98

Стар набор

преди 6 години

България и Румъния във ВИШЕГРАДСКАТА ШЕСТОРКА !!! Да запазим ХРИСТИЯНСТВОТО !

97

кръстоносец

преди 6 години

От 30 години е демокрация, не комунизъм. Липсата на тоалетна хартия и банани нищо не ми говори и звучи АБСУРДНО да мразиш някого цял живот заради подобни детинщини. Пък и вече неостана кой да ви вярва. Знам само какво е СЕГА и не ми харесва.

96

до 100

преди 6 години

Изнесеното от теб се отнася за първите години на демокрация, когато Луканов спря плащането по външния дълг. По време на соца се е случвало да има опашка за луканка, хубави книги, обувки хъш пъпис, но всичко друго имаше е да беше малко като филма "Ирония на съдбата", но клошари нямаше, нямаше и работещи бедни, нямаше и мизерстващи пенсионери. Който твърди обратното или не е живял по това време, или е най-безогледен лъжец!

95

Българин от Германия

преди 6 години

Поляците произвеждат много продукти, колегата по-долу се заблуждава, че нищо не произвеждали. Заводи на Опел, Мишелин, Проктер ? Гамбел, мощни електроцентрали, хартиени заводи, и какво ли не друго - имам с Полша бизнес и съм запознат. Също и големи ИТ фирми и консултанти са стъпили здраво. Много представителства за цяла Източна Европа са в Полша. Имат и добро развито селско стопанство. Поляците винаги са реагирали ПЪРВИ на несправидливостта - и по времето на СССР, и сега - ЕСССР

94

Анонимен

преди 6 години

Престъпност имаше даже повече от сега, но по вестниците не пишеха.Имаше цензура.А това с работата за всеки беше един мит. Всички лежаха и взимаха пари. Затова сега и съжаляват за соца, защото сега трябва вече да се работи. Пари даром вече няма.

93

Анонимен

преди 6 години

При соца нямаше тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад а при демокрацията и капитализма имаме тоалетна хартия и можеме да бегаме не запад и живеем щастливо.

92

червен трол

преди 6 години

Липсва ми соца.Липсва ми режима на тока, 2 часа има, 2 часа няма. Режим на водата, къпеш се по график.8 години чакаш за кола и то Москвич.

91

Анонимен

преди 6 години

Работа за всеки по-специлаността гарантирана 100%. Всеки можеше да вземе заем за жилище, изплащането не беше никакър проболем. За семейство при първо дете се опрощаваше 30% от жилищния заем, при второ дете 60%, при трето дете заемът се оптисваше и жилището ставаше собствено. 98% от бългаите имаха собствено жилище + сигурност, престъпност почти 0, здравеопазване и образование на световно ниво достъпно за всеки.

90

Анонимен

преди 6 години

Всички перестройчици от времето на Луканов и Горбачов бяха прозападно настроени. Ран-Ът е написан по молба на Луканов. Ако искаха американците да направят нещо тук, щяха през 1990 да дойдат да доразвият и модернизират индустриалната база и квалифицираната работна ръка да остане тук. Но решиха да обменяме стоки за хора, което донася печалба за западните корпорации и се отразява пагубно на социалната структура тук.

89

Демократ

преди 6 години

При соца всички бяха бедни и взимаха по 80 лева заплата, а при капитализма и демокрацията умните и кадърните забогатяха и живеят добре, а загубеняците и некадърниците си останаха бедни както при соца, затова си мечтаят за соца и другите да са бедни като тях.

88

Анонимен

преди 6 години

Проблемът не е само тоалетната хартия и бананите, проблемът е, че имаше дефицит на всичко. По магазините се виеха огромни опашки ако пуснеха ***, мляко, всичко.Опашките излизаха извън магазина и продължаваха 100 м. извън него, и това си беше нормално. Хората чакаха по 3,4 часа на опашка като не се знаеше дали стоката няма да свърши.Чакал съм 5 часа на опашка.Да не говорим за опашките за битова електроника, там се чакаше с дни.

87

мда

преди 6 години

популизъм = рак за държавата

86

Анонимен

преди 6 години

Соца липсва на възрастните хора и това си има причини1. Били са млади, а сега по време на гадната демокрация са стари.2. Работели са и са взимали заплата, а сега по врем на гадната демокрация са пенсионери и взимат пенсия, която е много по-малка от заплатата им.3. Сблъсъкът на поколенията, който в случая се политизира и веднага виновни са демократите, които сега са млади.4. Съжалението, че по времето на затворената система те са били млади и никъде не са можели да отидат,а сега младите могат

85

Анонимен

преди 6 години

Полша нищо не произвежда, Полша няма икономика, както България е. Държи се единствено на САЩ, които я използват за ястреб срещу Русия и затова там се живее малко по добре от България, но е много по зле от ЕС. Ако САЩ им спрат кранчето Полша ще рухне за 1 седмица.

84

Анонимен

преди 6 години

Не им се нравят поляците, защото произвеждат и подбиват цените на техните стоки. Заливат пазарите с ефтини и с добро качество стоки.

83

Анонимен

преди 6 години

Братовчед весела нова година и на теб догодина минавам на твоя принцип роден икономист или ще спестявам като теб че старини идат весела нова година *** пусни оня дял че ора и копая като теб

82

Анонимен

преди 6 години

"На крива ракета космосът й пречи!" Могат да бъдат казани още няколко афоризма, навеждащи до същото заключение... Четворката ще се справи, но "какво ще кажем ние с гайдите"?

81

luckyman

преди 6 години

От прочетеното тука, на страничния наблюдател му става ясно, че си има работа с хора издигнали в култ бананите и тоалетната хартия!

80

Анонимен

преди 6 години

В кeнеф..ръб...в кeнеф

79

маке

преди 6 години

исках да кажа дека и по комунистическо и при капиталистическо се ми се е пило не вода секи случай