119

Анонимен

преди 6 години

Даже съм образован и знам 4 езика и чета книги да разбера колко много простотия има там където съм роден без да ме питат дали искам . Сега гледам филм и пиша тук да не заспя

118

ии

преди 6 години

до 228 ако познаваш малко Българската история кажи ми една война в която Българите са започнали за да вземат на нещо чуждо.

117

МИШКИ

преди 6 години

НЕКА ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА ПРОБЛЕМ С КЮРДИТЕ! ИМА ПРОБЛЕМ С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК ФИНАНСИРАНИ ОТ ФАЩ И ЕВРОПА! СТИГА ВЕЧЕ С ТОВА ПРОПАГАНДА!

116

Анонимен

преди 6 години

Верно бре, защо българите не отиват да помагат на кюрдските си братя терористи? Да не би защото в техния рай вместо знойни девици да има безполови ангели?

115

Анонимен

преди 6 години

Какво стоите тука и пишете глупоcти? Така не помагате на кюрдските терористи. Я грабвайте пищаците и заминавайте доброволци срещу аскера. Нали той за нищо не става.

114

PD

преди 6 години

А Африн няма ПЗРК, няма и Джвлини, защото САЩ може и да снабдяват някои кюрди, но това не са кюрдите в Африн.При наличието на Интернет, да не се поинтересуваш, и да потърсиш материали, различни от главния информационен поток, е ленивост, граничеща с глупост.Има клип на който кюрди стрелят с тежка картечница, която засича на всеки втори изстрел. Това е или бракувана техника, или некачествени боеприпаси. Който не търси Истината, рано или късно, ще попадне в капан на илюзията.А след живота е къс

113

ии

преди 6 години

14 милиона кюрди живеят в Турция. Как Турция ще се справи с тях ?И тях ли ще натика в затвора?Като хората от псевдо преврата?Турци затварят 100 хиляди турци по затворите, дори даскалчета дето носили про западно облекло .... смях.Проблема на Турция не са кюрдите.

112

bluesky1

преди 6 години

Да, американците въоръжават кюрдите и то много яко. Но не защото им пука за кюрдите и техните стремежи. А защото са им необходими като лост за влияние в Сирия и за разцеплението на страната, която не успяха да унищожат! САЩ въоръжават кюрдите и ги тласкат към разцепление на Сирия, макар да знаят, че това е в тотален разрез с интересите на Турция, но надявайки се турците да да преглътнат този горчив хап. Да, обаче не стана така. Турция е по-важна за САЩ от кюрдите, ето защо последните ще бъдат же

111

ии

преди 6 години

до 203 не бъди толкова сигурен.И американците нямаше как да загубят от Виетнам.И руснаците нямаше как да загубят от Афганистан.Просто има цена ... ако кюрдите са готови да я платят ще спечелят.Около 24 милиона кюрди са.

110

bluesky1

преди 6 години

Арабите наричат кюрдите landgrabbers и backstabbers... Факт е, че в момента кюрдите владеят територии, които никога не са били населявани от кюрди... Миналата година атакуваха правителствените войски в Хасака без причина...биха се с правителствената армия за контрол върху най-големите петролни полета в източна Сирия... А сега кой ще ги защити от Турция! САЩ подцениха Турция, като Ердоган, след опита за преврат има коренно различна политика и поведение....

109

Анонимен

преди 6 години

Керванът си върви а кучетата лаят ли лаят....

108

Анонимен

преди 6 години

Никога Русия, Иран и Турция няма да позволят там да има друга държава, ако ще и 100г да се бият като палестинците един ден и краварите ще ги пуснат както стана сега с Йерусалим.

107

Анонимен

преди 6 години

А гълъбчета отлитат ли отлитат при девиците....хахаха

106

ии

преди 6 години

Проблема на Турция е че още се вижда като Отоманската Империя.Проблема на Турция е че никога няма да стигне величието на Отоманската Империя.Проблема на турците е че в част от мозъка си осъзнават това, но никога няма да си признаят.Ердоган им "свири на струната"... че могат и трябва да го направят, но в модерния нещата са доста по различни вече. 14 мил. Кюрди в задния им двор на Турция. Какво правим с тях ?И с тях ли ще се разправим както с Арменците?

105

bluesky1

преди 6 години

Кюрдите не проявиха разум, а в лакомията си станаха маша на американците в политиката им на разцепление на Сирия, която е план Б след план А, който беше сваляне на Башар Асад чрез използването на ислямистки главорези, представяни за демократи! Нормално бе кюрдите да се споразумеят с Дамаск и да получат ограничена местна автономия с гаранциите на Русия, Иран и Турция, като се разоръжат. Вместо това се състезаваха с правителствената армия за завземане на територии и водеха "фалшиви" битки с идил..

104

История даге

преди 6 години

Погледнете картата на България от 1915г. Двойно по голяма от сега е България.Тоест няколко години след като си тръгват турците сме били по територия почти равна на Симеонова България и по население почти равно на Турция тогава....Нашите врагове не са турците и Турция.Турците не са нападали България от 600 години насам.

103

Анонимен

преди 6 години

Ама да си ги прибират кюрдите в Германия щом толкова ги харесват

102

PD

преди 6 години

Много точно си ги определил:башибозук -Военноповинния поданик в оттоманската империя, който го мобилизират за нападение, срещу разбунтувалия се Народ. Той е мотивиран, защото му обещават грабеж, и се чувства силен, защото е многоброен, срещу недобре въоръжен противник. Но като срещнат отпор се замислят, и се оказва, че благото което ще заграбят, не си струва, ако нямат живота, в който да го ползват, и бегат бързо, бързо.И агресия, за нови територии, от Българите, не чакайте.

101

Щирлиц

преди 6 години

Кюрдите не са разменна монета.Важното е кой ще им помогне да създадат държава,и най вече кога,останалото е ала-бала.

100

ии

преди 6 години

Проблема е че турци и комунисти изклаха елита на България и сега се управляваме от мутри с IQ 80.Много време трябва да мине за не се нормализира всичко.Проблема е че сега има бърз изход (терминал 2), от който масово се възползват нормалните хора.