33

спонсор на МВР

преди 6 години

Другаря Борисов и другаря Ердоган заедно откриват Желязната църква в Истанбул. Очаква се, за пореден път, пожарникаря да конвертира в исляма, а Ердоган да стане православен християнин. За пред кабеларките.

32

boiko the CALABASH

преди 6 години

kangrochylation

31

Гого

преди 6 години

И сега във София 3 джами

30

Анонимен

преди 6 години

През Иран ли ще мине?

29

Анонимен

преди 6 години

до 31 Колко българи с християнски имена живеят в Турция? 20-30?

28

Анонимен

преди 6 години

до 32 Су, етнически са българите, но са потурчени и носят мюсюлмански имена. Огромна е разликата межу Българи като мен и теб и тия живеещи в Истанбул.

27

Анонимен

преди 6 години

Има си българи от едно време още в Истанбул и са си с български имена и християни.Това, че нашата държава е забравила за тях е друг въпрос. Въобще българите в чужбина са забравени.

26

Су 34

преди 6 години

В Царигард има над 500 000 етнически българи. Общо в цяла Източна Тракия те са над 2 млн.

25

Анонимен

преди 6 години

До Някой 23 . И двамата са прави, кой както иска да си разбира.

24

Анонимен

преди 6 години

В Истанбул има българи от османско. Даже имаше едно предаване по БНТ преди време. Като манталитет истанбулските българи са като анадолските турци. Излъчиха репортаж с тамошна българка, беше се накичила със злато навсякъде и каза, че всяка неделя тя и цялото семейство са на църква.

23

Анонимен

преди 6 години

След откриването ще му правят и сюнет лично Ердоган ще му реже.

22

УУУУУУ.....

преди 6 години

ТОЗИ ЧОВЕК ИЗХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ХОДЕНЕ ПО ДЪРЖАВИТЕ ПРАВИ СЕ НА ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ПРЕЗИДЕНТ И НА КАКЪВ ЛИ НЕ ХАЙДЕ СТИГА РАЗХОДИ СЕ МАЛКО ИЗ ДЪРЖАВАТА НИ ДА ВИДИШ НАРОДА КОЛКО "ДОБРЕ" ЖИВЕЕ

21

Ганьо

преди 6 години

Преди 4 години, българското правителство отдели 3 млн. лева за ремонт и укрепване на желязната църква в Цариград. Лично ББ ходи да открие ремонтираната църква.....и днес отново.....!

20

Някой

преди 6 години

Като погледнах коментарите немога да преценя, кой е по-прав Вежди Решидов или Иво Христов .

19

Анонимен

преди 6 години

Архитект на църквата е Ховсеп Азнавур, османлия от арменски произход. Металните детайли са изработени от австрийската фирма Рудолф Филип Ваагнер. Руска фирма изработва иконостаса. Иконите са изографисани от руски художник. Шесте камбани са отляти в Русия. Земята, където е построена църквата е дарена от ОСМАНСКИЯ ДЪРЖАВНИК от български произход Стефан Богороди. Нямам информация след разпадането на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ на територията на Турция да е разрешено построяването на храм на друга вяра.

18

Анонимен

преди 6 години

Градът до 1923 г. се е казвал на турски "Константиние". Републиканците веднага променят името на "Истанбул", което име обаче пак е гръцко, и даже в турската уикипедия се обяснява какво точно значи в превод от гръцки името.

17

Анонимен

преди 6 години

Тангра е тюрксо божество, на турски и до днес думата за божество и езически бог е "танръ". Отделно символът IYI е символ на древните тюрки.

16

Анонимен

преди 6 години

В Истанбул живеят и много гърци, въпреки изселванията. В гръцката църква в центъра (близо до "Таксим") всяка неделя има служба.

15

Анонимен

преди 6 години

до 18 Българи или потурчени българи живеят в Турция, пич? Я се осъзнай!

14

Анонимен

преди 6 години

Истанбул по принцип е мегаполис, това се знае. Населението е някъде към 20 млн. души. Само туристите, които постоянно идват и си отиват в града са всекидневно към 3 млн. Това, което не се знае в България е, че в Истанбул живеят много българи още от османско време и то не бедни българи. Броят на българите е някъде към 200 хил. души. Някои са много, много богати, защото имат къщи на Босфора със свой кей и яхта пред къщата. Така, че има кой да ходи на църква.Мрънкачите само мрънкат вечно недоволни