219

Анонимен

преди 6 години

Ако този план се беше осъществил щяхме да сме поредната югорепублика която пълни хазната на Сърбия. Не че не пълнихме съветски златни резерви, ама това е друга тема. Ви как си представяте да се обединим с една държава с която се мразим от хиладолетия, коя е отговорна за падането на балканите под османско робство и къп още мизерии които са ни правили.Погледнете западните покрайнини и македония и вижте какво им се случи докато бяха в СФРЮ

218

Анонимен

преди 6 години

Положението е такова каквото го диктуват силните.Останалото е чесане на езиците.

217

Гробокопач

преди 6 години

Не съм сигурен защо е данданията около социалистическият строй в близката седмица. Явно Бойко се чуди с какво да занимава електората. Идеята за ЕС е идея за Рим. Нима сега с идеята за Западните Балкани в ЕС, пропагандирана от проксито Борисов и неговият интимен партнер Юнкер, не е обединяване на България и бивша Югославия в обща федерация? Какъв е лозунга на европредседателството на България? "Съединението прави силата";)))

216

Свидетел

преди 6 години

Повече няма да пиша тук. Ще ме помислят и мен за ***.

215

юбералес

преди 6 години

Факта че договора за сливане на България и Югослваия се сключва не в една от двете държави а в СССР, говори че инициативата идва от СССР и съответно ползата е щяла да бъде за СССР.

214

БГ

преди 6 години

СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСОФОБИТЕ И ЕВРО ЩЕ СТАНЕМ ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ,КАТО КЮРДИТЕ В СИРИЯ ,АЛАЛ ДА ВИ Е БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ РУСОФОБЧЕТА.

213

юбералес

преди 6 години

Няколко години след федерацията, България и Македония щяха да се отделят от федерацията с помоща на СССР. Към оста България-Македония щеше да се присъедини Албания. Така СССР щеше да се сдобие с излаз на средиземно море и със Средиземноморски флот. Другия план за излаз на Средиземно море по това време беше чрез отцепване на северна Гърция в соц държава и съюзяването и с СССР.

212

Край

преди 6 години

Реално българи македонци сърби па и хървати и словенци и черногорици и боснанци МОЖЕМ да се разбираме без преводач. Били сме се много - то с брат си човек в детството си най-много се бие. И Франция и Германия що са се били ама сега управляват Европа.

211

Циник

преди 6 години

Вижте си историята... и после говорете подобни простотии!Сърбия е била винаги смъртен враг на България! Прочетете за войната на капитаните , и подвига на БА ... Съединението което празнувате - нямаше да се състои ако сърбите бяха успели.Вие текезесари неуки сте срам за всеки народ - не само да българският!

210

vlady

преди 6 години

До шнурЮгославия в стария вид е обречена от самото си създаване - Словения и Хърватия винаги са били много по-развити икономически от останалите републики съответно отделянето им е било въпрос на време. Останалите републики са с близко ниво на икономическо развитие и могат да образуват стабилна федерация по принцип евентуално с включване на България.

209

Анонимен

преди 6 години

В обединението е силата и по-добрия живот за всички, мисля че няма нищо лошо в това, особенно когато говориме на потчти един език. Имам предвид една добра икономика интеграция, както е при страните от ЕС или щатите в САЩ.

208

шнур

преди 6 години

Ако бяхме в Югославия, федерацията нямаше да се разпадне, защото щяхме да сме най-голямата страна в нея, и *** като Милошевич, нямаше да са на власт. И нямаше да сме толкова зависими от СССР

207

Край

преди 6 години

Дайте си сметка че Югославия беше една от най-хубавите за живеене страни в Света. Необвързана с военни блокове. Гражданите и пътуваха и работеха където си искат. Имаше морето на Хърватия, Планините на Словения и Босна и Херцеговина. Полето на Сърбия. Страна произвеждаше от хладилници до локомотиви в Кончар до мандарини, и пшеница. Идеята България да е част от такава федерация не беше толкова лоша. В историята обаче няма "Ако".

206

а

преди 6 години

Е като са имали концлагери на Голи оток и са избили стотици хиляди хора защо беше този флирт със запада и тази подкрепа за режима? А после пък -пълен разпад и война и пак жертви...

205

БГТРАКИЕЦ

преди 6 години

ПРЕЗ ВОЙНАТА,КАТО БЯХМЕ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ И ВСИЧКО КАКВОТО ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ОТИВАШЕ ЗА ФРОНТА ЗА ГЕРМАНЦИТЕ,А ТАМ ЗАГИВАХА ХОРА,ГЕРМАНИЯ НИ ДЪЛЖИ 95 МЛД ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА,НЕ СА НИ ДАЛИ НИЩО А ПЛАЩАХМЕ РЕПАРАЦИИ КАТО СЪЮЗНИЦИ НА ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ И С ТЕРИТОРИИИ,ТОВА ЗАЩО НЕ ГО ПИШЕТЕ,А САМО ГЛУПОСТИ.ЗАЩО ГРМАНИЯ НЕ ДАДЕ ПАРИТЕ,НИЕ УЧАСТВАХМЕ ВЪВ ВОЙЙНАТА С 200000 ЗАГИНАЛИ 40000,МЛКО ЛИ Е.

204

Анонимен

преди 6 години

Едно време се приказваше друго. Обединената Балкано-дунавска федерация, би станала толкова силна, че ще измести Москва като център на социалистическите държави и затова Сталин провалил идеята за обединение.

203

Паметлив

преди 6 години

Идеята за балканска федерация е по-стара от комунизма и е още от времето,когато Балк. полуостров е бил турски.По разбираеми причини* тая идея не се е развила до края на II-та Световна.Оказа се,че не е било и по силите на комунистите с техния пролетарски интернационализъм.Сега се прави нов опит под формата на членство в ЕС.Също няма да стане.*Взаимната неприязън между балканските народи е неизкоренима!Как иначе да бъде след като Великите сили са я карали на принципа разделяй и владей в региона!

202

Зозо

преди 6 години

Хахахааа, Тито повикал Шести американски флот на помощ срещу окупация от Сталин. После и Милошевич ги повика да му насадят нивите с уран. Всичко се връща, както е казал народа: алчен Гъz, кръв cere!

201

асс

преди 6 години

Тоя Тито голем гявол. Избуши и американците с няколко милиарда за една сръбска космическа програма дето не работи. И това тайно от Съюза. "Хюстън, имаме проблем" май се казваше филмчето.

200

miko

преди 6 години

Е това са обичаните от някои руснаци - поробители и империалисти!