113

Анонимен

преди 6 години

аз не разбира, как един пенсионер ще харчи много ? как обикновените хора от по- малките градове харчат много ? Как хората в България харчат много изобщо ? Човек трябва да е изпаднал до такава върхова степен, че да стигне до бърз кредит... Как е възможно по-беден да си позволи бърз кредит ?

112

Анонимен

преди 6 години

Хубаво че пращам на жената за ядене,дрехи и сметки иначе само разходите за работата и са по-големи от това което получава,скоро и тя ще хваща втори терминал то се е видяло ;) . Както казва колегата в Бокомангалистан е така.

111

Анонимен

преди 6 години

българите харчим повече, отколкото изкарваме! това се дължи на увеличаването на кредитирането...тц, тц, тц ... няма да им уврат кратуните на някои, че не може да купуваш, ако нямаш пари и след това да не ти излезе през носа ...

110

Анонимен

преди 6 години

а дали причината не е:- сив сектор- пари от чужбина- чак на трето място е кредитирането според мен

109

Анонимен

преди 6 години

Харчат много щото мили мои има кой да праща ха... ха... ,ако не пращаме ще ми харчете дедовия с тези мизерни 10- милиарда където се въртят в мафиотска Бокостания.

108

до 124

преди 6 години

Осемте чудеса на демокраДцията.1. Никой нямаше работа.2. Независмо, че никой нямаше работа, всички работеха.3. Независимо, че всички работеха, пари не получаваше никой.4. Независмо, че пари не получаваше никой, всички пазаруваха.5. Независмо, че в магазините имаше всичко, никой не купуваше нищо.6. Независмо, че всички имаха всичко, всички крадяха.7. Независимо, че всички крадяха, не стигаше за никой.8. Независимо, че не стигаше за никой, всички бяха доволни и и гласуваха са Суджуци.

107

Анонимен

преди 6 години

Никакво чудо не е, че българите печелят малко, а харчат много. Първото, което се набива на очи, когат одойдеш в БГ е, че хората имат пари, а държавата няма. В Германия е обратното - държавата е богата, но хората нямат толкова.Ето някой фактори- българите мрънкат много и за всичко- всеки кара кола и не слиза от нея- заведенията са пълни- мятат пари през балконите- жилища се строят- и т.н. и т.н.

106

Кърпел

преди 6 години

Когато решите да правите малък бизнес си припомнете историята за между фирмените разплащания на село. И не забравяите, че бизнес от селски тип може да се върти и без да имаш 50 лв. в джоба. Да живее БГ страната на невероятните възможности.

105

Анонимен

преди 6 години

При Сождук Паша е така.

104

Бъз

преди 6 години

Осемте чудеса на социализма.1. Всички имаха работа.2. Независмо, че всички имаха работа, никой не работеше.3. Независимо, че никой не работеше, планът се изпълняваше на 100 процента.4. Независмо, че планът се изпълняваше на 100 процента, а магазините нищо нямаше.5. Независмо, че в магазините нищо нямаше, всички имаха всичко.6. Независмо, че всички имаха всичко, всички крадяха.7. Независимо, че всички крадяха, стигаше за всички.8. Независимо, че стигаше за всички, всички бяха недоволни.

103

Кърпел

преди 6 години

А така се оправя дълг в БГ. В селото идва турист, отсяда в хотела и плаща 50 лв. хотелиера бяга с парите при месаря да си плати дълга за прасето от миналия път. Месаря взима парите и бяга при свинаря да си плати за прасето. Свинаря взима парите и си връща на кака Пена дашната. Тя от своя страна бяга при хотелиера да си плати за ползването на стаята от последния път. Хотелиера прибира парите, но идва туриста и си иска парите обратно, не му харесало. И така между фирмените дългове се анулират.

102

факири-българи

преди 6 години

Още бай-Тошо по негово време се чудеше за получаваните и харчените пари!!!

101

Трактор

преди 6 години

Този финансист няма откъде да знае колко изкарва българинаА и никой българин няма да каже колко изкарваАз например ора на частно с трактора изкаравам 1500 лева, давам къща под наем още 500 лева, почивните дни работя в заведение и си докарвам бакшиш към 300 лева, имам нива 380 декара, която съм дал под аренда - още 200 леваРеално общо изкарвам около 2000 леваА официално за пред статистиката съм безработен и нищо не изкарвам

100

бодрата смяна на БКП

преди 6 години

Забравете що е то пенсия, трудов стаж и клас!!!!!

99

Varnenec

преди 6 години

До Snorky 93Мой познат работи за 1400 лева в автосервиз,а го осигуряват с колегите му на минимална.Не няколкостотин,а няколко милиарда ще влизат годишно в хазната.Но просто не им се бара бизнеса.Не е толкова трудно да определиш и да знаеш.колко се взима за дадена професия.Значи в държавния сектор може да се плаща реално е в частния ядец

98

Кърпел

преди 6 години

Когато имате работа с общинската или държавната администрация не забравяите да си преговорите приказката за "Отдел Мечки" и не забравяите, че всеки служител който седи срещу вас е там благодарение на "мечките". Наздраве ...

97

Анонимен

преди 6 години

Приятеля с пенсията - нашето поколение никога няма да види пенсии приятелю, иначе си прав принципно.

96

Киро кофражиста

преди 6 години

Най-голямото чудо са пенсионерите, които взимат 200 лева пенсия и мятат 2000 през балконаТакова чудо и Дейвид Копърфилд не може да направи

95

Кърпел

преди 6 години

Един селянин имал братовчед монистър. Примолил му се за работа и оня го назначил Нач. отд. Мечки в министерството. Човека започва работа и 2-3 дни нищо. Досрамяло го да бездейства и отишъл да пита братовчед си какво да прави. Е как какво, пусни окръжно, да се броят мечките. Селтака щастлив така и направил. Заваляли писма, бройки на мечки, мъжки, женски, приплод. Селтака не смогва да се запознае с писмата, денонощно е на работа. Пак пита братовчеда, а оня му казва, "Назначи си хора бе ***".

94

Анонимен

преди 6 години

Това винаги ми е било чудно ;) Още като малка помня колко трудно ми беше да проумея: баща ми беше на държавна работа, можеше всяко лято да ходим на техните станции при добри условия и майка ми ( също работеща) все ми обясняваше как нямаме пари, ще се разболея и т.н, а един безработен приятел на баща ми , пълен неудачник, задължително не пропускаше лято без море.