14

младен

преди 6 години

"Отделно от това има данък върху придобиването на имот, който почти навсякъде в страната е 2% върху стойността на сделката"Абе....я..... Веднъж ДДС, данък еди какво си, на нотариуса(и то яко) че са и на тия 2% за нещо си.

13

Анонимен

преди 6 години

Абе тези гърбавите няма ли да се спрът най накрая? Доходите и пенсиите са като в Африка а цените и данъците като в Германия? Това ли искат? Май няма да си искарат нито мандата нито председателството ако тоя Гористия продължава да плещи глупости. А този чувал ли е за бойкот за плащане на всичко с което ни дерат кожите? Ако не е ще му напомниме!

12

Жиголино

преди 6 години

През 2020 спират еврофондовете. Тези пари трябва да дойдат все отнякъде.

11

Armagedon.

преди 6 години

А кога ще се плаща на килограм за сметта? Все се мисли как да се пре**бе гражданина а не как да му се помогне.Например.Плаща се данък сгради и за смет за цяла година а се ползва имота само няколко месеца в годината или изобщо не се ползва.Плаща се за водоснабдяване и канализация а хиляди имот по градчета, села и паланки са на септични ями, но това не се отразява на данъкът сгради.Стотици хиляди сгради нямат и общински съдове за сметта но си плащат таксата смет на общините ,заедно с данък сгради.

10

Зина

преди 6 години

Ако увеличат данък сгради сумата ще стане непосилна, защото такса смет се изчислява върху данъчната оценка. Построиха завод за преработка , но таксата не намаля, въпреки че няма балиране, транспорт до другия край на страната. От друга страна броя на живущите е важно, а не ценста на имота

9

Анонимен

преди 6 години

Горанов е Крал от Кралство България.

8

Анонимен

преди 6 години

Според мен е крайно време данъкът за притежаване на втори недвижим имот да бъде с пъти по-висок от данъкът за един единствен имот. Така няма да се натоварват пенсионерите и семействата с по едно жилище, но онези, които спекулират с цените , правят бизнес, отдавайки ги под наем или държат празни апартаменти, ще се замислят занапред.

7

Шмръц

преди 6 години

Най-социалната държава на Балканите.. с плосък данък - Герберастка стабилност!

6

Анонимен

преди 6 години

И защото тая нова секира сега?! Нали уж хазната пълна, резервът преливал, да се задавите дано!!!

5

Анонимен

преди 6 години

Как пък веднъж не казаха ще свалим ДДС-то на половина, ще намалим данък смет, ще намалим данък сгради, ще намалим акцизи . Държавата веднъж сложи ли нов налог или го вдигне, никога не го отменя или намалява във времето.

4

Анонимен

преди 6 години

Тия както са тръгнали май няма да изкарат и председателството на ЕС до края.

3

тръъъъъъъъътт

преди 6 години

Кръглоглавото с честните сини очи що не вземе да си бръкне изотзаде и после да свирне?А къщичката в бояна построи ли?

2

Анонимен

преди 6 години

А данъците на ромовете, кога ще се актуализират, пардон кога изобщо ще се събират някакви данъци за техните незаконни бордей. Или вдигайте нашите та да компенсираме.

1

Неам нерви

преди 6 години

Герберасткия маясъл Владко да каже, справедливо ли е данъците за хазарт и за основните продукти да е еднакъв. Къде в Европа има такава справедливост - всеки път като се храниш да плащаш 20% данък на държавата!? А, смешнико!!!?