131

Запознат

преди 6 години

Пра се на велик ама е васал на Путин :)

130

Българка

преди 6 години

Историята не започва и през 1396 г.! Когато България е била велика и могъща, османлиите са се ровили в пясъците на пустинята!Ама така му отърва на кандидата за султан...

129

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 123Ако кажеш, че в бързината си изтървал кавичките на свободата, ще се пробваме да разберем скритата ирония, ако не - не. Но не ни вкарвай в житейската ситуация с водач на МПС на кръстовище, каращ без да ползва светлините...

128

Диана

преди 6 години

"нашите древни ценности......."!!! Знаем ги ние тяхните "ценности". Припомням: В така нар.Османска империя:налагане на чужда вяра насилствено, дискриминация по верски признак, 2 милиона деца - момчета за еничари / включително подобряване на генофонда на османците чрез кръвния данък -девширме/, продаване на християни на робските пазари по островите в Средиземно море, психически и физически тормоз! Ето това са им ценностите.

127

Анонимен

преди 6 години

Само да попитам редакторите на днес.бг!След като Реджеп Тайп е Ердоган Втори,кой е Ердоган Първи?

126

екскурзията

преди 6 години

До Анонименда бягаш от собствената си родина!

125

Анонимен

преди 6 години

До КараденизХайде, откога ви чакаме да се върнете във земите на вашите деди и прадеди!!!!!!!Ататюрк е и наш реформатор.............

124

Анонимен

преди 6 години

Абе вас турките неможе да ви разбере човек!!По времето на голямата екскурзия ви обидиха много добре !!!Сега пак търкия та търкия е вече имам усещането че ВАЗ колкото пъти ви обиждат по хубаво ви става .Те там виназовавст *** !!!!! Какво повече да коментираме .Когато фактите говорят и боговете мълчат!

123

Карадениз

преди 6 години

Да! Историята на Турция започва от 1923! А до тази дата е имало единствено подтисничество, безкрайна изостаналост и страдания за всички народи в бившата империя! Ататюрк е великия реформатор и водач!

122

Анонимен

преди 6 години

До АнонименИсторията се пише само от победителите чрез платени историциЗа какво се сражаваха турци с московци? . За нашата свобода а не за крепосничество!

121

майка Турция

преди 6 години

До ОСМАНЦИТЕНай-после се усещаме откъде и накъде духа вятърът! Имаме добър избор!БКП също се пропагандираше като майка на всички българи но се оказа мащеха......

120

Анонимен

преди 6 години

Нищо ново под Слънцето, в историята на една държава винаги е имало и ще има дати, оценявани като повече и по-малко важни, но мечтата на всеки докопал се до властта управник тя да се фокусира най-вече върху му. Затова и всеки път ще се пренаписва, отново и отново...

119

Анонимен

преди 6 години

До ОСМАНЦИТЕКакво такова робство е било с лична собственост и чорбаджилък-пашалък?

118

ОСМАНЦИТЕ

преди 6 години

До АнонименСвободата и благоденствието на народите е била крайната цел на османците!!!ЕНИЧЕРСТВОТО Е НОСЕЛО СЛАВА И КАРИЕРАзАТОВА ИНВАРЗИЯТА НА ЕРДОГАН КЪМ БАЛКАНИТЕ Е ОПРАВДАНА!

117

Гражданин

преди 6 години

Съдейки по коментарите има доста продажници в България, плод на целенасочената пропаганда на неоосманистите. Девширмето, видиш ли, било път за израстване. И религиозна толерантност сме имали. Да бе! Що не вземат да обяснят какво означава т.н. Хатихумаюн, приет под диктат на европейските държави в средата на 19 век. Ако внезапно сте изгубили историческа памет, да ви припомня - че християнските поданици също имат човешки права. Защото според шериата са рая.

116

Анонимен

преди 6 години

Чакаме....игрем кючек...

115

Анонимен

преди 6 години

Какви малки локални кланета и каква насилствена смяна на религия? Единствената насилствена смяна на религия по тези земи е извършил Борис покръствайки насила българите тенгристи. Османците са прилагали други, икономически прийоми и и то не повсеместно.

114

До113

преди 6 години

Естествено, че еничаският корпус е бил средство за издигане. Ако попрочетеш малко повечко ще проумееш.

113

Анонимен

преди 6 години

ЕрСдухан:Луд умора нема,само се поти.

112

Анонимен

преди 6 години

Добре еподбраните ти факти включват ли еничарския корпус, или и той е част от тая стълбица, за изкачване в империята ? А "малките" локални кланета ? А насилствената смяна на религия ? Сега, ще кажеш, че завоевателите войни, са били всъщност освободителни.