19

Анонимен

преди 6 години

Говорим за продукти за ядене и пиене.

18

Анонимен

преди 6 години

Все едно някой да хвали града, че е по-модерен за живеене от селото. Ама на село има спокойствие, чист въздух, дворче, асма, земя.

17

1234

преди 6 години

Незнам какво става!На село цялата махла дядовци и бабички цял живот са бухали свинско и ракия и умират на по 80-90 години а сега масово хора умират на по 45-50-55-60 от инфаркти,инсулти,рак !!!

16

Анонимен

преди 6 години

Абе все едно сега да има статия "Не си правете домашно вино, не си правете домашно кисело мляко и сирене, не си правете домашна лютеница, не си правете салата с домашни домати, не си правете омлет с домашни яйца и т.н."за всички е ясно, че домашното е 1000 по-вкусно, по полезно, по-добро, по-качествено.А не "щастливи кокошки, прасета и т.н.".

15

Къркач

преди 6 години

Пием секва гмеж, която е под 2 лева литъра. Нема ми нищо. Без къркане нямам муза за Джавата.

14

Анонимен

преди 6 години

Миналата седмица сварих 20л кайсиева, няма такъв елекзир. Преди години пиех само твърд алкохол - не става хора от него се умира. Сигурно съм поел отрова за 100г напред. В петък в една кручма на нашето прочуто черноморие ми сервираха една чаша бяло наливно вино и в събота щях да пукна. Сега пия само вино от доказани произвозители и ми е ОК. Домашната я варя от асмалъка и плодните дръвчета в къщи. Правя си я като за мен, но не мога да я пия. Много рядко по 50г за обезаразяване :)

13

Анонимен

преди 6 години

Има и домашна ракия голям ***, зависи коя я прави.Купувал съм си кофти домашна и съм я изливал в мивката.Но купешкият алкохол не трува.

12

До 31

преди 6 години

Е казвам ти, че пиех само качествено уиски и накая имах проблем с дебелото черво, и докторът изрично ми забрани да пия. И 2 г. не пиех, при един опит да близна купешки алкохол веднага ме заболя пак стомаха и се отказах. Но след 2 г. реших да опитам нещо домашно, но не какво да е, а правено от познат, който е от провинцията в едно селце в планината, той я прави ракията за себе си сливова два пъти преварена. И леко започнах с големи опасения, но се оказа, че тази ракия не ми вреди.

11

маке

преди 6 години

темата за домашния алкохол ме обижда лично некем да кръкам от отровите от магазина коко и да ревете за паре я съм си копал лойзето я ке си кръкам винцето и ракийката

10

Анонимен

преди 6 години

Бирата е вредна, вдига кръвното.А вино българско хубаво в магазина не знам дали има. Най-добре е пак домашно.

9

До 23

преди 6 години

Няма да ни впечатлиш с обидите. Който има възможност да си вари ракията, нека го прави. Също както и домашната лютеница, няма нищо общо с купешката, ако ще и да имат най скъпата реклама.

8

Анонимен

преди 6 години

В нашия град има модерен казан за ракия, който веднага отделя вредните съставки на ракията и излиза готова за пиене на момента. НО! Какъвто и материал да сложиш, излиза една и съща ракия. Няма го ароматът на слива или на гроздето. Жив спирт на 43 градуса.

7

Анонимен

преди 6 години

Нищо не може да се сравни с домашното, това важи и за ракията и виното, но трябва да е правено не за продаване, а за себе си, да е хубаво и човекът, който го прави да разбира. То както не от всеки става готвач, и не от всеки става човек, дето да може да прави ракия и вино.А всичко вече по света качеството му спадна. Докато ракията си е същата качествена. Няма как да се сравни *** ако ще да струва 200 лв. със домашното. Домашното си е домашно.

6

Анонимен

преди 6 години

Значи ракия никога не съм правил, взимам от познати, но домашната, ако е правена от майстор е 1000 пъти по-хубва от всеки купен алкохол.Бях минал на скъпо уиски и пиех само това, но накрая щях да се озова в болница. Докторът ми каза да не пия никакъв алкохол. и като минаха 2 години минах на домашна ракия от един познат, страшен майстор, сливова два пъти преварена. И от 2 г. съм на нея. Нямам никакви проблеми със здравето, причинени от ракията. Не близвам купешко, вредно е.

5

Анонимен

преди 6 години

Не съм познавач на ракиите, и не мога да направя никаква разлика във вкуса и на най скъпата ракия в онези тънки шишета, и на онази с меката топлина. Нека някой разбирач да обясни има ли разлика.

4

Анонимен

преди 6 години

Чудно как българите не са загинали през вековете, след като е нямало частни винпроми, които да са загрижени за здравето му.

3

Анонимен

преди 6 години

Ейй статия против домашната ракия. От много години пия домашна ракия и досега проблеми съм нямал. Ама нали трябва да се купува купешкия *** и да напишат една статия. Тия журналисти понякога за нищо не стават. Знаем че първакът е отровен, знаем че и костилките отделят токсини аз не ги слагам.

2

Анонимен

преди 6 години

Поредната платена от винпромите статия за вредата от домашната ракия. Вредата е единствено за винпромите, чиито приходи се намаляват от домашнярката. А за първака всеки знае, че става само за разтриване. Сега ще последват статиите за тежките метали в ракията и прочие.

1

Анонимен

преди 6 години

Всеки ял краставици и пил ракия е умрял! Даа....Краставиците са опасно нещо !