29

Анонимен

преди 6 години

Както се вижда те в затвора не могат да ги опазят, а какво остава да ги извеждат някъде ежедневно за работа. Предполагам, че ще избягат всички тогава.

28

777

преди 6 години

А децата ни 40лв. детски на месец!Явно затворниците ще допринесат повече за държавата?!

27

Аз

преди 6 години

А защо лежат а не изработват тези 1000 лева? Пътищата имат нужда от камъни за основа а улиците от чистене, както и горите от оборки

26

Анонимен

преди 6 години

Вместо санкции и оставки се увеличават заплати?!

25

Анонимен

преди 6 години

Кой вярва, че издръжката на един затворник струва 1000лв.? Виж толкова могат документално да изписват, но да ги ползва един затворник за отопление, вода, храна и заплати на надзирателите не вярвам да струва повече от 500 лв. на калпак.

24

.

преди 6 години

Бих искал да задам един простичък въпрос. Как така в държава, където минималната заплата е 510 лв., издръжката на затворник е 1000 лв? Това означава или, че за един затворник се дават много пари или, че хората на минимална заплата просто мизерстват.

23

Анонимен

преди 6 години

Бъдете коректни като пишете цифри .Ако получава 800 лв това означава че струва на работодателя -държавата около 1300лв т.е. поне още 60% за осигуровки -здравни пенсионни и пр.

22

Анонимен

преди 6 години

При такиви пропуски и грешки как ли процедират в останалите държави?

21

Анонимен

преди 6 години

Така е като направихме затворите почивни станции, недай си боже да накараш затворик да работи, да не вземе да му стане нещо. *** розови пеперудки каза, че тези "мъченици"трябвя да лежат, почиват, гледат телевизия и хранят обилно, защо те са ни много ценни. Защо питам аз не работят тежък физически труд? Защо няма система, която да ги кара да са полезни с нещо на обществото?

20

аз-ът

преди 6 години

и ми протесртират ... ама лошото е , че нашите ъуправници винаги са били мърш... УВО за целия затвор. Без чистачка де, там е ясно. Нови хора. Млади момчета, КОИТО ДА ИМ СЕ РАБОТИ. Естествено тогава -вдигане на заплатата !И без това тия понеже и плочки не могат да лепят - ще станат най-много таксиметрви шофери. Видиш как ще клекнат тогава, ще влачат г..за по асфалта пак за назначение. Всеки в тая шиб... държава се мисли за СПЕЦИАЛЕН И НЕЗАМЕНИМ !Чакай бе Пурко !!!!

19

Анонимен

преди 6 години

В статията не пише да влиза охраната. По-скоро влиза всичко останало без нея. Много пари вероятно отиват за консумативи и външни услуги. Пример - някой затворник е счупил мивка и тя трябва да се подмени. От друга страна, надзирателите са що-годе нормални хора и си пазят личното имущество, а затворникът не му пука за държавното. В България просто вече не съществува понятие като трудова повинност. Така малцина издържат безотговорна пасмина, действаща по свое усмотрение.

18

аз-ът

преди 6 години

ми естествено че затворника ще получава с 200 отгоре над пазвантина. Както практиката показа - затворниците са в пъти по-подготвени.

17

aeg

преди 6 години

Ами време е управляващите да се замислят дали трябва да стоят така нещата!!Абсолютно малоумие е издръжката на един ученик от страна на държавата да е 2 пъти по-малка сума от тази за един престъпник?!? Би трябвало излежаващите присъди да работят и да се самоиздържат, без държавата да дава нито един лев за изхранването им-освен за облекло!В САЩ държавата дава пари само за облекло, който иска екстри-работи: на полето, чистят улици, вършат всякаква мизерна работа!А нашите са на хотел и наша издръжка

16

Анонимен

преди 6 години

по принцип във въпросната издръжка на затворник влиза и разходите за охрана, демек и заплатите на надзирателите, така че съпоставката не е много коректна

15

АНТИ

преди 6 години

Отмениха смъртното наказание.Скъпо и прескъпо ще ни струват доживотните присъди.

14

Анонимен

преди 6 години

Справедливост няма.....

13

Анонимен

преди 6 години

Затворник - 0% полезно действие цял живот (някой от тях) - 1000лв.Пенсионер - 100% полезно действие през трудоспособна възраст - 180лв.Красота!

12

Анонимен

преди 6 години

На депутат е най-скъпа издръжката, защото той е потенциален затворник.

11

Анонимен

преди 6 години

Нищо медийте не пищат и за жената залята с киселина.Как е,оправя ли се,заловиха ли извършителя,поръчителя?

10

Хъ

преди 6 години

Като им завиждат, да вземат за се сменят с тях.