147

Анонимен

преди 6 години

В българската История трябва с дебели букви да се запише:КОМУНИСТИТЕ ПОДЕСОХА БЪЛГАРИЯ НА ТЕПСИЯ, КАТО ЖЕРТВЕН АГНЕЦ НА РУСИЯ В ЗНАК НА РАБОЛЕПИЕ И БЛАГОДАРНОСТ ЗА ПОМЩА НА СЪВЕТСКИЯ ОКУПАТОР В УЗОРПИРАНЕТО ИМ НА ЦЯЛАТА ВЛАСТ !

146

ИСТОРИЯ

преди 6 години

Не можах да разбера,защо всички телевизии се емнаха да се занимават с уч.съдържане по история.Сякаш нито една от дискутираните теми не е била разглеждана до сега.Нито една медия не покани за дискусията изявен учител от т.нар.елитни у-ща, един от по-обикновените, един методист и член от екипа,разработил Програмата за 10 кл. Трябва да е ясно на всички,че проблемът не е в текста в учебника,а в това,какво изисква програмата.Незнайно защо от МОН мълчат за екипа,койта я е съставил.Ченгето Матанов-смях

145

Анонимен

преди 6 години

Стотици хиляди БЪЛГАРИ са избити от комунистите, а днес това се крие и се вадят захаросани картинки от онова време. Ами фалитите на НРБ, няколкото обмени на парите, заграбването на пенсионния фонд, заводите които генерираха загуби, безвремието в което живее хората.Дълговете на НРБ, ги платихме ние, които останахме, въпреки мутрите и ченгетата от ДС които продължиха грабят през целия този мъчителен преход.

144

Анонимен

преди 6 години

Винаги и навсякъде ПОБЕДИТЕЛИТЕ ПИШАТ ИСТОРИЯТА, а каква е истината е съвсем друг въпрос, т.е. едва ли децата ще научат истинската история.

143

факт

преди 6 години

Тази история е фалшифицирана от мастити седесари-пресъпници които работят в полза на чужди държави срещу много пари!

142

Анонимен

преди 6 години

от 23 година до 44 година българия е дефакто в гражданска войнаслед сваляне на законно правителства и заклан като агне министърпредседателот демократите на борис кобурга- това е истината и десетки хиляде безследно изчезнали а преди това избити войниците дето показаха чудеса от героизъм на дойранския фронт - първа световна - затова че въстанали срещу ...... кобург - при владая от германски корпус- геноцидтова днешните близачи на краварски *** няма да го напишат

141

Няма проблеми!!!!

преди 6 години

Учебниците по антикомунизъм ще се пишат от Ал.Йо. МИтоди Андр. Антон Тодоров, може и други. Фашизмът ще се представя като благоденствие на нацията.

140

Анонимен

преди 6 години

САЩ и Великобритания не са ни бомбардирали, а разчистиха центъра на София за новите социалистически сгради и площади на Нова България. Много работа спестиха на работниците.

139

Анонимен

преди 6 години

KOMUNIZMA E SVETOTO BADESHTE NA COVECESTVOTO.KOMUNISTITE SA NAI-CISTITE V MORALNO OTNOSHENIE.

138

Анонимен

преди 6 години

Народният съд е по нареждане на страните-победителки във Втората световна война, в която България е на страната на Фашистка Германия, - САЩ, Великобритания, СССР.Комунизъм е нямало. Имало е социализъм.

137

Анонимен

преди 6 години

В периода 1944-89 би трябвало, да се каже, че сме били окупирани за 5 години, плащали сме репарации, държавата ни е била сателит на съветите и не сме водили самостоятелна политика, изостанали сме чувствително от европейските страни поради лошо ръководство на държавата.

136

Анонимен

преди 6 години

Не съм съгласен в Историята да пише, че великия вожд и баща на нацията Г. Дим. комунистите - неговите верни ученици - го изнесоха от мавзолея на *** и го закопчаха като куче.

135

НС 7

преди 6 години

Дванадесети върховен състав на Народния съд известен като "Гестаповския процес". Подсъдими са 176 души, останалите на японската и италианското разузнаване, всички бранници, легионери, секретни сътрудници и 10 жени.Тринадесети върховен състав на Народния съд подсъдими са служители на жандармерията.""По време на бомбардировките от 1943-44 г. са убити, безследно изчезнали и починали от раните си над 2000 души от софийското население, разрушени са над 12 500 сгради. 1800 бомби от Англия и САЩ

134

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се говори за жертви на "народния съд", а не за осъдени.

133

Европеецо

преди 6 години

Учебниците ни се пишат от фондация Америка за България. Ще учат децата колко е хубаво трети пол, колко благотворно е влиянието на демокрацията и колко зле ни се е отразила преди дружбата със СССР. Колко е било лошо да има стабилна държава без либераски простотии.

132

НС 6

преди 6 години

Десети върховен състав на Народния съд като подсъдими са привлечени шестима ръководители на БНБ начело с управителя Кирил Гунев и 85 служители на БНБ с основни обвинения: - БНБ купувала германската марка със скрита премия над 200%; - Насочване на целия износ към Германия с нереален курс на германската марка; - БНБ монополизира цялата търговия само в Германия, като намалява премията на златните валути от 35% на 25%, като с това БНБ остава без златни резерви...Айде със здраве

131

НС 5

преди 6 години

Четвърти върховен състав на Народния съд подсъдими са 140 души, бивши генерали и полковници, между които ген. Никола Жеков, ген. Христо Луков...Шести върховен състав на Народния съд подсъдими са 104 души издатели и редактори на вестници, списания, писатели, артисти и др.Седми върховен състав на Народния съд главният подсъдим е Александър Белев пълномощник на Мин. съвет и комисар по европейските въпроси и др...Девети върховен състав на Народния съд подсъдими са 86 бивши съдии,прок

130

Анонимен

преди 6 години

Всеки петък гледахме съвеЦка телевизия, а от както сме в ЕС - всеки ден по няколко канала.....за да не се нарушават правата на русофилите и ограничаване на слънцето и въздуха, а по соц. време запечатваха радиоапаратите !Е, това няма да го намерите в съветската История на България !

129

НС 4

преди 6 години

Втори върховен състав на Народния съд подсъдими са 110 народни представители от ХХV ОНС от 01.01.1941 до 09.09.1944 г., като основните обвинения са: - Одобрили и гласували присъединяването на България към Тристранния пакт; - Одобрили пропускането на германските войски през България; - Одобрили окупирането от нашите войски на югославски и гръцки територии; - Гласували изменението на ЗЗД; - Гласували Закона за защита на нацията.

128

Анонимен

преди 6 години

Не съм съгласен в учебниците на децата да пише, че комунистите са пращали инакомислещите в трудово-поправителни общежития, а нацистите са пращали евреите в концентрационни лагери.