41

бай Тошо

преди 6 години

До след Занзибар. Глу,пак, всичко това беше за сметка на жалкия живот на хората, които имаха смешни заплати, право само на по едно жилище, крепостно жителство, крепостно здравеопазване, смешна руска кола, която взимаш след 10 години чакане, грозни дрехи и други атрибути и гледахме чужденците с дънки, разнообразието им от стоки с очи на Гаврош. И имаше осигурен пазар за некачествените ни стоки в лагера. Затова! Не прави глу.пави сравнения, само бабичките се вързват.

40

Киро кофражиста

преди 6 години

Тя и другарката Нинова тъй разправя: - при соца много хубаво билоама /като всички комунизи/ не прати сина си при хубавия соц в Куба, Северна Корея или Венецуела, а го прати при "лошия" капитализъм в АмерикаЩо така брре другарке Нинова?

39

до 43

преди 6 години

Интересен въпрос задаваш. Задавам го и аз. Защо 30 години след като няма Социализъм младите все така бягат на запад?

38

Анонимен

преди 6 години

капитализъм като чуя иде ми да плюя. опс, сега му викат демокрация.

37

Пешо

преди 6 години

Така беше при соцаКомунизтическото старо време, когато стандарта на живот в България беше един от най-лошите в света, кой каквото иска да ми говори. Бяхме в трета глуха, отново в ерата на феодализма - няма банани, няма пари, няма нищо. Хората бъркаха по контейнерите за храна и умираха зимата от студ.

36

сиктер

преди 6 години

Писна ми от "Дойче веле",от културолози,социолози и подобни чеши езици.

35

големият проблем

преди 6 години

Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма!

34

Абрахам Маслоу

преди 6 години

Създал съм една пирамида на човешките потребности с 5 нива. При социализма в България 100% от хората покриваха ниво 1, 2 и 3 - това го гарантираше държавата. Може би 50% покриваха дори ниво 4. При капитализма държавата нищо не гарантира - хората се борят да покрият първо ниво. Който не успее - умира от глад! Шок и ужас! Повече от половината нямат собствен дом и живеят под наем и това се приема за нормално.

33

след Занзибар

преди 6 години

През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! През 1989 България е била на 27 място по Бруто вътрешен продукт, а през 2016 е на 68 място, след Занзибар. И за това ли са виновни комунистите?

32

Анонимни

преди 6 години

Стига с тая носталгия бе ***, стига с тоя соц.Оставете ни да живеем нормално бе, кога най-накрая ше измрете.Най-скапаните и обременени поколения са останали от соца-пълни ***, мързели и простаци.Аман от вас.

31

Естет

преди 6 години

"едни слушат чалга, други - джаз" ... всъщност, между двата стила разлика няма. Те са малко като пръднята. Харесват се само на тези, които я правят.

30

бай Тошо

преди 6 години

Почивните станции които ние построихме, вие сега не можете дори да пребоядисате, всичко разпродадохте и порутихте.

29

Енгелс

преди 6 години

Силата на социалистическата икономика идваше от централното планиране, това не могат да разберат капиталистите. Тяхната икономика е хаотична, планира се само на ниско фирмено ниво и все няма пари. Благодарение на централното планиране с малко усилия постигахме много. За 20 години България се превърна от бедна западнала аграрна страна в гигантски икономически тигър. Всички работехме, що за глупост е тази капиталистическа безработица, здрави хора да стоят без работа - това е върховна тъпотия!

28

КуКлус

преди 6 години

Бай Тошо - Армия, пари, храна само БГ(дори изнасяхме), икономика, предприятия, закони и наказания, РАБОТА!Бай Боко - Помощи насърчаващи развъждането на "роми" , граници свободни (българите навън ...араби добре сте дошли), корупция и нужда от НАТО че ни останаха 20-30 танка и нищо от по горе посочените !

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 31Предполагам си искал "демокрация" и си скачал по площадите са мри!

26

Анонимен

преди 6 години

Наследник на великите Ханове? Спрете да се друсате бе. Слушате чалга и простеете, взимате по 500 лева заплата и сте озверели от бедност, какви ханове? Последния път като се излъгах да отида на море в България, наследниците на ханове ме пребиха, защото ги питах защо бият едно момче, че и с палки. Страшни сте наследниците на ханове, там който се бие най-много дава заповедите. Таква ни е и политиката, и там едни надледници на ханове бият и крадат.

25

Ким Чен Ун

преди 6 години

Спокойно българи, и за нас в Северна Корея сега същите простотии говори западната пропаганда - нямало свобода, нямало какво да ядем и други лъжи.

24

фабрика за лъжи

преди 6 години

Както винаги DW надминава самата себе си в параноидната си българофобия и ни сервира само лъжи.

23

Анонимен

преди 6 години

И кока кола и Рамбо! А Рамбо възпита Кольо Таразана да са бий кат Роки и да стреля на посоки!

22

БГ

преди 6 години

Не обичаш своята Родина мразиш и Народната Република.Бягаш на Запад захранващ се по тяхната култура и начин на живот но престава да бъдеш българин човек наследник на Великите Ханове отвоювали тази райска земя за своя народ към когото принадлежи ние които живеем и ще умрем тук в България.Вие си стойте там където ви харесва и не мислете повече за България тя вече не ваша Родина.