202

Анонимен

преди 6 години

Само дето България не е с икономика като Германия. И тук и да дойдат мигранти те ще са от тези, които не са много много по работата и само ще натоварват социалната система, която и без това изнемогва. По втория подход също. Топ специалист с диплома от престижен университет и уреден живот и ще върне в Каспичан за 500 лева?! Някак си доста нереалистично. А колкото за многото деца... ще има само да мечтаете с това отношение към младите хора и липсата им на сигурност.

201

Анонимен

преди 6 години

195 За незнанието "Друг мъж пък не знае кой е един от най-известните футболисти в света."Защо ще знам това, ако не се интересувам от футбол ? Това не допринася с нищо за развитието и интересите ми. Ако тази игра не ми е страст, всяка секунда в разучаването на отбори и играчи е загуба на време и памет. А тези ми трябват. Моля те, не с е подигравай на хора, които не споделят страстите ти. Да, някои хора не знаят, откъде изгрява слънцето и е тъжно. Тук си прав.

200

Анонимен

преди 6 години

Светът се променя, колелото на историята се върти. Но някои хора не искат или не могат да приемат промените. В природата процесът се нарича естествен подбор. Природни закони. Не сме по- големи от природата. Опитахме се да я променим и видяхме какви са последствията- природата ни отмъщава по много жесток начин.

199

Анонимен

преди 6 години

До П.ПетровОбаче икономиката на Германия е добре, нали? И доходите им са добри, стандарта на живот е добър, макар да не са успели да асимилират някои общности от емигранти.Това не го споменаваш, защо така?

198

Анонимен

преди 6 години

САЩ са създадени по същия начин- чрез привличане на емигранти. Нямам предвид първите заселници, а последващото заселване с англичани, холандци, германци... Когато се изчерпва заселването с европейци, обръщат поглед към Азия- привличат китайци, камбоджанци и какви ли не. С кампании за работа и заплати. Поради недостиг на селскостопански работници внасят мексиканци и др. латиноамериканци. Сега имат цели градове, не само квартали, от емигранти, които си живеят по техните си обичаи, традиции, език.

197

А.Мозер СДС край

преди 6 години

Не расте Германия.Расте в сърцето на ЕС ислямски халифат... Мюсюлманите дори трето поколение не се интегрират а обратното сепарират се . Такива извършиха и атентатите в Европа.

196

Анонимен

преди 6 години

Аз не бих се радвал, ако се върнат всички емигранти. Искам са о 19те процентаз който стават за нещо. Останалите - кучета ги яли. Дето викаше вожда - лош човешки материал.

195

П.Петров

преди 6 години

Спокойно бе, Дичев, те ромите ще се погрижат за прираста. Германците тепърва ще трябва да направят 10 милиона имигранти на германци, но за момента още с турските гастербайтери май не са успели...

194

Krom

преди 6 години

Всъщност е тъжно. Историята на България е такава. След освобождението си натрисаме на главата чуждоземен *** и следват не една а две национални катастрофи. Дали обаче българското, родно е по добро? Последните тридесет години нищо смислено не се роди. Слугинаж на чужди интереси, шуро бадженашка партизанщина, феодализъм по малките населени места, и учудващо - нито едно правилно решение, а статистически трябваше поне по грешка да има едно. Или, май наистина не ставаме за нищо. Лично мнение.

193

Анонимен

преди 6 години

Детска песен: Тарамбуки до зори в Германия(африка) живот гори!

192

Ася

преди 6 години

Корупцията в последните години е в някакъв своеобразен връх. Не мога още да си представя как един разпоредител на държавни пари /директор/ ме попита, без въобще да ме познава: "тази оферта второ ДДС има ли". И при моя отговор "ама какво второ ДДС", тя отговаря "не се правете, че не разбирате за какво говоря". Значи тя има наглостта, без да ме е виждала веднъж в живота си, да си пита за процент за нея. Е питам тази въпросната дали не прибира по 20% от всеки изхарчен лев в структурата и.

191

Анонимен

преди 6 години

Немците са с такъв промит мозък и вменена вина, че друг такъв народ няма на планетата.Дори искат да си сменят химна. Докъде са ги докарали.

190

Ася

преди 6 години

Проблемите на България са корупцията и шуробадженащината. Не може 20-30% от всички изразходвани държавни пари да са прибрани по джобовете на партийни деятели и да очакваме просперитет. Не може да се бутат напред кухи фирми, създадени с цел единствено да усвоят държавно финансиране, докато нормални работещи и стари бизнеси да съкращават работници поради неплащане от страна на държавата за извършени вече услуги.

189

Вазов

преди 6 години

До Пейте:Не пей ми се!

188

inatut

преди 6 години

До Fallschirmspringer, това, което пишеш, само показва, че си светлинни години на разстояние от България.В момента тук всеки, който не го мързи - работи. И няма срамна работа.Ела, разходи се, виж хората как живеят и тогава мрънкай. Ама няма как да стане, че Nachtschicht-a ти тече, а с него и KALTMIETE-тo ти

187

равносметката

преди 6 години

До жалко но фактЗаедно загубихме две войни и търпим последствията до днес!

186

дано

преди 6 години

До Мирославвяра-надежда и любов......................- за хубаво или за лошо!

185

жалко но факт

преди 6 години

До даНе е вече тази Германия - нашата последна надежда през соца за свобода!!!!!!!!!Наричахме я Запада и ни третираха като политически емигранти с много права!

184

Мирослав

преди 6 години

България няма да изчезне, успокойте се! От стара коза яре сме - древен и готин народ!

183

Fallschirmspringer

преди 6 години

Педполагам ,че тоталната катастрофа на България ще бъде в следващите 15-20 години.Няма как една държава без никаква индустрия ,разбита инфрактруктура,с разбито селско стопанство с изключение на зърнопроизводството,очакваща някакви подаяния от фондовете на ЕС,които да бъдат откраднати от политическия елит,ще продължи да съществува.Просто тази територия ще бъде усвоена от различни държави.Ако има някаква светлина в тунела ,тя даже не е и от насрещния влак, а светлината водеща към нищото