23

Анонимен

преди 6 години

В Германия има стотици хиляди Българи които се препитават от просия има и такива които работят на временни договори. Живея в Германия от 17 години женен съм за Германка имам 2 деца имам добра служба с добро заплащане но ми липсва родината. Но как да се прибера със семейството си и да заживеем в БГ като този стандарт който го имам тук едвали ще го имам в БГ. Най вече съпругата ми която е свикнала на охолен живот. Когато видя хора от БГ им помагам най вече да си намерят работа за да не гладуват.

22

d

преди 6 години

До Анонимен"Защото те са "ТЕ", а ние сме "ние". Те могат да ни дават наклон, ние не можем да им даваме наклон. Не сме в подходяща позиция."това вече ни стана ясно, обаче когато господатите ти ни "приемаха" в ЕС, малко нещо май забравиха да ни кажат че ще ни третират като 2-ро качество хора .....да обаче много се изприказва за "правата на човека" и за "липсата" на дискриминация в ЕЦ

21

М, да ...

преди 6 години

Ами в БГ селата - къщи земи, ... пустеят, а в Германия е залято с просещи хора търсещи си работа и спящи по улиците! Парите давани от ЕС на България се усвояват, най-вече прибират от любимеца на Мелкел, т.с ББ, а Германия ще трябва да вади нови средства за да издържа бегълците от ГЕРБераският грабеж в БГ. В Германия физическото оцеляване е по сигурно отколкото това в БГ в домовете им, па макар и емигрнтите от БГ на улицата да спят!

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 23Не е така ЕС подстрекава украинците да се репчат на Русия, а сега им обръща гръб това ти казва, д .

19

Анонимен

преди 6 години

До дЗащото те са "ТЕ", а ние сме "ние". Те могат да ни дават наклон, ние не можем да им даваме наклон. Не сме в подходяща позиция. Като си се загрижил толкова много за украинците, прибери си ги у вас, вместо да правиш анализ на поста ми дума по дума.Стотици хиляди българи мизеруват и едва оцеляват от години в Бг, пък някои за украинците са се загрижили.Ако не ти харесват порядките, въведени от ЕС, обърни се към Брюксел, не е забранено.

18

Анонимен

преди 6 години

До гПосле даже ще изкарат, че те са дискриминирани, а румънците и българите са с привилегии.

17

Боко Тиквата

преди 6 години

Егати матряла , макар и без осигуровки аз им гарантирам 200 евро заплата , те ходят да просят по европата.

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Аз останах с впечатлението, че плашат със санкции вишеградската четворка, защото отказват да приемат нелегални мързеливци за да ги хранят и поят.

15

АТАКИСТ

преди 6 години

А нас нормалните русофили какво ни интересува ?

14

Анонимен

преди 6 години

До дДлъжни ли са да приемат украинци? Къде пише, че трябва да приемат такива и такива, пък онакива няма да приемат? Всяка държава сама си преценява кои емигранти да приеме и кои не.

13

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВсяка цивилизация има своите възходи и падения. Нормално е! Не е нормално погледът да е постоянно обърнат назад към миналото.Какво да кажат наследниците на Византия, Римската империя, Египет или Вавилон?!Няма място за драми.

12

Евроатлантик

преди 6 години

Трябва повече арабели Германия да приеме.

11

д

преди 6 години

и не забравяйте, че "демократична" европа предпочете да си внесе "бежанци" от Африка, Афганистан, Пакистан и пр. но не и "бежанци" от Украйна Украинците ги гонят като кучета от ЕС, където ужким щели да ги асоцийрат сранно нали

10

Анонимен

преди 6 години

С тая пропаганда няма да спрете емиграцията и да оправите демографията, господа Джурналя, които явно обслужвате нечии интереси!Защо до тази година никой не пишеше за просещите българи в Германия, сега изведнъж ни заляхте с разни статии и статистики?!Може и да просят по улиците, да спят с картонени колиби, но няма да се върнат в Бг.Това е същественото.Дори насила да ги върнат, те пак ще заминат.

9

Анонимен

преди 6 години

Ако някога е възможно ,да се върнат нашите Ханове и Царе,да видят ,какво направиха с една от най-древните държави , в последните 40 години тези продажни изверги ,всички ще бъдат обезглавени до девето коляно....нищо не трябва да остава от това продажно семе....Но все някога,независимо кой,или кога ,вярваме или не ,майката природа ще се погрижи да изчисти мърсотията...Казва се възмездие и никой в историята досега не е избягал и няма да избяга от него...

8

Анонимен

преди 6 години

Страшна пропаганда последните месеци!Не се вписвате в нашия пейзаж, не се котирате- не идвайте!От друга страна- в Германия е много зле, не емигрирайте, стойте в копторите в Бг и работете за местния феодал за жълти стотинки!Пропаганда! Пропаганда! Пропаганда!Като е толкова зле, що не се връщат в Бг, а?С тая пропаганда няма да спрете емиграцията и да оправите демографията, господа Джурналя, които явно обслужвате нечии интереси!

7

Традиции, братчед!

преди 6 години

Онези, които са тръгнали от България, за да просят и крадат в Германия, не са българи, а едни други, които предварително се обучават на тези два занаята и имат организации, в които цари строга вътрешна дисциплина.Така че, препоръката на Петра Фурман в случая не важи. Въпросните нашенски изселници са отишли в Германия, за да се занимават точно с това, което практикуват в момента и не желаят да се прехранват чрез друг вид работа.Уважавайте етническите им традиции,бе! Нали ни препоръчвате същото!

6

Анонимен

преди 6 години

Жан Гал и братята му не са българи!

5

Анонимен

преди 6 години

До ТHE ПатриотМда няма друга причина... що не си пиеш хаповете?

4

Анонимен

преди 6 години

Чакам бонуса от 20к евро, а ако бях останал в милата родина щях да чакам бонуса от 300 лева. Пародия е България и това може да го види само човек установил се в нормална държава. Останалите клети сънародници също го усещат, но немогат да разберат пълния мащаб.