68

HawkTheOttomanFag

преди 6 години

САЩ,ЕС, Русия, кюрдите и Иран вече са се договорили. Те ще закриват Турция до 10 години!

67

Анонимен

преди 6 години

Какво друго сте донесли - дрехите, чинииите, къщите? Че да ни ощастливите като сте развалили Балканите за 1000 години напред....Всичко сме ви донесли. Колкото и да не ти се нрави това. Знаеш ли от коя година има метро в Истанбул. От преди освобождението. Оказва се, че и него сме ви донесли.

66

smej

преди 6 години

И за лека нощ. Бил съм много пъти в Германия. Немците ги е срам какво е вършел Хитлер и фашистите, а вие се гордеете с вашите османски главорези. Затова сте втора ръка и обслужващ персонал в Германия. Можете да се промените. Започнете да уважавате постиженията на другите, че да ви уважават и вас.

65

Анонимен

преди 6 години

Турция винаги е била изостанала, феодална държава с шериатско право....И тук се изказваш неподготвен. В ОИ е имало освен верските съдилища съдещи според религиозното право-шериата и светски съдии, кадии. В империята освен мюсюлмани е имало и християни и евреи. Техните спорове не са се решавали според шериата.Казах ти, можеш много да научиш ако ти се чете. В много отношения особено в годините на разцвет ОИ е била много по-социална отколкото западните крепостни полудиваци.

64

Анонимен до 76

преди 6 години

Кои ваз ви има ве шебек? турция се топи с големи темпове напъните на ердоган всяка туркиня да ражда по 5 деца са за това.Там има 2 етнически етноса които топят турците Лази и Кюрди, да не споменавам че има още много други етноси.В турция в момента живеят 52% истински турци, другото работи против турция.АНАДА МУ

63

Анонимен

преди 6 години

Големите сметки които еврогейците си правеха излезнаха без кръчмар. Мислеха си че Турция е България нали са комшиики. Да но се оказа че Турция не е България на която управниците й са си смъкнали гащетата хванали са се за палците и разтворили бузки. Турският народ който познавам много добре никога няма да падне на колене и да позволи триполови гейски паради да го яхнат. Мисли ли си някой че в Турция някой ще направи гей парад? Ако си мисли в голяма грешка е! В турция на първо място е морала!

62

smej

преди 6 години

Няма какво да се тревожа като гледам турския акъл тук. Османските племена били донесли в Европа баните и клозетите. Ето този участник е неграмотен като дядо си от Османската империя. Евалла, ефенди! Какво друго сте донесли - дрехите, чинииите, къщите? Че да ни ощастливите като сте развалили Балканите за 1000 години напред.

61

Анонимен

преди 6 години

Какви институции сте имали по-развити от европейските?...Абе да не съм тука за да те образовам. Има си онлайн библиотеки можеш да четеш.

60

Анонимен

преди 6 години

Smej не си прави труда да им обясняваш, дори и сега турция си остава на балканите като държава с най неграмотното население.Нашите турчета да са благодарни че са получили образование в България, иначе щяха да гонят козичките по баирите....Дали можеш сам да си откриеш грешките в двете изречения?

59

Анонимен

преди 6 години

Евала Турчин наистина чаламбата е единствено нещо измислено от турците.

58

smej

преди 6 години

Ето защо образован и умен човек като мен си губи времето тук. Шепа хора, вероятно с турски произход, водят пропаганда като откровено лъжат. Какви институции сте имали по-развити от европейските? Пък и не се сещаш кога са ви стъпили на врата англичаните? В сравнение с Европа Турция винаги е била изостанала, феодална държава с шериатско право. А след като пропуска участие м модерния своят поради глупост завинаги е в позицията на догонваща.

57

Анонимен

преди 6 години

Ама който иска да е голям, ама не може да стане, е голяма мъка....Разбирам мъката ви.

56

Анонимен

преди 6 години

Smej не си прави труда да им обясняваш, дори и сега турция си остава на балканите като държава с най неграмотното население.Нашите турчета да са благодарни че са получили образование в България, иначе щяха да гонят козичките по баирите.

55

Анонимен

преди 6 години

Изгубили сте стратегическата битка с Европа...Напротив. Битката с Европа сте я изгубили вие. Нас още ни има.

54

Анонимен

преди 6 години

Ама това не променя факта, че м кная на Османската империя, когато британците окупират Константинопол, 90% от турците са били неграмотни. Изгубили сте стратегическата битка с Европа. И до днес е така....Да не мислиш, че процентът на грамотните "европейци е бил по-висок?И кога са окупирали Истанбул? Имало е окупационен корпус извън града.

53

smej

преди 6 години

Турците сте яли бой от всички, включтелно от българите. Няма неперходни неща. Последните 200 години Османската империя съществува, защото не могат да си я поделят западните ви господари. Били сте завоеватели, после сте яли дървото. А сега какво сте не знам. Една победа не виждам на Ердоган.

52

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен69Po dobre pitay kvo ne proizvejda Turcia a ne kvo proizvejda zashtoto proizvejda vsichko ,koli,avtobusi,korabi,tekstil hranitelna vkusova,samoleti,tankove,voenni korabi,raketi,helikopteri,raketi,svoy avtomat svoy snayper sled 5 god 1 viya samoletonosach i oshte i oshte

51

Анонимен

преди 6 години

Останали сте без научни постижения и без модерни обществени институции. ...Това само показва какъв лаик си по темата. Та обществените институции в ОИ са били по-развити отколкото в крепостна Европа.

50

Smej

преди 6 години

Голем дядо си имал. Ама това не променя факта, че м кная на Османската империя, когато британците окупират Константинопол, 90% от турците са били неграмотни. Изгубили сте стратегическата битка с Европа. И до днес е така.

49

Анонимен

преди 6 години

Turcite i angli4anite sa edinstvenite v toya svqt deto ne mojesh gi pobedi i ne sa bili nikoga zavladeni,iskali sa kogato vsichki hristiyanski darjavi kato napadnali osmanskata imperiya no anadola pak ne mogli da zavladeyat