65

Анонимен

преди 7 години

по руските неофициални канали в тубата, от доста време тече едно масово формиране на "руската история" и "руският мир", защото се оказва, че те до момента са нямали стройна и избистрена "история на русия"."копаят" всякакви артефакти и "доказателства" (чак става смешно като се гледа) за "уникалността на руснаците", което както вече виждаме - става и за сметка на историята на други народи!жалка история и жалко за новата "руска доктрина", която комай ше задмине "величието" на америка!

64

Анонимен

преди 7 години

Само кремълският узурпатор си позволява да нарича братята Св. Св. Кирил и Методий - македонски земи !

63

Анонимен

преди 7 години

Никога не съм се дразнил на македонците за техните смешни глупости. Най-смешното беше, че техен професор заяви, светът е бил създаде от Един Македон, от него е тръгнал света. Е, какъв трябва да бъдеш за да вярваш на тези глупости. Явно голяма част от македонците вярват, че са дали началото на човечеството.Ограбени и лъгани като нас но и пред асимилация от албанците. Те се зъбят на България но като ги натиснат албанците, единствен изход е у нас.Поне българина е реалист, дори по-kритичен

62

khkjhjk

преди 7 години

Колкото и да не ни харесва братята са били гърци. А Путин го боли шмайзера кво мислят на балканите за него!

61

rth

преди 7 години

putin ima v predvid samo ot makedonska zemq a ne drugo!!taka 4e spoko - tova e diplomaciqta!!

60

Анонимен

преди 7 години

Това е преднамерена гнусна провокация на кремълските КГБ алхимици на т.н. панславизъм за размиване на националните ценности на отделните държави пробутвайки такива гумени понятия от времето на Комитерна - югославяни, славянска писменост, новорусия, македонски земи, руско православие, руска цивилизация, братска дружба... !

59

Анонимен

преди 7 години

Предишното ни президентче твърдеше че в Руско-турската освободителна война не е участвала Русия а някаква сбирщина от украинци и финландци ни е освободила без кьорав руснак да вземе участие.

58

Анонимен

преди 7 години

Какво се чудите политиците винаги си нагаждат историята както им е удобно. Няма да се учудя ако някой ден чуя, че кирилицата е създадена в османската империя.

57

Анонимен

преди 7 години

Путин с това си изказване, иска подчертае че Бьгарите в Русия не са добре дошли!

56

Анонимен

преди 7 години

Изобщо никой не му иска поздравите на палячов. Да си седи там изолиран и сам. Ние сме си добре , не се тревожи.

55

Анонимен

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯ" БРАТУШКИ " !..кавичките са верни

54

Анонимен

преди 7 години

Братята св. Кирил и Методий са българи. Св. Кирил е родом от Тамя-Тархан (дн. гр. Тмутаракан), но са наследници на български аварски аристократичен род. Техните имена са съответно Куштан Баксан и Банджа. Техния род води до аварския наместник Могер-тархан, който е бил командирован в Солун при кан Кубер. Кубер се преселва заедно с 50 хиляди славяни в Капдаг, Мала Азия. Там приема християнството и името Георги.

53

Анонимен

преди 7 години

Българските земи освен че са били в Македония са били и до морето на ЮГ. Явно много са забравили. България първа въвежда държавност , което следва автоматично че първа се е сдобила с писменост. Аре по тихи да са на север неуки роби.

52

PD

преди 7 години

Всъщност защо се дразним на Путин. От цялата история на третата българска държава, сегашното положение е с най нисък суверинитет, държавна и културна идентичност, липса на политическа и икономическа независимост и мн. др. Към момента сме територия, населявана частично от българи, а не център на Българщината. И дорде това не се промени, всички достояния на Българщината през вековете, ще се идентифицират само с територията и. Тема (област) Македон, е била част от много държави.

51

Още по - точно

преди 7 години

Славянската писменост е отишла в Русия по воля на българския царски двор. А КИРИЛ и МЕТОДИЙ са толкова византийци, колкото тези от стария Несебър, Созопол и Кичука в Пловдив са гърци е ли византийски наследници..

50

Вярно е

преди 7 години

Путин е прав , македонскиот прдзиден Георге Иванов е навирил носа ,със сигурност ,се пак Македония е велика ,дала е на светот такива личности като Александър Македонски ,Барак Обамоски ,Нелсон Манделски Дончо Тръмпоски .Де факто ако не са били македонците светот е щял да спре развитието си некъде по средата на средните векове . У нашиот край (Старо загорско )за такива ора како македонците имаме един израз : ГОЛА ВОДА И МОКЪР ПЕСЪК .....

49

Анонимен

преди 7 години

А ясно - те са византийци но азбуката е българска защото е преработена? Предполагам от Винету докато е ял филия с мас

48

Анонимен

преди 7 години

Баба му Путина изкопала в "македонските земи" малко "славянска писменост" и докато пренасяла чувала изпаднали в България ер малък (Ь) и ер голям (Ъ), а по-късно съветската армия ни освободила от ер малък.

47

Анонимен

преди 7 години

До 48Кирилицата не е комунистическа пенсия смешна. На какво ще пишем си е наша работа. Ходи пиии един шампоан и недей надува много тромпета.

46

а историците

преди 7 години

ще обяснят ли , че след 9.09.44 по "заръка на Сталин и КПСС" е образувана теорията за Македония- да няма България голяма територия.Спомням си как около 1959г. учителите ни питаха "какъв си" и едно момче, жител на Петрич, ставаше и казваше"я сам ***'кедонец", но като го изпитваха си говореше литературно(8-9 клас) А учехме в източната част на България.