53

Анонимен

преди 6 години

някаква неведома сила кара държави като Молдова и Македония изведнъж да вървят към "синхронизиране" с по-големите си съседи .. Да се чуди човек да се плаши ли . Това за учителите по руски в зелени костюми , просто го забрави , те в момента си имат достатъчно проблеми в Украина и Сирия , а и парите за уроци по руски май свършват . Практиката показва че свършат ли парите , кавказците много бързо забравят руския , а и президента им го говори с много мъка , като за федерален патриот.

52

ХА,ХА,ХААААААААА....

преди 6 години

"ОКУПИРАТ"---САМО РУСНАЦИТЕ ....!НОРМАЛНИТЕ ХОРА --- ИСКАТ ДА ЧЛЕНУВАТ И ВЛИЗАТ В ЕС!Много ли мразите хората около вас ,бе....ИЛИ НАЙ-ВЕЧЕ СЕБЕ СИ , бе *** т.ъ.п.и....??!

51

Анонимен

преди 6 години

За жалост Румъния и Молдова ще бъдат обединени с благословията и помоща на Запада.А това не е добре за Балканите! Има опасност после ,да почнат ,да имат претенции към България,въпреки,че нашите власи са малко,но туко виж започнат да говорят за Ю.Добруджа.Сърбия пък е тотално изолирана,а там има поне 400-500х. власи ,идеален материал за минавене Дунава и също така претенции за източна Войводина.

50

Анонимен

преди 6 години

Понеже знаем, че Русия взема Молдова след руско-турската вона от 1878 г., а обезщетява Румъния със Северна Добруджа се питам ако те си върнат Молдова не трябва ли да ни върнат Северна Добруджа? Или те са научени само да вземат? Най-тарикатската изкуствено създадена държава. На тях само и се дава и те само си вземат. Още една стара българска област, която забрави корените си!

49

Анонимен

преди 6 години

Съветският съюз не унищожи бесарапските българи, но за румънските окупатори ще е цел #1.

48

Анонимен

преди 6 години

До Анонименте не само са признавали българския цар за техен владетел,но и на всички документи са поставяли знака на българските царе от Aсеневата династия - "IW",за да покажат високия си произход.

47

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЗа жалост България от над 20 години няма собствени национални интереси и Богданско няма да е българско, но е добре да не е окупирано от Румъния.

46

Анонимен

преди 6 години

До 44 А Охридската архепископия оглавявана от гърци и подчинена на гръцка Патриаршия.Пък нека да владее не отатък Дунава ,ами и отатък Карпатите.

45

Анонимен

преди 6 години

Румъния гради империя на чужда територия, но като дойдат любезните учители по руски в модерен зелен костюм и ще им секне мерака за империализъм на карпатските мазни мишунгери.

44

Разбиращ 2.

преди 6 години

В центъра на Кишинев има сравнително централна улица на името на България!

43

Разбиращ.

преди 6 години

Молдовците се определят като румънци. Имат собствен език - молдовски, но почти не го използват. Основен език е РУСКИ. Всеки молдовец знае молдовски, руски и почти всички румънски! Повечето млади хора от Молдова отиват да учат и работят в Румъния (например в Яш, което е до границата) затова е и огромен студентски град. Те определено искат да са заедно с Румъния, но румънците не го приемат така. Молдова е за Румъния така, както Македония за България. :)

42

Анонимен

преди 6 години

Най-старите писмени сведения на български език от 16век близък до днешния ни език,са грамоти и писма намерени във Влашко и Молдова.Владетелите им се титулували Войводи и Князе,защото са признавали един Цар ,този в Търново.

41

Жив е живота

преди 6 години

Румънците, обаче, ще забележат скоро, че живеят в Русия.

40

Анонимен

преди 6 години

До до 23Не е вярно,провери си информацията,църковните области на север от Дунав са били към българската Охридска архиепископияНали затова е борбата и на румънци и на българи срещу истамбулските гръцки фанариоти!я

39

Анонимен

преди 6 години

Всъщност истинското оригинално име на Молдова е Богданско,на името на основателя на Богданско(Молдова) - българския болярин Богдан,който става самостоятелен владетел.И защо българския език не е включен за обучение,не ми е ясно.

38

до 23

преди 6 години

Преди С.Добруджа е била към гръцката Вселенска,въпреки ,че гърците са около 10-15%.Защо да не даде С.Добруджа на Екзархията при положение ,че българите са близо 3 пъти повече.Всъщност точния брой на гърците в Османската империя не може да се определи,тъй като е имало гъркомани определящи се за гърци.

37

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОригинално татарите са монголи,смесени с местното население.

36

Анонимен

преди 6 години

След 1865 година Българските боляри и народ провеждат няколко възстания срещу налаганата им нова власт и нов латински език,но твърде слаби,за да извоюват свободата си.И така днес румънците си говорят латински език с около 30% български думи и са ни роднини,въпреки,че не говорим един и същ език

35

Анонимен

преди 6 години

Чета сега коментарите и не разбрах? Татарите са: Турци, Българи, Молдовци, Румънци, Монголици, Индианци... Вчера разбрах, че Сърбите са Руснаци дошли от полюса не разбрах от кой? И си представям след 100 години и танците на Б.Б р Рияд да не го изкарат пра...пра...пра внук на Мохамед заблуден християнин може би будист,хиндуист.

34

дръпнатите очички ..

преди 6 години

Татарите са в цела днешна Русия.Истинските руснаци са в Киевската Рус.