42

Анонимен

преди 6 години

Влизам с 50-паунда в Лидъл(там е малко по евтино)и излизам с две ооогромни чанти и една раница храна.В България влизам с 50лв иизлизам с една чантичка

41

cazzo duro

преди 6 години

а сега де!! Добре, че италианците не са ревнали за хляба:)) Как така в Италия цената ще е 2.50-3.00 евро за кг. а в БГ само 0.5 евро? :))

40

Анонимен

преди 6 години

В България е по-скъпо, защото заплатите са по-високи.

39

Имигранта

преди 6 години

Една и съща пица,в Лидъл Англия-1.4£ в Лидъл България-5лвКакто и да смятам нещо не е как трябва

38

Бай Иван

преди 6 години

до 39Това питам и аз. Не е ли редно министъра да направи проверка за българските фирми над които има някакви правомощия отколкото да се репчи по телевизията за немските такива?

37

...

преди 6 години

Значи те направили оценка на 30 продукта!!!??? Мога да кажа, че цените в Германия взети просто като цени на 1001 продукта са доста по-евтини отколкото тук в БГ. А ако се сравнят като цени спрямо средна, минимална и прочие заплати то тогава пък може да се каче че са стотици пъти по-евтини! За сравнение на качество пък то тогава съобразявайки се с поговорката за умрелия или добро или нищо ще замълча!

36

Анонимен

преди 6 години

Как си представяш сега да произвеждаш кисело мляко със срок на годност 3 дни ? Кой ще ти го купи ? Ако почнем да произвеждаме пак такова мляко то 50% от него ще се изхвърля от магазините и цнта му ще стане 3 лв за кофичка. И недейте да сравнявате качеството на храната с тази от преди 30 г. Пазарувайте си от фермерски и фирмени магазини. Има магазини в които се продават качествени неща, разбира се на съответните цени. Ама нали ви е по-удобно да се изтресете в супермаркета и за 30 мин. да сте гот

35

Анонимен

преди 6 години

Ах тези родолюбиви български закупвачи-прекупвачи на едро/дребно! Ах този светъл и *** народ - българския! Ах тези авангардни български националисти, учени, лекари,заболекари и най-вече политици! Ахкайте, ахкайте.................

34

Анонимен

преди 6 години

До Бай ИванЗащо българските сирена, колбаси и кашкавали в чужбина и България са с различно качество и цена ?щото ако колбаса на бг производител е кофти, то чужденеца ше му го набие в задния двор :)

33

Анонимен

преди 6 години

До zeus```И какво излиза: най-бедните в ЕС ядат храни на двойна цена и със занижено качество. Къде е сега Вожда да спомене колко сме добре?```Не най-бедните, байо, ами най-(простите/задръстените/безхаберните)....

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10Преди време друга песен се пееше тук. Колко е евтино в България.а сега единственото евтино нещо останаха заплатите :)

31

Бай Иван

преди 6 години

Цената се определя от пазара. Голям пазар голяма конкуренция. За съставките вече нещата наистина са неприятни. Но искам да питам тези от министерството защо не направят и сравнение с българските фирми които продават едни и същи продукти в България и Германия. Защо българските сирена, колбаси и кашкавали в чужбина и България са с различно качество и цена ?

30

Демократ

преди 6 години

По времето на социализма нямаше тоалетна хартия, хората нямаха ток и нямаше нищо в магазините какво да се яде и хората гладуваха, а днес в ЕС при капитализма България е развита индустрирална страна и космическа нация и частния бизнес изстрелва спътници в космоса.

29

Анонимен

преди 6 години

До АнонименAmi qvno si slqp/a. Pogledni naprimer vsichki osnovni produkti kato olio, zahar,sol, brashno, oriz i t.n. Bez da sa na promociq v DE sa po evtini (Sravnenie naprimer Kaufland), Mnogokratno sam vizdal edni i sashti produkti koito sa na dvoina cena v Bg i tova ne sa samo transportni razhodi. A germancite koito idvat tuk im e evtono po zavedeniqta poneze v DE e naistina po skapo

28

Така е

преди 6 години

До всички : Въпрос на вкус казало кучето и си облизало ..

27

Отговор

преди 6 години

До Дедо Мъди 19 Ми като си ял истиско течно кисело мляко което се вкисва за 24ч. гласумай за БСП както до сега и отнова ще ядеш течното мухлясъло кисела мляко.До ти е сладко.

26

OMG_Lucker

преди 6 години

Искам да попитам Бочко- шефа слънце на България:1. Трябваше ли да се задействат чехите и т.н. за да се задействаме и ние? Не знам чия отговорност е, но цялата власт в Бг е ваша, нали все се хвалиш, че си бил комунистите 15 пъти поред?2. И сега след като има резултати (изненадващо между другото- очаквахме всичко да се покрие), та сега какво ще направиш? Или ще чакаме чехите да действат вместо нас?3. Ще питаш ли твоята приятелка Меркел защо така? Щото нали тези вериги са най- вече немски.

25

Анонимен

преди 6 години

Радвайте се че има какво да ядете щото има държави в които и това няма.

24

Бизнесмен

преди 6 години

Я па мисли да правим хляб от костно брашно и кайма от екарисаж.

23

Инспектор

преди 6 години

Слушах тази сутрин по БТВ директора на БАБХ Д-р Дамян Илиев и след това и министъра на земеделието.Завоелирани приказки , разлика в етикетите , ала бала,и накрая нищо конкретно.Е ..ва ли ни ЕС с некачествени храни или не?Отговоро е не! Разликато е в етикетите.И за какво беше цялата тази гюрунтия?Кеф за журналистите.