82

Митьо

преди 6 години

Но.. има кой да работи, за съжаление на тия "чорбаджии"- хора от индийското малцинство, бивши затворници (съвсем сериозно), доста хора от северозападна България по обясними причини, ученици и студенти, хора в пенсионна и предпенсионна възраст. Има как да се вдигнат заплатите поне двойно, но това означава патроните да се лишат от аудио системата Bang & Olufsen за 10 000 евро в мерцедеса горките... трудна работа.

81

Анонимен

преди 6 години

Аха - Попниколов да изкарваш над 30-40 000, особено ако услугите и стоките ти са за вътрешния пазар, та гледай, като започнат да те притискат за рушвети и със заплахи отвсякъде.

80

Митьо

преди 6 години

Аз ще ви кажа опита ми в хотелите на небезисвестния Ветко Арабаджиев. Заплата 600лв., камери навсякъде, за да те гепнат нещо и да ти наложат глоба, частна "полиция", която и тя дебне, спане в общежитие яко мизерия, храна от останалото от ол-инклузива. Себестойността на хранодена на човек беше от порядъка на 7-10лв на човек, понеже продуктите са от най-евтините вкл. кренвирши, салам камчия и др. класики., а взимат по 130-150лв на човек. Разсъжденията за надценката оставам на вас.

79

Работодател

преди 6 години

До Анонимен 91Абсолютно е така, но не само те. Има много честни хора които са направили много в своя живот. И обичайното опрадвание на мързеливия и глупавия е точно такова. Аз нямам връзки и не съм мутра, как да забогатея.

78

Анонимен

преди 6 години

90 хмДа, виждам, коренно се променят. Сега предлагат по 950 лева, вместо 750 лева.Само че в датския хотел заплата вече е 60 лева на час.

77

Анонимен

преди 6 години

Работодател - В България просперират връскарите и мутрите. Умните, ако направят нещо им го взимат и го дават на предходните. Хайде без да се правим, че не знаем къде и кога живеем.

76

хм

преди 6 години

До Анонимен"През 2010-а се обадих на следната обява..."2010-та си е било за 2010-та. Сега сме 2018г. Нещата се променят ;)

75

Анонимен

преди 6 години

85 - Кажи нещо полезно ....Благодаря на народа, че работи за минимална, че само седи и псува пред телевизора, че се навива на всякакви *** промени и че обвинява всички, без себе си. Благодаря ви !

74

Работодател

преди 6 години

До АнонименВ днешно време 60-70% от хората са висшисти. Всички ли трябва да са много успешни - отговора е не. За да получаваш повече от останалите трябва да си нещо повече от тях. Ако си много добър инженер няма да работиш за 600лв. Като си посредствен инженер ще работиш за толкова.Тоест това че можеш да пишеш и четеш не ти гарантира добра заплата.

73

Анонимен

преди 6 години

81 - Бях на всички протести от 2010 до 2014. Бихме се с полицаи, в парламента се опитвахме да влизаме, ама не стана. Отстрани стояха едни и се подхилкваха. Даже имаше и "контра-протести". В един момент, човек трябва да се запита - струва ли си за тоя народ ? Покажи ми доказателства, че си струва, може и да преусмисля.

72

Анонимен

преди 6 години

Хаха явно украинците от миналата година видяха,за какво става дума и няма да се върнат. А май виетнамците и те са се отказали да идват след като започнаха с тенденциозните статии.Явно Ангелкова добре плаща за реклама по медиите. А и кой е луд да му казват,че ще получава 1500 лв а да подпише за минимална заплата.

71

Анонимен

преди 6 години

"Над" и "Под" са като "тука има,тука нема "

70

Анонимен

преди 6 години

Да сте чули някой да е взел обещаното ? Аз не съм !

69

Анонимен

преди 6 години

През 2010-а се обадих на следната обява - Търсим рецепционист със задължителен английски и един или повече от следните езици:немски, шведски, датски, и/или руски.Изискват се "компютърни умения".Зная 3 чужди езика, два на ниво C2 и един на ниво B2.Предложиха ми 750 лева + безплатна квартира (стая с още ТРИМА НЕПОЗНАТИ). Същата позиция в Дания плащаше малко над 45 лева .... На час. Искаме се да живея в България, ама не ми се иска с си да оцелявам в нея, ако ме разбирате.

68

Анонимен

преди 6 години

Няма такива лъжи.

67

Анонимен

преди 6 години

62 Я стига. Инж. не могат да пишат ли, като каза завършили ТУ и заплатите са точно около 600-700 лв. в БГ инж. фирми, с нереални осигуровки и работа повече от 8 часа, или лекарят в общинската болница с 600 лв. заплата ако въобще си я получи. Рибата се вмирисва от към главата и когато почвата е калпава, какво да поникне? Международните компании пращат повече, макар и те да хитреят вече. Заплата в хранителна верига в страната 550 лв. и те ли са неграмотни.

66

Работодател

преди 6 години

До Анонимен 69Тогава може би аз щях да работа за някой по-умен от мене. Аз съм съгласен, нямам нищо против. Няма да хленча за повече пари а ще направя така че да искат да ми ги дават.

65

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че заплатите по морето масово са в порядъка на 600-700 лева за персонал. Дават ти да спиш в някое мазе и ядеш остатъци от храна, която не става за нищо. Работи се поне 12 часа на ден. Чудят се за какво да те глобят, за да не ти дадат и тези пари в пълния размер. Търпиш лошо отношение и от туристи, и от шефове. По думи на мои познати най-ужасни са румънците, които искали персоналът да говори румънски. После от зимата започват да ти звънят за работа, защото няма кой да им работи.

64

Анонимен

преди 6 години

Между обещани и дадени има голяма разлика. Като са им толкова добри и редовно изплащани заплатите, защо има недостиг и си внасят виентамчета и украинчета на по 19-20 години да им бачкат цяло лято? Щото се свършиха баламите да се вързват, да се пробват за един сезон и повече да не повтарят...

63

Анонимен

преди 6 години

тия цифри истински ли са ?!