42

(-_-)

преди 7 години

От време на време Брюксел измисля и нещо разумно.. Роуминга, сега безумните винетки.. Универсалното зарядно, но като цяло ЕС отива по дяволите!

41

Щирлиц

преди 7 години

В Брюксел да си пият хапчетата,или там каквото зобят.

40

Анонимен

преди 7 години

Значи събиране на пътен данък, както преди винетизацията.

39

Анонимен

преди 7 години

В България данък/винетка/тол такса трябва да зависи от масата на автомобила. Тежките автомобили развалят пътната настилка, не замърсяващите.

38

Анонимен

преди 7 години

До рапан 11Що се радваш, не мога да разбера, като хем ще си караш по разбитите пътища, хем ще си дишаш мръсния въздух. Никой не ти обещава, че ще плащаш по-малко. Целта винаги е да се събира повече.

37

Анонимен

преди 7 години

Правилно! Това с винетките е та***ак работа

36

Анонимен

преди 7 години

технически неизправна горивна система и...............няма никакво значение колко кубика те е двигателят

35

рапан 11

преди 7 години

Браво! Край на винетките. Напълно подкрепям европейската комисия за това решение. И без това от винетките полза няма пътищата са все така разбити а от това печелят автосервизите.Така трябва да е имаш малък двигател плащаш малко пари имаш голям плащаш много.Това е справедливо но за съжаление онези с мощните коли ще продължат с 200 км. да те минават като малка гара по магистралата това тях няма да спре.

34

Андрешко

преди 7 години

До ##20 . Ако слагат таксите в цената на бензина,то чуждите коли и хората в пограничните райони ще карат без такси. Достатъчно е да отида в съседната държава и да си напълня резервоара.

33

Solar Power

преди 7 години

До Доктор Сър Пичук.Сътворил си недоразумения с твоя пост. Ползвам соларни батерии от години. Няма такъв проблем. LiFeYPO4 - литий-желязо с добавики от итриум например имат над 8000 цикъла на разряд над 50% ! Това по груби сметки е 25 години. Та далеко си от истината. Чел си и преписваш. А аз ползвам такива :) Там е разликата. В момента можеш да живееш извън мрежата за 20хил. лв. до края на живота си. Това включва и отоплението на имота ти !!!

32

Solar Power

преди 7 години

До 8Чудесно аз съм на ток. Зареждам колата от батериите у дома. Батериите зареждам от слънцето. Събирам дъждовна вода и е време трошките които купувате и правите през 2 седмици да ги хвърлите. И да си използвате времето за нещи по съществено като как да спечелите повече пари например вместо да ръчкате по бръкмата.

31

велик ташак

преди 7 години

Тези мършояди направо ограбват народа си, Само за асуранца платих 1450 евро, за парк място 200 евро, и за данъка 250 евро. И това само за година , ами за десет години подаряваш им един апартамент от Шумен. Това е истината.

30

8

преди 7 години

Единственият начин да е справедливо е тая такса да се вкара в цената на горивата - така който кара повече ще плаща повече, отделно ще се спести една камара администрация и бумащина

29

без винетки

преди 7 години

Така е справедливо!Тези коментатори ,които са против са правителствени агенти и на ДС.Затова мрънкат.щото камионите им сега нищо не плащат.Да го д...

28

Анонимен

преди 7 години

До ПрецаканОбикновенно мит'ряла с малко мъжко достойнство кара гоуеми автомобили - баце, ти и.т.н!Колкото му е по-малък толкова автомобила е по-гуем!

27

Анонимен

преди 7 години

По сжипиеса или глонаса ще ти ги определят километрите. Така и ще могат да те следят постоянно и колко му е контрол на колата заедно с всички функции включително и хендсфри то ти. Добре дошли в нежеланото холивудско близко бъдеще.

26

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

Днешните Електромобили нямат никакъв шанс да заместят двигателите с вътрешно горене защото: батерията има изключително кратък живот в рамките на 10 години или 180 хил. км, рециклирането на батерии е невъзможно, литият нужен за батериите е изключително рядък метал и всичкият литий на планетата няма да стигне за повече от 50 млн. батерии (само у нас има 3.5 милиона коли за сравнение). Един електромобил ще струва повече от пътнически самолет ако стане единствена алтернатива.

25

Прецакан

преди 7 години

Това защо не ми го казахте, когато преди няколко месеца си купих американски джип с 5.4 мотор?

24

Анонимен

преди 7 години

Знaчи Уилето ще вдигне винеткитеЗa гробищaтa дa я возятВинеткa дa и търсятБойко дa вози в кaтaфaл.кaтa

23

#20

преди 7 години

До АнонименМи то и сега цената на горивата е двойна заради акциза. А той къде отива? Май за издръжка на брюкселската бюрокрация. Англичаните се усетиха, а плебеда ще продължи да хрантути тия ***