66

Киро кардана

преди 6 години

Най -добре е да се пенсионираме а 100 години!По този начин ще сме внесли през годините много осигуровки и ще вземем голяма пенсия....

65

Василев

преди 6 години

Нали щяхме от приватизацията да напълним пенсонните фондове!!!???И системата щеше да покрива пенсиите и да работи баз дефицити!В България много се краде, всеки го вижда, но и всеки си трае!!!За това селяни прости и некадърни, хем ще ви прецакват, хем ще бъдете бедни, утайката на провинциална Европа!Дали в западните общества , хората си стоят на топличко , докато някой друг решава тяхната съдба, какви заплати и доходи да получава!Селяни прости вие сте валат!!!Агент Стю Алекзандър!ЦРУ!!!

64

АНТИ

преди 6 години

Не гледайте назад, полза никаква.Лошото е, че месец след месец, година след година, реформи не се правят.

63

Ф.С.В.

преди 6 години

Понеже Европредседателството е в България- Моля платените лакеи наречени БГ журналисти- Да попитат Еврочиновниците седящи в София- ЗАЩО има таван на пенсиите -въпреки че държавата те пенсионира с много по голяма пенсия от тавана ? и Има ли друга такава ЕВРОПЕЙСКА държава която да краде и ощетява по такъв позорен начин гражданите си - МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ТОЗИ ВЪПРОС-- и отговора ще е --НЯМА такава държава !!

62

Анонимен

преди 6 години

Един от безкрайните парадокси в България - ора, които нямат абсолютно никакъв принос в осигурителната система като полицаи, военни, съдии и други държавни служители, вземат тавана на пенсиите. Докато в България каруцата се впряга преди коня, всичко ще е с главата надолу.

61

Анонимен

преди 6 години

В Европа най добре е да се родиш сакат гей - всички институций ще те обгрижват ако си нормален обаче данъци и работа до гроб. Да ги у ***...

60

Докога г-н Петков ?

преди 6 години

Г-н Петков, защо от правителството допуснахте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски и противоречи на европейските закони. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат нормалните пенсионни вноски при условие, че няма да получат съответстващите си пенсии. Така изкуствено създавате "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски ? Няма я! Докога така ? Рано или късно от Европа ще ви търсят сметка за това!

59

Справедливост

преди 6 години

При пенсиите има няколко несправедливости, като най-важните са две. Първата е, че хора, които са укривали доходи и са внасяли малки осигурителни вноски, сега получават доста по-високата минимална пенсия, а не пенсията, която трябва да получават според вноските си. Второто е разбира се разнерът на пенсиите на хората работили първа и втора категоря труд, най-вече фуражките, чиито размер на пенсиите е много по-висок отколкото трябва да е според вноските, които са правили и колко време са ги правили

58

Анонимен

преди 6 години

Бреййй колко инвалиди и сакати се пръкнаха като се чу че ще им дават пенсия.

57

Ф.С.В.

преди 6 години

Понеже КРИБ искаха да отпадне стажът към заплатите- това било от комунизмът- То явно на БГ бизнесмените и ДЪРЖАВАТА като цяло им харесват други неща от КОМУНИЗМА-това са МЕСЕЧНОТО плащане-в повечето държави плащат на седмица и на час дори ! И другото останало от комунизма удобно на властта е таван на пенсията? Това не е ли комунизъм да се пенсионираш с 1100 пенсия при тежки условия на работа (ЛУКОЙЛ) и да взимаш само 910 лв ? Тези 53 000 пенсионери поне половината са ощетени- СЪД за мащехата БГ

56

Василев

преди 6 години

До ИСКАМ СПРАВЕДЛИВОСТА справедливо ли е , човек който цял живот е работил на държавата или на алчни капиталисти първенюта да получава 200-300 лева пенсия, и защо да не работи след като се е пенсионирал!Пенсионерите не са ли хора, нямат ли нужди и разходи!Какво са виновни пенсионерите, че са работили цял живот в една тоталитарна система, която ги е смазвала отвсякъде, а накрая никой не ги зачита за човешки същества!Това не е справедливост, каквато искаш!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!

55

Анонимен

преди 6 години

До БЪЛГАРКАТА 53Другарю партизанин хайде хващай автомата и тръгвай на въоражена борба. Не мисли хората за толкова прости колкото си ти. Това, че пишеш само с главни букви говори , че имаш психичен проблем и не си убеден в това , което пишеш.

54

Справедливост

преди 6 години

Не е справедливо да се налагат ограничения на пенсонерите да работят след като се пенсионират. В това няма противопоставяне на стари и млади, а е опит на неможещите да избутат можещите с административни мерки. При този недостиг на квалифицирани кадри е смешно да се говори, че пенсионерите били изгонили младите. Трябва да си много зле, за да го мислиш.

53

БЪЛГАРКАТА

преди 6 години

ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА "КАТО СИ ПЕЕШ ПЕНКЕ ЛЕ КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША" ВСИЧКИ ЧУКАТЕ ПО КЛАВАТУРАТА НО ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ КОГОТО ЗАВИСЯТ ТЕЗИ НЕЩА ЗНАЕ ЗА ВАШИТЕ ПИСАНИЯ. САМО С ПИСАНЕ НЕ СТАВА. ДОКАТО НЕ СТАНЕ РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ПО ЗЛЕ. ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ ГО ЛИ ОСЪЗНАХТЕ??????

52

АНТИ

преди 6 години

До ИСКАМ СПРАВЕДЛИВОСТКакво ни чака за нататък ?!Тежък живот и все по-кратък.

51

Анонимен

преди 6 години

Голям комунизъм ни друса , както за пенсиите така и за заплатите. Вижте кои имат най големи претенции, това са необразованите и без никаква квалификация хора. Например скоро даваха по телевизията в Англия берат цветя и недоволни. Ами ти си неграмотен без никакви умения или квалификация какво искаш. Тези хора след 30 години ще реват колко са несправедливи пенсиите .

50

ИСКАМ СПРАВЕДЛИВОСТ

преди 6 години

МОЛЯ, КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПЕНСИОНИРА ДА НЕ ОСТАВА НА РАБОТА. ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО МЕЖДУ МЛАДИ И СТАРИ СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ. АКО ИСКА ДА ОСТАНЕ НА РАБОТА ДА ИЗБИРА ДА ПОЛУЧАВА САМО ЕДИН ДОХОД. В БЪЛГАРИЯ СЕГА Е РАЙ ЗА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ- ПРОГОНИХМЕ СИ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ,КАКВО НИ ЧАКА ЗА НАПРЕД ?

49

Анонимен

преди 6 години

Живи и здрави да са амчъказлиите да си вземат паричките

48

АНТИ

преди 6 години

Къде сте тръгнали да сравнявате хитрият лукав грък с селския тарикат *** ?!

47

Ясен

преди 6 години

Всичките пари накрая отиват при жени и при деца.