубаво! Ех, какво ви е хубаво да си оператор производство на поточна линия и да ти е все тая дали днес ще създадеш 80% негодна за употреба стока. Кво ти пука, накрая социалистическата държава дели братски парите и ти дава заплата. Пък ако си с дедо партизанин, може и нещо началник да станеш!

64

Анонимен

преди 5 години

Г-да ,, работодатели" какво ви спира да си наемете кадри германци, британци, французи, швейцарци бол. В ЕС живеят 380 милиона души в трудоспособна възраст наемете си нужните хора и всичко е точно.

63

Анонимен

преди 5 години

Соца това, соца онова... пък като ги питаш тия дето милеят за соц-а... уважаеми смехурковци, тогава защо фалирахме цели 2 пъти, не могат да ти отговорят. Като ги питаш защо тонове злато заминаха за Русия, пак не могат да ти отговорят.

62

СВЪРШИХА , АМИ СЕГА?

преди 5 години

Простаците свършиха , сега кого и как да изнудваме да ни работи за без пари ?? Няма кой да вярва вече на бизнеса , достатъчно лъгане ..! Ами така е - няма да работим за червените !

61

Анонимен

преди 5 години

"За 30 години евроатлантизъм с полезен труд платен от Брюксел с който се построиха магистрали и спа центрове"Тогава бяха годините в които НАВСЯКЪДЕ се развиваше промишленост, просто епохата го изискваше. Това е естествен преход на хората към индустриализация. Хората измислиха каквото измислиха и сега берем плодовете. Да не мислиш, че в Западна Европа тогава не са имали работа инженерите? Пффф, даже са се развивали повече! И са знаели и са работили повече! Искате работа само в книжката да е!

60

Демократ

преди 5 години

Не е виновна демокрацията, Путин и Русия са виновни за това, че сме зле сега, и още 45 години социализъм и те са виновни, иначе демокрацията си е добре, и българите са виновнио щото са проcти и не могат да прилагат демокрацията.

59

Анонимен

преди 5 години

При соца имаше икономика и много работа за инженери и икономисти и хората живеехе 10 пъти по-добре от сега. За 30 години евроатлантизъм с полезен труд платен от Брюксел с който се построиха магистрали и спа центрове по селата България днес е на дъното и за това на евроатлантиците им е виновен "СОЦА"

58

таню скариди

преди 5 години

пак ли започнахте със свободните съчинения тип разкази под шипковия храст,реално никой не търси работници всичко е имитация!!!да търсят реално служители във фирмите където не плащат заплати за работа за без пари или е някой долнопробен работодател на такива обявите им за работа са постоянно в сайтовете за търсене на наивници за без пари....та реално въобще не е така апропо някой да е видял фалирал работодател заради липса на работници????всичко е имитация търсете реално работа и ще видите как е!

57

Анонимен

преди 5 години

"От всичките достижения през соца ,останаха само хранително-вкусовата химия."Знаете ли защо сме зле? Защото хората в България са с ум на овце! Защото още има хора, които си милеят за "СОЦ-а", през който кипеше безполезен труд, правеше се в България електроника даже... нищо, че 98% от нея беше БРАК, важното е, че се правеше! Произвеждаше се!