241

Бивш барман

преди 6 години

Ехе айде сега измамените. Хората си готвят вкусно, не слагат отрова в храната. Викача е циркаджия. Забавлява ги и дърти германки му се връзваха на вниманието. Това е. Трябва да ти идва от вътре и да не ти пука

240

аз-ът

преди 6 години

Тъжно е че ДНЕСа влиза в тия евтини схеми. Заплата 5000 лева за готвач е повече отколкот взема програмист в София?! Що няма кадри?! Щото реалните заплати са 800 -1000 за сервитжор /12 -14 часа набиваш крак/ и 1500 за готвач. Максимум !!!Айде журналята да покажат фиш с запалата на персонал на такива пари !Айде ! Давайте ! Чакаме !

239

Анонимен

преди 6 години

Малеллееее, чета нататък и не вярвам...Кресльовците по Мутроморието (сега разбрах, че им казвали "викачи") владеели ПОНЕ 3 чужди езика!!! СМЯХ ДО СКЪСВАНЕ!! :)))))))))Че то аз владея толкова бе! Двоен магистър (не от българско университети), прекарал половината си живот в чужбина, общувал/-щ с хора от поне 50-60 страни, със огромна склонност към езиците...Тази вечер ще си легна с оправено настроение. :)))

238

аз-ът

преди 6 години

писал съм го пак ще го напиша. КАДРИ ИМА ! Всяка година в Варна един колеж наречен ИМТ бълва кадри като побъркан. По мое време ги учеха дори и устройството на кафемашината, за да отреагират в час-пик докато дойде техник, учат ги да сервират с 3-4 чинии в ръка и прочие. Има специалност туризъм към ИУ-Варна където се завршва с 2 зап. езика, само с английски няма да го завършиш. Поне едно 300-500 човека на година излизат от двете.ДА НО ОТИВАТ В ФРАНЦИЯ И ДУБАЙ!ХОТЕЛИЕРИТЕ ДА КАЖАТ СЕГА ЗАЩО !!

237

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

До Бивш барманТой ще накара хора да дойдат, но много малко от тях повтарят.А от измамените идва голяма антиреклама.Щом принципа е - Ден година храни...

236

Анонимен

преди 6 години

Тези заплати НЕ са верни. Явно някой шизофреник бърка измислицата с реалността. Да не говорим пък за 12 часовите смени!!! Ако бяха такива заплатите дали щяха да търсят работници от Молдова и Украйна миналата година?И те като дойдоха и видяха,няма да се върнат.Затова сега почнаха да търсят от Индия и не знам къде си,барем някой се излъже да робува на великите ни хотелиери и ресторантьори. Много са зле тия само лъжат!

235

аз-ът

преди 6 години

Абе вие верно ли вярвате на тази статия? Ако вервате верно по глупаво нещо от българина няма.3000 лева за сервитьор може ако е бруто и е за целия сезон.

234

Анонимен

преди 6 години

СПА центрове тъсели ВИКАЧИ??? Малееей, направо слънчасах, като го прочетох. Представям си типичната клиентела на истински Спа-център - заможни, образовани хора, търсещи спокойствие и отпускане и планиращи Спа-почивката си средно поне половин година напред. Не фантазирам, а говоря от опит, бил съм и в белгийския град Спа (откъдето идва името) и на доста подобни места. И сега си представете как такъв човек случайно минава покрай български Спа-център, чува кресьовци отвън и спонтанно резервира!?

233

Роско синоптика

преди 6 години

Ох, първоначално прочетох "надениците", а то било "надниците". Слава богу!

232

Бивш барман

преди 6 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР. Миналата година като ходих да видя 1 приятелче на работата му (барман). За половин час викача на ресторанта им успя да убеди едно 10-на човека да седнат в ресторанта.

231

Заплата

преди 6 години

Това са пълни глупости! Живея и работя на морето такива заплати няма или ако има са единици! Ако даваха такива заплати ,хората нямаше да бягат в чужбина,а щяха да си работят по моретп тука.

230

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

до 234Подай сигнал в общината срещу нахален викач.Има си денонощен дежурен. Иначе, добрите ресторанти НИКОГА няма да наемат викач.

229

Смешник

преди 6 години

Значи на морето сервитьор ,барман ( който е с по голяма заплата винаги) готвач взима взимат между 3-5к . значи следователно и в сф взимат гд толкова. Та тая средна заплата трябва да е 2.5к следователно наще обичани управляващи трябва да им даваме поне 7.5к И накрая нали имаше война срещу фалшивите новини .. А тука в днес май е обратното.Но мечтите са безплатни

228

Анонимен

преди 6 години

Не се излагайте с подобни новини

227

www

преди 6 години

НЯКОЙ БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛ АКО ДАДЕ 5000 ЛВ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ....

226

Бивш барман

преди 6 години

Заплатите на барманите умишлено са ниски (400-500лв) защото шефовете знаят, че много крадат! Сервитьора ако е на добро място ще му се спре тока, но ще счупи парата. Като отивате да си търсите работа по- морето е най- добре по препоръка или с връзки, не на някое случайно място. Иначе експлоатацията е пълна спор няма. Ако ви изплатят всичко трябва да сте много щастливи.

225

Анонимен

преди 6 години

А, и докато има по Мутроморието професия "викач", не чакайте там да стъпи цивилизован турист. А докат "викачите" получават повече от готвачите (така пише поне), не очаквайте там да стъпи и цивилизован работник.

224

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

Накрая на сезона, не само студена вода ще пиете, но и бой може да ядете.Някои и по-рано...

223

k

преди 6 години

не зная дали се тези ханджий се чуват какво говорят .... и аз бих станал "сервирал" за 3000 лева !тук обаче очевидно става дума не за "сервитьорка" а за *** а за това 3000 лева са прекалено малко крайно време е органите да се заемат с тези "хотелиери" !!!!

222

Анонимен

преди 6 години

Обещават , а не дават . На края на сезона пак яко ще пият студена вода някои хора :)