135

DiesIrae

преди 6 години

До 11. Виж кой ти е писал и тогава си говори с него, мен къде ме намесваш?2. Да ми се правиш на страдалец, че видиш ли имал тежка физическа работа и видиш ли да го оплачем. Какво общо има това колко голям данъкоплатец си с това колко кила носиш. Като си искал да носиш това си учил това си работил, аз не искам да нося, затова съм учил друго и не нося. Но пак плащам в пъти по големи данъци - за разлика от теб мога да си ги сметна сам и за последните 7 години съм внесъл само 165200 лева

134

Анонимен

преди 6 години

Селото е Невестино,мъжът е на 45 години,ударен от джипа на началника на Криминална полиция ! явно случаят се прикрива !

133

DiesIrae

преди 6 години

До 143Ти не си човек - от коментара ти става ясно, че си предрусал яко с наркотици и вече си гъба. Какви клякания какви глупости. Аз за какво му говоря той в кой свят си се рее и накрая пред него летящ слон. Не знам какво ви дават в МВР ама е крайно време да си смените дилъра. Аз ти давам конкретни примери, ти ми говориш общи приказки като див селянин.Ама нормално то вас ви избират с конкурс за ***.

132

1

преди 6 години

До DiesIraeПисах, че съм пенсионер/не съм останал на служба и не работя!/. Като си такъв голям "данъкоплатец", идваш в Пловдив и ти уреждам едно упражнение с пожарникарите от която служба искаш, но имай предвид, че ще бягаш за норматив поне до 8-ми етаж с поне 40-50кг. плюс теглото ти!

131

Анонимен

преди 6 години

До DiesIrae 133ми накарий твоите приятели дето им клякаш и плащаш да им кажат на НАП и др, служби да видиш какво шати кажат ми имат "права на човека" оп същата доктрина през която се тормози нормалния б.ял човек под мотив правата на човека ( малцинства) дет ти казвам са изкомандвани от едни други ора на запад от София. и кой е над главния прокурор?и едва патрула отишъл на катастрофата след употреба на алкохол не взел проба с дрегер, но това другото за кръвната проба минава в правата на човека

130

DiesIrae

преди 6 години

До 133И след като и вие от полицията се оплаквате от корумпирани съдии и прокурори защо не хванахте нито 1 с подкуп? Не е ли това пак ваша работа? Да разследвате организирана престъпна група или мафията? Или за това пък са виновни марсианците и нямате летящи чинии с които да ги стигнете?Като не сте доволни от нещо защо не го промените, а ревете само за пари, та пари.Един път не ви чухме да ревете за ефективни присъди или заради корумпирани управници (а да вие ги пазите).

129

Бесен

преди 6 години

До 136 . Вижте -нямам нищо против това ,че се пенсионирате рано , че получавате 20 брутни заплати , О К . Но не искам след това да работите частен бизнес редом до мене и други колеги и да взимате и от нашия хляб. Вие си работихте , взимахге си заплата - аз не Ви пречих. Стигнахте до пенсия - ок имате право. Ами оставете ни сега ние да работим да си храним семействата и дай боже да стигнем до пенсия. А що се отнася до социалните придобивки на Запад - ние ВСИЧКИ сме далече от тях !!

128

DiesIrae

преди 6 години

Тъй като вие се водите представящи данъкоплатците в съда (вие защитавате интереса на обществото (поне по документи трябва да е така)) ваше задължение е да се подготвите както трябва за делото и да убедите съда, че това лице което вие твърдите, че е извършител на дадено престъпление е виновно. А доказателства се изискват именно заради разделението на властта (а не както БКП смърт без присъда) и заради демократичния принцип -невинен до доказване на противното! Доказателствата са ваше задължение!

127

DiesIrae

преди 6 години

Като се сметне колко е имуществото придобито по незаконен начин + неправомерно взети помощи (защото явно дохода им е над минималния) + да докажат произход на парите (което те няма да могат) = ето ти готово дело за данъчна измама и придобиване на имущество чрез незаконно придобити пари. Какво му е сложното? Или трябва и за това Господари на Ефира да ви го заснемат, че с готово обвинение пак да се *** в съда?Затова делата все ги губите, защото все някои друг ви ги подготвя.

126

DiesIrae

преди 6 години

До 133Друг пример - Кога за последно НАП и полицията са влезли в ромска махала и са започнали опис.Къща с мраморни лъвчета (на Кръстец 12 в гр. Русе има такава)+ Q7 2015г. +БМВ М5 2014 примерно и вътре опис на имущество. Там живеят да кажем 20 човека (4 пълнолетни на помощи) проста сметка - имущество (движимо и недвижимо) + пари за минимална издръжка =Х Приходи по документи УХ>У = скрити доходи или пари придобити по незаконен начин. При такива доказателства съда иска не иска ще отсъди.

125

DiesIrae

преди 6 години

До 133Прост пример за некадърността ви -В закона пише, че за причиняване на смърт при ПТП след употреба на алкохол присъдата е от толкова до толкова.Влиза делото в съда и полицията (КАТ, прокуратура) не представя алкохолна проба защото такава не е взета. На база на това съда отсъжда, че ПТП-то е причинено по невнимание и присъдата е в пъти по малка. Ето така когато вие не си вършите работата отваряте вратите за несвършена работа в съда.

124

1

преди 6 години

До БесенПич, за 32г.служба съм взел 20000лв..Поинтересувай се в ,САЩ, Гърция и Турция, какви са социалните придобивки! Никога не си си помислял, че може да посрещнеш НОВА ГОДИНА на горящ покрив при -25гр., нали? За това хората са казали, че има меди жило!Премахнете всичко и се самоспасявайте!

123

DiesIrae

преди 6 години

До 133Ти явно не знаеш какво е ДДС и как се изчислява.Нали ти сравняват постъпленията по банковата сметка с издадените фактури и на база на това ти се начислява ДДС.Освен това ти като продаваш нещо, то ти внасяш ДДС-то защото ти си го удържал на клиента си.А това, че има индивиди които се измъкват пак е във вашия резон - икономическа полиция не си е свършила работата.И това е проблем за мен защото държавата се чуди от къде да си запълни бюджета и вдига още и още данъците за нас коректните!

122

Василев

преди 6 години

Пълни неграмотници- патрулна служба,патрулен служител.Какъв "път",какви пет лева.По темата :абсолютно несправедливо е да се пенсионираш и да останеш на същата длъжност.Получаваш заплата и пенсия.Не е луд този,който.....,а този който му дава.Така е от няколко години.Всички служители отговарящи на условията за пенсиониране са вече пенсионери и на заплата.Даже някои си платиха за стаж образуванието.ТРЯБВА КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ И ЧИСТКА!

121

Анонимен

преди 6 години

До DiesIrae 129и когато едни хора на които клякаш и им плащаш вадят прокуратура (знеш ли кой е над гл. прокурор) и следствие от МВР и го натикват в съдебната система и когато дори и цялата верига си свърши работата каточетем мотивите на съдиите ( и те пробити) и се маиш. Заплатите = 1500лв. това е типично стреляне във въздуха. с гръмми цифри.п.п. За ДДС да се върна то в края на всеки месец го нагаждате да има да плащате по малко, но никога реалните стойности.

120

Бесен

преди 6 години

Аааа - те си сетиха !!! А колко години вече пенсионирани полицаи , пожарникари и военни си взимат голямата пенсия и в същото време работят като таксита и ядат нашия хляб - на нас , които нямаме пенсии и разчитаме само на работата си !?! 20 брутни заплати вземат като се пенсионират - това са между 23 и 30 000 лева. Отделно нали пенсиите им ги плащаме НИЕ - в момента работещите с осигуровките си . И вечно протестират - все недоволни !!! А привилегиите които ползват когато са на работа -много са !!

119

1

преди 6 години

До DiesIraeПо твоята логика, докато работих като "частен охранител, полицията трябваше да ми върши работата ли?

118

Анонимен

преди 6 години

При мисълта ,че тези който ни пазят и осигуряват сигурност са един вид крадци от всички нас и всичко губи смисъл, няма държава !,,Закона го позволява",как звучи в устата на държавен служител !

117

DiesIrae

преди 6 години

Не е работа на частния сектор да лови престъпниците, а на полицията.Не е работа на съдията да представя неоспорими доказателства, че лице Х е извършило престъпление У, а на полицията.Не е работа на съда да попълва грамотно документите от следствието и от огледа на престъплението, а на полицията и прокуратурата.Не е работа на данъкоплатеца да пази доказателства по течащи разследвания, а на полицията и прокуратурата.Все още чакам доводи от теб за добре свършена полицейска работа = 1500 лева

116

1

преди 6 години

До АнонименНе се ли пишеше "ПОЛИЦАИ"! Не че нещо, но когато имаш претенции към някой, трябва ти да си перфектен!