13

Анонимен

преди 6 години

Военното чудо България 2017. 2 танка и 1 самолет. И доста суджици...

12

Анонимен

преди 6 години

С толкоз военни чудеса как все накрая сме губещи и си докарахме три национални катастрофи?

11

шматка

преди 6 години

До 3Еййй комунист мира няма бе.Не руснаците били срещу нас а ние срещу тях.Полет на тролската мисъл.ЗАЩО РУСНАЦИТЕ СА НА НАША ТЕРИТОРИЯ ТОГАВА.Не ние ги нападаме на руска земя.Те нас нападат на наша земяЩо ли не ви прибере Господ такива продажници

10

Анонимен

преди 6 години

Воюват България, Германия и Турция срещу Румъния, Русия и Сърбия. Румънците са разгромени. Основна роля играе българската армия.

9

Анонимен

преди 6 години

Такова военно чудо да загубим три войни подред наистина изисква голям робски талант за губене на войни и волска упоритост в преповтаряне на стратегически грешки.

8

Анонимен

преди 6 години

И къде отлетя този български потенциал? Тогава сме превъзхождали дори и германците, които са отлични войници. Само обаче когато са добре осигурени. Наши дядовци в спомените си разправят как германците на Южния фронт плачели ако доставките се забавят и има проблем с храната.А *** събира охлюви, хваща риби, търси гъби, играе хоро, свири на гайди и удържа.

7

Анонимен

преди 6 години

Германците два пъти ни издънват. Германците са май нисшша рраса, защото казаха, че висшшата раса ще победи нисшата.

6

Фхйкл0

преди 6 години

Дано се осъзнаят заблудените русофили и сърбомани

5

Българин

преди 6 години

По време на война няма значение кой е срещу теб, щом като може да те убие.

4

Анонимен

преди 6 години

Правилно, 2! Нашите са разположили зад тях картечници, за да не бягат. Наш полковник пише в спомените си, че надникнал във военните турски карти и се ужасил - Те били за Анадола. Питал ги как се оправят!!! - Вършат работа, комшу! Рахат бъди!

3

Анонимен

преди 6 години

Не руснаците са били тогава срещу нас, а ние сме решили да сме в коалицията срещу тях! Фердинанд и правителството са обслужили Германия и след войната получиха от нея пенсии. Иначе Йовков е описал тези подвизи по добре от набързо скалъпената статийка. Последните успешни действия на кавалерия в голяма война са точно тези на Конната дивизия.

2

Анонимен

преди 6 години

Тогава участват и турски войници. България получава подкрепление от Турция във войната с Румъния.

1

Историк

преди 6 години

Не само се сблъскват, но ги и разбиват, и пленяват руски бойни знамена. Тогава руснаците са антибългарски настроени, водят антибългарска политика, и подкрепят нашите врагове румънците - окупаторите на Добруджа! Прехвалените руснаци, са разгромени както от германците при Таненберг, така и от българите в Добруджа и изхвърлени зад делтата. Днес Русия пак показва антибългарски нотки в поведението си и ухажва нашите врагове - сърбите!