243

bolbov

преди 6 години

1958 г.с решение на ЦК на БКП баща ми беше изпратен да стане Председател на ТКЗС.За информация нашето семейство живееше на ул.Бенковски гр.София.Когато пристигнахме в селото имаше само едно селейство,което беше извън ТКЗС.Никой не ги притесняваше.Пари имаше малко ,но продукти и храни бяха в изобилие и прекрасно качество.След две години България конкурираше Италия по производство на домати.Училището беше пълно с деца.Все още сталинския социализъм беше жив,.

242

Анонимен

преди 6 години

ядат храни *** и генетично изменени зеленчуци. В този смисъл едно от най- духовно лишените и безплодни поколения са 1950 - 1960. Това са хора, които вместо да запазят духовното, природата, наследството- избраха пошлост и абсолютно безхаберие, според мен повечето от тези хора дори изобщо не знаят, защо са раждали деца..

241

Анонимен

преди 6 години

Срашен стандарт на живот е имало по българските села преди национализацията - едно семейство е имало 20 ина дка земя, обработвани на ръка и две крави- че те в Зимбабве в момента живеят така бе...

240

тъй ще е тя туй щее

преди 6 години

Те хората в градовете изчезват.В селата какво остава.Голямо пост комунистическо демократично изчезване.

239

Анонимен

преди 6 години

Най - ужаснотот беше, като падна комунизмът, и върнаха земи и *** на хората, в нашето село изклаха стотици крави - много хубави бяха, баба ми я гледаха нашата една година и понеже се разболяха, и те я заклаха след една година. Селото е благодат, но българите станаха граждани - лесен живот, кафета, цигари, алкохол, любовници..,Гераците, в действие, освен това изпокараха се за къща и имоти след като баща им почина и всичко сега е разрушено на село..благодарение на тъпотията им внуците им

238

до 283

преди 6 години

Какви евроатлантици те гонят бе , жалък?Евроатлантиците направиха от държавите си рай - а твоите другари - от РАЯ направиха kочина!Разбра ли ***?Дреме им на Европейците за посткомунистическата ти последна дупка на кавала!

237

До До 276

преди 6 години

Надявам се, че си просто наивен и затова мислиш така. Разбира се, че има как върхушката да предаде богатствата на децата си! Ха-ха, и оше как!!! Колкото до "фактите"- в никакъв случай не бих определил като "факти" каквито и да било статистически данни от периода 1944 - 1989. Надявам се, че знаеш защо. Хайде, аз ще ставам. Хубав ден и със здраве!

236

до 286

преди 6 години

Приятел...........Само който не опитвал български домат преди той не знае вкусът му.... Това не са холнадските сортове . Това бяха сортове създадени в България.....М да наистина за СССр се изнасяше много и хората работеха в Консервните кобинати итн.Къде са сега те а ? Унишожени от евроталантиците

235

до 288

преди 6 години

Ъхъ т*пак...Когато западна Европа стана икономически гигант - ти учеше тезисите на партията!Подготвяха те за роб!Какво се чудиш, и на кого се сърдиш бе?На крива ракета...космоса и пречи!

234

До 282

преди 6 години

Олигарсите......сега се водят евроталантици и на тях им е много добре защото сключиха сделка с господарите на DW да си разпределят България за сметка на унищожението и.И земята и заводите сега са при тях.. Те определят жълтите стотинки за които работят хората.... Ако не им харесва на хората ще си внесът по-евтина работан ръка

233

до 285

преди 6 години

Абе У руспиьо червена - кого се опитваш да излъжеш с тези фантасмагории?

232

до 284

преди 6 години

Какво мачка национализирана България бе Овца?Домати с гумени ботуши в консервните фабрики за братското СеСеСере?Мачка ти главата куха!Когато западна Европа - изживя икономическото чудо - България плетеше дамаджани за самагон...и ковеше дървени налъми!

231

ДВ пропаганда

преди 6 години

Защо никой никога не споменава че 90% от хората са дали всички доброволно . Имало едни 10% който не са искали

230

До 276

преди 6 години

Абе приятел във всяко общество има управялваща върхушка само дето преди тази върхушка имаше 2-3 повече блага от другите. Сега има милиони пъти повече.....Това че земята беше на държавата не можеше да се онаследява и върхушката нямаше как да предаде богатствата на децата си.....Фактите говорят и по прозведени зелнчуци и по месо итн.....по всичко национализирана България мачка ....евроталантическата окупирана територия

229

до 280

преди 6 години

Олееееее...е те такава ЛЪЖА ДЪРТА - САМО *** МОЖЕ ДА ПОСТНЕ!Уважавалия за високи морални качества!Така *** оправдаваха кражбата!

228

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 273Олигарсите за които пишеш са все същите хора от върхушката, отпреди 10ти ноември. Имащите пари, власт и връзки от социалистическия/комунистическия строй. Нищо не се е променило оттогава.

227

До 275

преди 6 години

М да ама не .Хора комунисти при нас нямаше. Баба ми са били едни от най-заможните хора в селото и са си дали абсолютно доброволно както и 90% от хората и земята и животните....Цял живот тя е работила с хората наравно в ТКЗС-то и тя беше уважвана не затова че е била имала преди аз защото беше Човек с морални качества......

226

до 277

преди 6 години

Стой в България!Гад!

225

а бе,265

преди 6 години

До До 260Ти на село стъпвал ли си по онова време,или си дрънкаш в стил "Наръчник на пропагандиста",м!?Ще дам един-единствен пример!Есента,когато ябълките се беряха,най-хубавите се опаковаха в хартия и кашони за износ по "второ направление"!Задължително пристигаха ченгета,партийни секретари,партизански роднини и т.н.,и директно пълнеха волгите с тях, без всякакви обяснения!На това ли му викаш "имаше за всички"!?Крадливи и алчни мързели си бяхте,и такива си останахте!

224

до 274

преди 6 години

Бягай в Гемания