167

Анонимен

преди 6 години

Какво образование е имало в България преди 120 години? Образование колкото да се научат да сричат, да познават континентите на картата и да разберат за царете. Само заможни занаятчии и чорбаджии са пращали децата си в Европа където наистина е имало образование.

166

Анонимен

преди 6 години

Като махне от заплата си кредита. Как го смята този човек. Това не се приспада при социални помощи. Хубаво да имаш 3-4, ама 15 айде стига. И сега цялото общество да е драмата им.

165

Членска карта №7

преди 6 години

До ЗадачаСамо дето не можете да обясните, как многодетните българи преди 120 години са давали добро образование на децата си. Това вашето, не е задача, а пропаганда на живей сега, бъди себе си и други ялови глупотевини...

164

Царевец

преди 6 години

Свищовското село се казва Царевец, редактирайте си статията.

163

Адвокат

преди 6 години

Редакцията, как се сдобихте с тази информация?

162

Анонимен

преди 6 години

Сега напишете и един материал за хората, които не си плащат здравни осигуровки, но имат достатъчно доходи в пари, имущество или селскостопанска продукция. След това един материал за съпруги на богаташи или на военни, които вземат пенсии поради стаж към съпруга си. Друг материал - за мъртвите души в детски градини и училища, за които също държавата начислява хиляди, след това на 18 години са необразовани и без професия, следват програми за заетост...Системата се източва изначално НЕ от ромите.

161

Киро шарнира

преди 6 години

А този баща и майка дали се е замислиляли как с тези доходи ще изучат децата си с хубави професии ,да им осигурят жилище и някакъв старт в живота ??Още от сега виждам децата под наем ,бачкатори на минимална или зад граница!Не е важно количество а качеството! Айде със здраве ....

160

Анонимен

преди 6 години

Един афганистанец с три или четири жени и 24 деца, получил статут на бежанец в Германия, получава около 380000 евро годишно социална помощ.Хвала на това българско семейство, но държавата ни е нефелна.

159

БАЙ Иван

преди 6 години

До ЗадачаРешението е Германия,Австрия,Швейцария и т.н ..

158

Анонимен

преди 6 години

Никой няма да тръгне да оплюва отговорно българско семейство с 3 или 4 деца, а ще будят само респект. Това представеното е един развъдник за социални проблеми и престъпност.

157

Анонимен

преди 6 години

"самите те признават, че мислели да имат три, а не 15. Но така се случило." Ами когато хората НЕ искат да им "се случват" деца, вземат необходимите мерки. Когато не вземат мерки и все пак изстрелят на конвейра 12 повече от заплануваното, обричайки ги на мизерия...или говорим за потерсаваща безотговорност или за най-епичния провал в историята на контрацепцията

156

Задача

преди 6 години

Искате да имате 5-6 деца..Имотното и финансовото ви състояние позволяват да гледате 1 дете.. което да храните,обличате,учите и т.н както трябва.Ако имате повече ще започне лишаване и със всяко дете лишаването ще се увеличава жвстоко..В задачата се пита как хем да имате 5 деца и цялото семейство да живеете като европейски граждани а не като в Конго!Предлагайте решения на задачата!

155

777

преди 6 години

А когато правиха 15 деца не са мислили за коледа?!

154

Дида

преди 6 години

Споделя се проблем, и всички плюят живота. Вие как сте на тази Земя, по собствено желани или по Божия, човешка Воля. До кога ще плюете себе си, че ви има. Поклон пред тези хора за тези деца. Поклон. Въпрос на избор е да давШ живот, а не да унищожаваш. За съжаление нямам 15 деца, но както пишете младите майки, хем нямат деца, хем не работят. А правилно е да си мерим колите, чантите, обувките, палтата и златата. Но никой на тази Земя, след смъртта не е взел нищо със себе си, дори и фараоните.

153

Анонимен 188%

преди 6 години

Много скопени многознайници разсъждават туКато гледам,ти май си от първата група.Много разсъждаваш.

152

@ 187

преди 6 години

Да... вижда се ясно ... дори разсъждават върху разсъждаващите скопени многознайковци.

151

Анонимен

преди 6 години

Много скопени многознайници разсъждават тук.

150

Мнение

преди 6 години

Радвам се, че са родили 15 българчета и са ги отгледали у дома, не са ги пратили по социални домове.Само че единствената помощ, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се окаже на такова семейство, е да се намери работа на всеки един от членовете на това семейство, който е пълнолетен, здрав и вече не учи. Ако нямат собствено жилище или им е тясно, да им се осигури общинско.На онези от тях, които вече работят и искат да създадат свое семейство, също да се осигури общинско жилище.

149

Анонимен

преди 6 години

Какъв е проблема да се пишат роми. Всеки може да се пише какъвто си иска. Като ходят по институциите ще говорят на развален български и ще е достатъчно автентично.

148

Анонимен

преди 6 години

Не мисля, че за над трето, четвърто дете трябва да се получават помощи. Когато се прави дете се взема голямо решение, което иска човек добре да си направи сметка за възможностите. Никой не е длъжен да ти гледа децата, а и аз не познавам много умни хора, които имат по над 4 деца и не могат да си ги гледат сами.