194

ПОКУПКО-ПРОДАЖБА

преди 6 години

Ромът който застана начело на Българската Държава ако има такава въобще , като чета Санстефанския предваритвлен мирен договор ми става лошо за ПОКУПКО-ПРОДАЖВА на цяла Нация

193

Запознат

преди 6 години

До ОлегПравите ли разлика между 1 нов лев и 1000 стари лева и между 1 лев и 1 евро?Пояснявам, че 1 евро е почти 2 лева, т.е. два пъти по-скъпо.

192

Ремък з

преди 6 години

***! Главния виновкик за безработицата и затварянето на големите фабрики в България! Продажник !

191

Гробокопач

преди 6 години

Евракис? Който е богат ще стане още по-богат, а който е беден, ще стане клошар. Нова емиграция и свеждане на населението до 4-4,5 млн. души.

190

Анонимен

преди 6 години

Сега е момента да ти сложат раиран костюм

189

Анонимен

преди 6 години

Този пак ли изпълзя? Беше се скрил "Дълбоко" из Лабораторията... .явно нещо взе да му стиска!?

188

Олег

преди 6 години

До АнонименОхх боже, дай да ревем, че ще изхарчат резерва! Тоя резерв в момента го е изработил българина, не чиновниците в БНБ и дори да влезе в частни джобове, все ще излезе от тях рано или късно. Докато сега си се кюта в трезора, а ние сме го изработили.

187

Олег

преди 6 години

До бай иванАми естествено, че контрола ще го прави ЕЦБ. Валутата си е на ЕЦБ. БНБ ще си управлява местните търговски банки и няма да пипа валутата както не може да я пипа и сега. Файдата е най-вече да не се случват КТБ истории повече.

186

Анонимен

преди 6 години

Цените ще станат двойни, защото правителството ще изхарчи резерва в евро и парите в обращение в евро ще се увеличат двойно. Разбира се, голяма част от резерва ще се премести в частни джобове. А работниците ще влязат в чакалнята да чакат двойни заплати.

185

бай иван

преди 6 години

Съвсем сте изтрещели.Как цените ще станат двойни или тройни ?Въвеждането на еврото няма да промени конкуренцията на пазара по никакъв начин. И сега всеки може да си увеличи двойно или тройно цените и нищо не го спира.А с въвеждането на еврото ще има и по-строг контрол върху банките, даже се надявам европейската бана да изземе функциите на БНБ за да се види какво е реалното състояние на банките, че на БНБ не може да се вярва много.

184

Анонимен

преди 6 години

Минаване към еврото реално ще е деноминация както през 1999. Когато 1000 лева станаха 1, една дреха от 35000 стари лева стана ли 3 милиона и половина стари лева? Други потенциални фактори за инфлация има в случая, но вие си пишете неграмотните глупости за изравняване на номиналите.

183

Анонимен

преди 6 години

Банков служител тук, централната банка има два контролни лоста с които контролира релативната стойност на валутата си. Когато се изисква привличане на инвестиции и конкурентноспособност на международния пазар с определени производства, банката се стреми към инфлация като пуска в циркулация локвидност (печата пари). Когато банката иска да намали инфлацията и да направи така, че валутата да има по-голяма покупателна стойност, банката вдига лихвения процент и така привлича ликвидност към банките.

182

анонимен

преди 6 години

А нещо за продаване нямали?Я НЯКОЯ ЦЕНТРАЛКА ,Я НЯКОЕ ЛЕТИЩЕ, Я НЯКОИ ЗАВОДЗА КОЙТО ПРЕДИ НЕ СЕ Е СЕТИЛ?Ако има обадете се на костоФ.Той знае как сеправи

181

ЧАКА НАСТЪРВЕНО. . .

преди 6 години

Ох как го чака самоооо . . . Това му дайте . Той отдавна си е направил сметката . Ние да му мислим . При наличните ни спестявания цените ща станат двойни и тройни . От юристи икономисти и финансисти няма как да го чуете това .

180

Олег

преди 6 години

До АнонименТо в Гърция е нормално жената да плаща зестра на мъжа и да го урежда с богатство ако я вземе за жена. Що не поревеш за себе си, че при нас е обратно?

179

Олег

преди 6 години

До Анонимен 185Милите гърци!! Горкичките!! Колко много обедняха! Сега ще рева за тях! Имат само 14 заплати годишно, а на нашите капиталисти им се свиди 100 лв. за коледа и великден да дадат, но аз ще си поплача за гърците щото да не изпаднем като тях и да обеднеем!!

178

Олег

преди 6 години

Повечето хора дето коментират са склонни да си измислят неща, които не са се случвали. Например, че при деноминацията, когато 6 месеца вървяха паралелно и двата вида левове, някой обеднял. Нищо, че на етикетите пишеше цените в двата вида левове и то в нужното съптношение 1:1000. Незнайно защо според вас да не може да се използва опита от тогава, след като двете валути са с фиксиран курс.

177

Анонимен

преди 6 години

Още преди години един гръцки студент ми каза: "Не ви трябва евро! Приемете ли еврото 1 кг ориз ще ви струва 15 лева." Та ми идва наум поговорката: "Не питай старило, а питай патило!" А гърците все още си патят от ш.и.б.аното евро!

176

Олег

преди 6 години

Явно като батюшка Путин обичате шизофренното двуличие - той мрази американците, но друпа в $$, та и вие така искате!Като говорите за Костов, що не коментирате беден ли е Путин?

175

Олег

преди 6 години

Да въведем две валути - за който иска руската рубла, за който иска еврото. Виждам, че повечето от пишещите тука ще отидат към рублата, така че ще сте си баш дюшеш!Ние останалите ще рискуваме с обедняването и ще минем на евро.Само да питам защо ви е изгодно да е лева вързан към валута дето мразите?! Не искате ли свободен курс лев евро като едно време към германската марка преди омнразния ви Костов да го фиксира 1:1?!!