399

Анонимен

преди 6 години

Русия е имала нещо като пъклен план, който за мозък на русофил е сигурно доста сложен. Да излъже всички българи, украинци и всякакви поробени народи и от Русия и от Турция, че войната е свята и за освобождението им и после да прилапа земите владени от турците.

398

Наблюдател

преди 6 години

Този самозабравил се поп навреди на Русия повече от всякакво платено хулене. Да не е двоен агент?.

397

Реставратор

преди 6 години

Тук непрекъснато се подхвърля ехидно, саркастично, че видиш ли в руската армия се сражавал и един самурай и няма ли и за него да споменеме !Аз, питам: - А, защо не трябва да го споменем, щом като се е сражавал за нашето Освобождение ?Русофилскта ревност е пословична, когато е заплашена руската заслуга за Освобождението, но българите не трябва да забравят никого !

396

Гражданин

преди 6 години

Руския патриарх е прав

395

Анонимен

преди 6 години

Историческата истина е, че Русия ни освобождава а немците ни поробват като ни поставят немци-немски шпиони за князе и царе. ПОРОБИТЕЛИТЕ СА НИ ТУРЦИТЕ И НЕМЦИТЕ.

394

!

преди 6 години

Толкова са навити колкото Русия през 1885 година....България през вековете главно се е оправяла сама...и така трябва да е. Единствено една широка коалиция на Балканите плюс плояци, чехи, словаци и унгарци ще е много сериозен отпор на т.нар велики сили.....и я лека-полека се оформя.

393

Анонимен

преди 6 години

А нашия патриарх що не се кара на нашите олигарси, че поддържат ей такива медии и ***? Къде са обществено значимите новини - това ли ви са новините докато изЧезВА НЕЩО те пишат каква е роклята на президентшата ни??????????????????????????????????? Това ли е новинарството? Че то Бай *** е по-голям журналист от такива.

392

Анонимен

преди 6 години

Ти хубаво обичаш България, но немскито кобурги я подчиняват на немската политика и затова губим всички войни. Германците като са не в ред, че могат да бият цял свят пък ние им се връзваме. То и Съединението е немско-австрийска провокация, и нашите си мислят че сами могат да правят войни с всички, е да ама ни размазват за да доставяме удоволствие на Бисмарк и Хитлер. Имали сме много прости управници довели ни с немско слугуване до пет национални катастрофи.

391

!

преди 6 години

И да не забравя най-важното - поклон пред всичките тези безизвестни герои, които са спомогнали и са играли важна роля в Освободителната война! Руси, казаци, финландци, румънци, поляци, украинци....на всички оставили костите си по нашите земи за нашето бъдеще! Поклон пред човешката саможертва без значение род и родина, не пред някакви политически интереси, *** руски патриарх ! Затова аз чествам Трети Март - главата ниско долу за всички дали живота си!

390

Анонимен

преди 6 години

Забравяте, че Русия през 1829 година отново разгромява Турция и великите сили от любов към България дават временна свобода само на един град български - Силистра, и при Кримската война през 1853 година го връщат на Турция. Ей така са ни били навити да ни освобождават западняците. *** яко навити. Абе не сте грамотни по история и наистина ако не сте платени за да пишете тия неблагодарни нелепости па вземете мама му стара позапознайте се с историята не знам как сте завършили училище, паднало епрепис

389

Реставратор

преди 6 години

Това, че българските опълченци, поляци, финландци, литовци, латвийци, естонци, белоруси, украинци, молдавци, са били под турско и руско робство и поради това са загинали за Освобождението на България под руски флаг, не означава, че сега, когато всички те си имат свой държави, българите трябва да питат Кремъл дали да изкажат чувствата си на признателност и благодарност към потомците им, които живеят в тези държави.Това ще важи и за другите държави, които се освободят от Русия !

388

!

преди 6 години

Смисълта на тези мои коментари е следната - бъдете българи! Нали няма наивници, които да си мислят, че България от една изостанала робска страна в следващите 50 години е определяна като "икономическият тигър на Балканите" и то при положение, че въпреки блестящите военни кампании, често е разорена след поредната война. В Европа друга такава държава е единствено Германия.....оден съм 1988 година е не съм обременен от нито една "диктатура"....не съм русофоб, не съм и англофил...ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ

387

borislav.ganov

преди 6 години

До АнонименЕхх да беше вярно ...Вече 25 години няма КГБ ... Църквата сама подготвя кадрите си както у нас така и в РусияСегашния патриарх Кирил успя да се разбере дори и с Ватиканаи да обича да му правят скъпи подаръци - кой не обича но заради това никога няма да го провъзгласят за светецНо и нашите ПОЛИТИЦИ СЕ УЛЯХАРадев тръгва да изрежда народностите на войниците участвали във войната 1877-1878 - ГОЛЯМА ГРЕШКА - Ето участвал е РУСКИ ВИСШ ОФИЦЕР който е по народност АРМЕНЕЦ - ПРОПУСК

386

до 430

преди 6 години

Я ми кажи Гарибалди коя държава е освободил освен собствената, а англичаните коя освободиха. Напротив от тях се освободиха сто държави народи. Ние сме единствен пример как някой някого е освободил. Иначе е било друго - отива някой освободител, освобождава и после ботуш, той е новия поробител-. Украинци са се радвали на немците че са ги освободили от комунистите и след един месец хоп усетили са газовите камери в концлагерите и *** вече им се виждат ангели

385

Анонимен

преди 6 години

Патриарха да отиде и да се кара на руските олигарси,че и те ограбват и тормозят руския народ!

384

Мария

преди 6 години

ПОДОБНО ИЗКАЗВАНЕ НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ Е В РАЗРЕЗ С ДОБРИЯ ТОН .КАТО ГОСТЕНИН ТОЙ ,НЕ ТРЯБВА ДА КОМЕНТИРА КЪМ КОГО ДА БЪДЕ ОТПРАВЕНА БЛАГОДАРНОСТА НЕ КАТО НАРОД.СМЕШНА Е ТАЗИ РЕВНОСТНА ПОЗИЦИЯ. ИМА АРХИВИ И ФАКТИ ИСТОРИЧЕСКИ, ДОКАЗВАЩИ ПРОЛЯТАТА КРЪВ ЗА СВОБОДАТА НИ НЕ САМО НА РУСКИ ВОИНИ,А И НА ДОБРОВОЛЦИ ОТ ДРУГИ НАРОДИ.

383

!

преди 6 години

....кой е Гарибалди и какъв е по народност, кой е Иречек, кой е Гладстоун?!?! За България бъдещето е било ясно, въпросът е било просто кога. Просто руснаците изпреварват останалите и спомагат за отцепването на толкова апетитната България и печелят влияние на много стратегическо място на световната карта. Англичаните плюят кръв и проклинат....не минава много и англичаните са ни покровител за Съединението, а руската велика армия е унищожена край Добрич!

382

Анонимен

преди 6 години

това са агресивни психопати със смешни шапки.

381

Това президент ли е?

преди 6 години

Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?

380

Това президент ли е?

преди 6 години

Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?