25

Анонимен

преди 6 години

Средна заплата 320 евро, среден наем 250 евро нЕма такава държава.

24

Анонимен

преди 6 години

До младенЧий го дириш в български форум като не понясаш нищо българско?Има неуредици в България,ама има и много положителни неща.

23

Анонимен

преди 6 години

Отишла в най-скъпият курорт и какви цени очаква?Да си беше взела къща в някое село щеше да й струва по 100 евро на месец.Преди да се прави нещо се мисли.Не навсякъде в България цените са еднакви.

22

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

Ами аз много пъти му предложих на нашия ,,богаташ,, сиднито да му дам пари да си купи по-читави маратонки и телефон,ама не иска. Щяло да му падне реномето му в квартал Мосман,как тъй някакъв богат ще му купува телефони!?

21

:))

преди 6 години

Не за смях, но ... ! На българските пенсионери, с пенсии от БГ коя дестинация по света ще предложите, за финансово по изгодно и нормално съществуване де?пп. германката е авантюристка щом е дошла в БГ, а пък българи живеещи от години в Германия и пенсионери там нежелаят да се връщат тъй като България в Германия има много лоша/стресираща ги/ слава -мутренска държава сме били, неможело на никого и за нищо да се вярва!-:))

20

младен

преди 6 години

"Няколко дни по-късно Евелин пристига в Слънчев бряг. И е впечатлена."Ае стига бе!!! Точно от слънчака ли????"Морето, слънцето, това е съвсем друго чувство. Всичко, което ми е тежало досега, сякаш вече го няма"Е така се чуствам аз като отидя някъде където не чувам БГ реч и виждам къдящи коли ти такива паркирали по зелените площи."Западните продукти струват толкова, колкото и в Германия, но..."Това почна да ни става ясно на всички, дори и на децата.

19

младен

преди 6 години

Западните продукти струват толкова, колкото и в Германия, но

18

Анонимен

преди 6 години

То Слънчев бряг въобще не е подходящ за пенсионери, горките хора лятото ше луднат, най-малкия проблем ще им е отоплението :)

17

Познаващ Германия

преди 6 години

По-добре-не. Ако излизаш през вечер по кафета и кръчми, както го правим в България повечето от нас, ще ти трябват значително повече пари. Със 400 евра оставащи след наем, въобще няма да може да си го позволиш в друга държава, освен България.

16

Анонимен

преди 6 години

До Познаващ ГерманияТочно това щях да кажа и аз.Италия, Португалия, Кипър, а вече и Гърция, са страни в които със 700-900 евро ще живееш много по-добре отколкото в България.

15

До додо

преди 6 години

Абе, ти с кой завършен клас си? Давам ти най много 7ми.

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 5Лайпциг - забутан град???Ти май не си излизал от селото дето живееш...

13

Додо

преди 6 години

Сородоиднo- ционистка пропаганда, от първата до последната буква. Ама разбира се, та нали е публикация на Елкa!

12

vlady

преди 6 години

Да потърси съдействие от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.

11

Познаващ Германия

преди 6 години

Това е алтернатива само за пенсионерите от бившото ГДР. Там пенсиите все още са по-малки от на запад. Околко 700 евро получават масово, което ако плащаш и 300-400 евро наем е равно на яко стискане и мизерия. Ако в България им остават 800 лв след наем ще живеят доста по-нормално. Тук е добре за тях. Повечето са идвали навремето, манталитетът им не е много по-различен. Ще избягат от бежанското нашествие. Но Западногерманец не би дошъл в България. Те ходят в Португалия, Кипър и така.

10

До 2

преди 6 години

Бедните не са ***,а типа си арогантен!

9

Горан

преди 6 години

Ами, германски наивници! Морето, даже и за българите е само за през лятото! Какво парно, какви 5 лева...

8

Анонимен

преди 6 години

Фашистката и с претенции. Не стига, че без пари и дават жилище и не харесва.

7

Анонимен

преди 6 години

Ами дойчбабето да си наеме жилище в Айтос или Карнобат за 100 евро. Пък ако и се ходи на плаж, автобусите са през половин час. Хубавите жилища с изглед към морето се скъпи дори в бегето !

6

Анонимен

преди 6 години

От пенсионери сме само на печалба - затова и южна Европа ги привлича. Те си харчат парите , плащат здравеопазване, купуват имоти. Но е важно и как се чувстват - а в България има много нагли и безчовечни "бизнесмени и бизнесдами", на които за жалост попадат. лошото е че маме доста висок процент брак сред нас и всички си го знаем. И 1 на 10 стига да развали картината , а те са повече....