31

Анонимен

преди 7 години

Войниците са били разходен материал за руските пълководци и тива цинично отношение личи и от факта, че са го погребвали като кучета. Понякига пияните погребални команди не са поставяли и паметен знак над братските могили какъвто е и случая. Защото мястото е било в руската окупационна зона, но никой не се е погрижил дори пирамидка със сърп и чук да постави. А иначе рашките много обичат да се хвалят колко убити са дали през ВСВ.

30

Анонимен

преди 7 години

ПАРЕЖ Е ОСВОБОДЕН ЧАК НА 25 АВГУСТ 1844, А НЯ ТЕРИТОРИУЯТА НА ГЕРМАНИЯ АМЕРИКАНЦИНЕ НАВЛИЗАТ НА 12 СЕПТ. 1944, НО СА "ИЗЧУКАНИ" от германците м битката при АРДЕНИТЕ през декщември. През февр. 1945 руската армия е на 50 км от Берлин и това кара германците да изпратят по-голямата част от войските си на изток. Така срещу англо-американците остават малко германци,което ги улеснява да настъпват по-бързо.ТОВА Е ШОПЕ

29

Анонимен

преди 7 години

ДО ШОВ - 32ВТОРИЯТ ФРОНТ СЕ ОТКРИВА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 1943 Г. В ИТАЛИЯ. РИМ Е ПРЕВЗЕТ ЧАК НА 4 ЮНИ 1944 Г., А ЦЯЛА ИТАЛИЯ - МАЙ 1945 Г., КОГАТО НАЙ-СЕТНЕ НАВЛИЗАТ НА АВСТРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ (ВЕЧЕ ПРЕВЗЕТА ОТ РУСНАЦИТЕ)ДЕСАНТЪТ ВЪВ ФРАНЦИЯ Е НА 6 ЮНИ 1944 Г.Те това е "умнико".

28

Анонимен

преди 7 години

"Гения" ба Жуков е угробил много руснаци при битката за Берлин, и особено на Зееловските височини, където руските танкове са горели като кибритени кутийки при безмислените фронтални атаки.

27

Анонимен

преди 7 години

В битката за Берлин са останали предимно германски старци и деца... и въпреки това руснаците, които превъзхождат многократно немците дават двойно повече жертви. Втората световна свърши през 1990г., когато Германия се обедини, СССР се разпадна и сателитните режими из Източна Европа се сгромолясаха, като домино. Само в България и в Русия комунистите продължиха да управляват.

26

Мистър 100%

преди 7 години

За съжаление така е било.След битката са ги събирали и ... всички на едно.На война ,като на война.

25

Кратун

преди 7 години

Руската военна стратегия допуска загуби на жива сила до 70% при планиране на операции. Просто философията им е такава. 33 000 загинали руснаци и поляци срещу 12 000 немци. Жертви на армии с натрупан 4 годишен опит на интензивна война. Това говори явно за руския военен "гений". Руската армия разчита на маса и много ресурси.

24

haha

преди 7 години

Всички настъпления на руснаците са координирани с англо-американски операции в Западна Европа.*************************************************************************Koq godina ???? 1943 i po - kasno. Are u desno ....

23

Башка Луд

преди 7 години

Леле, колко недобита гаТ лае тука!Кафявата чума бе смазана с цената на милиони жертви от цял свят, безброй разбити съдби и расипани страни.Европа още плаща цената за мегаломанията на мустакатия австриец!Лошото е, че историята се забравя и уви се повтаря!

22

1914

преди 7 години

Окупатори

21

Анонимен

преди 7 години

До ДО 12От скитникТова ги прави само много умни! Така те владеят света и до днес! Да живее цар долар!

20

ДО 12

преди 7 години

Янките или сегашните ФАЩ се включват във Втората световна война когато изходът от нея е предрешен....Съветския съюз е в настъпление.ФАЩ виждат възможност да станат световна сила тъй като Европа е разрушена...и сядат на масата за преговори....и така задокеанската бивша английска колония изведнъж става световна сила...

19

До 23

преди 7 години

Мноо си зле,честно!

18

Анонимен

преди 7 години

Един ден могат да се намерят тленните останки на руски войници загинали геройски при провеждането на "демократичния референдум" в Крим.

17

Анонимен

преди 7 години

Дано Русия за пореден път спре безумците в Берлин!

16

наблюдаващотдалеч

преди 7 години

До Анонимен18 ***, нещастие за света е че САЩ и Англия помогнаха на сволачите да спрат Германия! Сега цяла Европа щеше да бъде като Германия! Разбрали ***.

15

Анонимен

преди 7 години

"Тия герои ако видят как богатите руснаци карат немски коли и как децата на бизнесмените и политиците им гледат да избягат да учат и живеят в Германия ще се побъркат направо."Момченце, това са съветски войници, което означава, че са микс от руснаци, беларуси, украинци, литовци, латвийци и тем подобни. Не смей да си използваш антируските опорки срещу тях. Никога недей да се гавриш с паметта на загинали войници.

14

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТия герои ако видят как богатите руснаци карат немски коли и как децата на бизнесмените и политиците им гледат да избягат да учат и живеят в Германия ще се побъркат направо.

13

Анонимен

преди 7 години

Герои, които са дали живота си за да спрат Германия. Днес отново Германия е основната заплаха за Европа.

12

anon

преди 7 години

3:1 ... типично...