18

Анонимен

преди 6 години

Спрете да им плащате социал и няма да отпадат. Мен никой не ме е интегрирал, нито родителите ми са били интегрирани, нито техните родители преди тях. Тия приказки за интеграция целят да ни втълпят на нас, нормалните хора, някаква отговорност за това, че шандалите не стават за нищо, освен да забременяват сестрите си и да вършат всевъзможни престъпления. И всичко това не само има се позволява, но даже и парички им плащат. ГРОБ, ДПС, ***, броите ли си дните? Ние броим.

17

PD

преди 6 години

Няма достатъчно умствен капацитет в държавата, на нужните позиции, за да се предприемат стратегически и тактически стъпки за такъв проект. Реализацията му изисква от 20 до 40 г. минимум. Останалото е популизъм.

16

Анонимен

преди 6 години

Забавачката безплатна и задължителна, със следните условия:1. При над 3 дни неизвинено отстъствие - спиране на помощи, детски и пр. социални плащания.2. Помощи и детски се плащат само до 2-ро дете, който ражда 3-то явно може да си го позволи.3. Съд за непълнолетни майки и бащи.4. Глоби и спиране на помощите за родителите и деца, които нарушават общественият ред.и пр. И да се спазва. То и сега е така, само дето за нас е платено.Интеграцията е умряла работа - избирател е това

15

Реалист

преди 6 години

За съжаление малцинството завършва някаква степен на образование, не поради факта, че са посещавали детска градина, а единствено на делегираните бюджети.Пишат се 3 на поразия за да има пари в училището.Иначе интелектуално са там откъдето да тръгнали. Скоро гледах филм за едно гето, където купонясваха по абитурентските балове и един от местите каза:Кой да очаква, че ще вземат средно?!?!Щото те си знаят матриала...

14

Вече няма накъде

преди 6 години

До регулировчикТова повтарям и аз, непрекъснато.Досега, вече 50-60 години се мъчат да ги направят нормални и отговорни граждани на страната, като им дават все нови и нови, напълно безплатни за тях придобивки. Този модел не проработи.Остава само още един метод - с твърда ръка да направиш невъзможно да живеят по старому. Или учи, работи и плаща за всичко, включително и за грешките си, или да се възползва от това, че границите са отворени и да си търси друга държава-донор.

13

Анонимен

преди 6 години

решението е само едно - лишаването им от медицински услуги ! само така всичко ще си дойде на мястото

12

Анонимен

преди 6 години

Как промяната на възрастта за предучилищна подготовка ЩЕ НАКАРА РОМИТЕ ДА СИ ДАВАТ ДЕЦАТА НА ГРАДИНА И У-ЩЕ?Ако искаха щяха да правят и сега.Е не, не са ромете целта, само си помислете ако ромският проблем изчезне, що програми ще се обезсмислят, що партии и фондации ще станат ненужни, те са техният източник на съществуване.Проблемът и решението иамт един и същ източник...

11

регулировчик

преди 6 години

Дезинтеграцията им посредством прилагането на закона, ми се струва по-резултатна посока: спиране на неплатени ток и вода, отнемане на фалшивите книжки и дипломи, спиране майчински, "инвалидни", "първи учебен ден", детски(до второ дете)... в затвора за педофилия... събаряне на незаконните къщи... и те сами, бързо бързо ще се дезинтегрират къмту по-"толерантния" "запад".

10

Анонимен

преди 6 години

ще има бум на въшки :Д

9

Никой няма право

преди 6 години

да разваля възпитанието на нашите деца и да затормозява нормалното им развитие, като ги вкарва принудително в среда, която им влияе лошо!Това е нарушение на човешките права и по-специално на правата на детето!На нашите права пък ще посегнат, като ни изнудят да даваме децата си в частни забавачки. ще ни обременят финансово по този начин!Който има възможност да гледа детето си у дома до 5-годишна възраст,защо да бъде затормозявани с проблемите, които ще възникнат с тази новоизмислена забавачка?

8

Бай Тошо

преди 6 години

Първо спрете раждането на по 5-6 чавета, второ да работят и да си плащат сметките!!!За сегашното положение в България са виновни политиците създадоха търтеи!!!

7

За да е ефективно

преди 6 години

1. Родителите на ромчетата ДА ПЛАЩАТ услугата, която ще им направи държавата, като очовечава децата им - забавачката да е платена! Който няма пари, ще отработва.2. Ако детето е прекалено диво и не възприема, а само пречи на останалите, родителите да плащат и глоба, освен таксата. Щом не може да си го възпита, с това дете ще трябва да работи и психолог, и отделен педагог, а това струва пари!3. Категорично НЕ на опитите чрез административна принуда да бъдат вкарани и други деца в тези забавачки!

6

Анонимен

преди 6 години

Предполагам, че и за българчетата важе това?! И ще ги омешате в смесени детски градини, 2-3 българчета с 10-15 ромчета, защото такова е за съжаление положението в тази възрастова група? Боже, горките българчета...

5

Невежа

преди 6 години

Завършват осми клас и не могат да си напишат името без грешка.

4

Огромна ножица

преди 6 години

се отваряла между образованите и необразованите граждани! И поради това, ще решат проблема като натоварят образованите граждани с още една тегоба, та да се облажат необразованите!Когато един проблем съществува поради нечия конкретна вина, какво трябва да се направи? Трябва да се санкционира виновника - онзи, който не си прави труда да научи детето си на български език, а мързелува по цял ден на соц.помощи.Вместо това, управляващите отново ще възнаградят виновниците - ще им хрантутим челядта!

3

БХК

преди 6 години

Отварачката му казват на ромчето у лево,познайте защо.

2

Шопо

преди 6 години

Вижте ги добре тия на снимката !!! Приличат ли ви на човеци???

1

Анонимен

преди 6 години

Голяма интеграция пада.