467

Анонимен

преди 5 години

Минасян реално предлага тези, които се осигуряват *** минималната заплата и получават пари на ръка, които може да с в пъти повече от декларирания доход, да не плащат данък общ доход, а това са повечето хора на минимална заплата. Е, не съм съгласен. Нека си плащат и те поне малко, както е сега.

466

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък точно за това се слага. Защото знаят, че има сив сектор. Държавата вместо да мисли само данъци да помисли, как да подпомогне средния бизнес особено производството. Да му даде преференции , за да може да набере сила, да изнася повече и да осигурява повече работни места. Да влиза повече валута в страната. То неможе само данъци, за да покриват заемите. Така пак на опаки се върви.

465

Факт

преди 5 години

1,08% от хората в България имат облагаем месечен доход над 5000 лева. Други 2,28% имат облагаем доход между 2600 и 5000 лева. Още 1,92% имат облагаем доход между 2000 и 2600 лева. Дотук с облагаем доход над 2000 лева месечно са 5,28%. Ако сложим необлагаем минимум от примерно 2000 лева, кой ли ще бъде обложен с ДОД? 2000 лева месечно са доста малко пари. Това, че не ги получаваме е друг проблем.

464

Анонимен

преди 5 години

Всеки иска да живее като в скандинавия ама никой не иска да плаща. Много сте умни ве. От къде ще дойдат парите. От заплатите (евро фондовете) на западно европейците ли.

463

Факт

преди 5 години

Проблемът е в сивия сектор и получаването на пари на ръка. Докато го има този проблем, нека има плосък данък.

462

Анонимен

преди 5 години

До 484Данък над 1000 лева означава данък само за парите над 1000 лева. Демек ако имаш 1015 лева, данък от 15% ще е само за тези 15 лева. Умник..

461

Анонимен

преди 5 години

До 478Богатият не е богат само с месечния си доход. Богатият е богат и с недвижимото, и движимото си имущество, с фирмите, които са негови, но на чуждо име и пр. Много добре знаеш какво значи "богат".

460

Iceblast88

преди 5 години

На тези които защитават промяната на данъците ще ви задам казуса така. Приемаме,че до 1000 лева данъка е 10% над 1000 лева е 15%С колегата ви работите едно и също с една и съща заплата 960 лева.Да но заради трудовия ви стаж от класовата добавка вие минавате 1000 лева.И за една и съща дейност, еднакво положен труд само защото вие имате повече стаж вие ще взимате с 40 лева по малко.Вие по богат ли сте от колегата си?Не нали,обаче това ще стане реалност с тези промени.Така както е с детските сега

459

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 469Не са се изучили, ама се правят на отворени и си мислят, че изглеждат интелигентни като употребяват чужди думи. Това са разни служители в офиси- икономистчета, програмистчета, които до толкова са изкривили говора си от превземки и халосии, че даже не говорят като българи. Те произнасят думите с английско "т" през зъби, изкривено "р", фъфлят и екат...Изкривена представа за начетеност и интелект.

458

Iceblast88

преди 5 години

До всички 480 коментирали:Основния проблем тук е, че за пореден път се опитват да настроят работещите един срещу друг. Криво да стоим право да си кажем всички ние сме от една страна на барикадата! Повече приходи в държавата облажват само тези които са на държавната софра. За работещия в частния сектор мъката си е все една и съща. Вместо да се дърлим дали е правилно или не да се променя подоходното облагане е по редно първо да настояваме за досега платеното! Какво имаме насреща? НИЩО!

457

redordead

преди 5 години

Латински - early 15c., practise, "practical application," originally especially of medicine but also alchemy, education, etc.; from Old French pratiser, from Medieval Latin practicare (see practice (v.)). From early 15c. often assimilated in spelling to nouns in -ice. Also as practic, which survived in parallel into 19c.

456

Анонимен

преди 5 години

До redordeadА какъв е произхода на практика - ще се ограмотя още малко.

455

Анонимен

преди 5 години

До Има един друг моментНе става въпрос за такса смет или данък сгради.Става въпрос за данъците, които се удържат от заплатата ти или др. доходи ВСЕКИ месец.

454

До 475

преди 5 години

Какво означава "богатите".За мен човек, който има под 100000 лева месечно, че и повече, не е богат. Искал си да кажеш едно, но казваш нещо съвсем друго.

453

redordead

преди 5 години

2.5-3 часа преди края на работният ден има почти 500 коментара, после що взимаме по 500 лв:)

452

Има един друг момент

преди 5 години

Сега хората плащат малко пари като данъци... и не следят какво става с държавата. Я 50-60% от доходите ти да са в данъци (като в Германия) - по цял ден ще следиш какво става с тия пари и къде са отишли. Пък сега - 20лв такса смет... пука ми че е мръсно.

451

Анонимен

преди 5 години

Данъчната политика трябва да се промени. Богатите захлебиха предостатъчно на гърба на бедния работник- плащат ниски данъци, експлоатират труда на работника, не внасят целия размер на данъка, работника сам си внася част от данъците... Заради тях управляващите държат изкуствено ниска МРЗ.

450

Анонимен

преди 5 години

До redordeadАми истината се ражда в спора, нали ???

449

redordead

преди 5 години

не мисля, че freelancer на 100% отговаря на 'свободна практика', да не говорим, че практика също не е с български произход, ако ще се заяждаме на дребно...

448

;;;;

преди 5 години

До програмистЕ, само да не си изпускаме нервите, а??? Злобичката те яде нещо