186

бизнесмен

преди 6 години

аве високи са тия заплати и тва е! Матряла тр. да мизерува - който не му изнася - на палатка!

185

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНищо подобно Магистърските учат 90 % от съдържанието на бакалаври на още по-високо ниво. Бакалварите сричат още и не могат да пишат.

184

Анонимен

преди 6 години

Ще внасят полицаи и войници на 500 лева.

183

__/\__

преди 6 години

Не мога да разбера от какво се оплакват и какво искат така наречените български "работодатели"?Да узаконим робството? Някой с бой да кара хората да работят за тях? Да затворим пак границите? МАЙНАТА ИМ!Дори без (първоначално) да се знае език не е толкова трудно човек да си устрои по-добър живот в по-големите икономики в Европа.Дори за ниско-квалифициран трудКойто работи за под 1000 лева в България сам си е виновен и е по-скоро част от проблема за състоянието в което се намира държавата.

182

Анонимен

преди 6 години

Имам къща във Варна та реших да се върна след 10 години работа в чужбина. Викам си ще се прежаля ако дадат едни 2,000 лева заплата за електронен и електро инжинер с 2 висши и 30 години стаж по специалността от които 10 в чужбина в световно известни големи фирми. Е няма, работа за повече от 700 лева не намерих. Викат "Вие сте твърде опитен и учен инжинер. Ние търсим човек за 700 лева (белгийска фирма в Девня) Е няма как продължавам да се мъча тука в Германия с 10,000 евро заплата.

181

Анонимен

преди 6 години

Мдааа, голям парадокс, работа има, безработни също, а робите взели че свършили.Не може да се работи за да си покриваш едвам жизнените нужни, съвременните робовладелци е време да го осъзнаят и да се лишат маалко само от лукса си.

180

Анонимен

преди 6 години

Много се кефя. Едно време масово даваха по 300 лв за 10-15 ч работа, 6-7 дни в седмицата и като се оплачеш, ти казваха "като не ти харесва - пътя". Е, хората взеха, че наистина си хванаха пътя за чужбина. Нали ги послушаха, защо пак са недоволни?

179

Анонимен

преди 6 години

Забележете тука всеки Втори коментираш е икономист и пише и говори с езика на фондацията на Сорос - Институт за пазарна икономика.. Не на нас тия отивайте в Чили да продължите делото на Пиночет.

178

Vesko

преди 6 години

Относно, работниците. Има много работници, които не им се налага да работят на под 1000лв. Това се получава, когато родителите са ти осигурили живота, ти се задоволяваш с това, което имаш и той няма стимул да работи. Все пак има покрив на главата, хляб на масата, какъв е стимулът му да работи. Би работил само ако му е интересно. Ако не му е, финансовия стимул понякога е недостатъчен.

177

Vesko

преди 6 години

Ами това е нормален процес от бизнеса. Относно работодателите. Тези които, разчитат само на евтина работна ръка, нормално е с течение на времето да се достигне момент, в който няма да са конкуретни. Работата на работодатела е да препродава труда на своите служители. Добрите работодатели успяват да продадат на по-висока цена, не толкова добирите подържат ниска цена. Тези икономически субекти, които успяват да си свършат добре работата, остават в бизнеса.

176

Бай Ганьо на изток

преди 6 години

Търся работник за три смени, 6 дена в седмицата, готов да работи извънредно ако има голяма поръчка, със собствен превоз, за 650лв

175

Анонимен

преди 6 години

Какво се оплаквате кажете си , че сте негодници какво нещата което се цени на запад вие го имате - механици , електротехници , заварчици , инженери , програмисти , лекари , физици.. Икономисти , мошеници мародери - на никой не му трябва - запада си има мошеници собствено производство .. не позволява чужди мародери до го грабят.

174

Анонимен

преди 6 години

Ало какво значи трудолюбието е мит. Значи си трудолюбив само когато работиш за 400 лева на месец. Абе хора вие знаете ли как живее четиричленно семейство с двама работещи и получаващи по 500-600 лева месечно. Да за заплати няма , но за любовницата има джип БМВ, апартамент в център на Варна и джобни по 10 тина хиляди месечно. но когато стане на въпрос да се платят осигуровки - няма.

173

пише "Монитор“.

преди 6 години

ясно - ПЕевски. значи сте негова собственост... за тва е тоя пасквил, който едва прочетох с яд и раздразнение!

172

Анонимен

преди 6 години

преди време говорих с английския шеф на софийска вода - получаваше към 60.000 паунда годишно! + бонуси, кола, шофьор и т.н. докато хората там работеха за смешни пари. та, той каза: - 'аз в англия получавах 2 пъти по-малко, но се съгласих да дойда в третия свят и да си оставя уредения живот заради пари; и не смятам да се задържам много'. и не говореше български.уверявам ви, че ще дойде момент, когато бг специалисти няма да искат да се върнат и за много пари и някой ще си скубе косата.

171

Джорасикдиджибиджи

преди 6 години

Ами има обяснение за ситуацията КАВАЛИ КАТО БЛАГОЙ РАГИН СА ПУСНАЛИ ОБЯВИ ЗА РАБОТА ЗА РОБИ НЕ ЗА ХОРА ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ . АКО ИМАШЕ РАБОТА С НОРМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕШЕ ДА ХОДИ В ЧУЖБИНА ДА СИ ОСТАВЯ РОДИТЕЛИ И СЕМЕЙСТВО ?

170

Анонимен

преди 6 години

то и аз предлагам работа без заплата

169

Анонимен

преди 6 години

И тук и на запад негодайя си е негодник .. работа за негодници икономисти от УНСС и Свищака няма и на запад.. Защо обричате децата си на мизерия с икономическо образование.. "Икономистите са вредни за икономиката" - потърси заглавието в гоогле.. постиженията на икономистите са фашистките преврати в Арженина и Чили..

168

ха

преди 6 години

Ами за алчните работодатели сега ще му ядат главата. Да купуват по един гащеризон и да почват да копат в рудника хахахах.

167

Анонимен

преди 6 години

бизнеса - почвай да назначаваш римляни! при нас назначиха римлянка за инженер ????? като експеримент. Е, изкара все пак 40 дена, без нищо да прави, разбира се, и се чупи... Експериментът на "бизнесмена" не стана. Така ще е ис молдовците и другите тарамбуки, дето се опитват да вкарат. Вдигайте заплати!