25

?

преди 7 години

Бомбата GBU-43 е с тегло около 10 000 килограма и съдържа около 11 тона експлозиви ...не обичах математика,имах само тромби,но има нещо странно в това изречение.

24

Анонимен

преди 7 години

Бащата на всички бомби, смята ли и той да се включи в офанзивата или разчита ислямистите да се вразумят?

23

факт

преди 7 години

С всяко свое действие САЩ стават все повече слаби и за смях.

22

****

преди 7 години

И как ги преброиха тези 36 човека,след като тунелите са се срутили,и всичко е затрупано,или убитите са испълзели на повърхноста,и така са ги преброили?

21

Grom

преди 7 години

Уж Афганистан, пък съобщава МО от Исламабад, което е в Пакистан...

20

До 23

преди 7 години

*** !!! Ако не знаеш какво да кажеш ,замълчи !!!!

19

цирк

преди 7 години

З6 терористи с бомба за милиони!?чакайте бе това не е за хвалене а за срам.....

18

№28 съм

преди 7 години

Грешка, отнася се за 23! Извинения!

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26Националните предатели, които искат отново американски бомбардировки над България, трябва да бъдат наказани както е описано в Друмевата "Нещастна фамилия"!A propos, Русия има "Бащата на всички бомби", значително по-мощна от MOAB.

16

мнение

преди 7 години

Добре, че американците навремето са строили тези тунели за талибаните да се бият с руснаците и знаят точно къде се намират, за да си направят практическото упражнение с новата бомба. Руснаците използваха по-евтин метод да морят талибаните тогава. Пускаха с ракета вътре газ и го запалваха. Беше много ефективно, не оставаше въобще кислород и са измирали дори и буболечките...

15

Анонимен

преди 7 години

А след бомбата - земетресение 5та степен в Турция. Естествено, че бомбата е за да се плашат калинките от С.Корея и Русия. Само че те едва ли ще се изплашат особено, защото едните ги пази Китай, другите това, че имат повече ядрени оръжия от САЩ. Така че пълно разхищение на тротилов еквивалент. Там стандартните терористични атентати , които се случват през седмица убиват повече от 100 човека.

14

анонимен

преди 7 години

Взривното вещество е около 9700 кг. и бомбата струва поне официално 16 млн долара. Като се вземат и останалите разходи по оборудване на самолет способен да я пуска не ми се вижда много ефективно толкова пари да се прахосват за 36 талибана. Основната цел е да се изпробва в реални условия, за да може да се убеди Пентагона да поръча цяла партида. След това да се поизлъска имиджа на Тръмп заедно с ракетното нападения в Сирия и се покаже,че не е подчинен на Русия.Трето-предупреждение за Северна Корея

13

Анонимен

преди 7 години

Да се пусне такава и на Бузлуджа, навръх комунистическия празник!!

12

Анонимен

преди 7 години

След удара по базата на САР рейтингът на бай Донч скочи с цели 8%. Сега може и до 45% да достигне. ПР-ход без практическа стойност.

11

АTAKICT

преди 7 години

ЛЪЖЕТЕ БОМБАТА ТЕЖИ 10 ТОНА А В НЕЯ ИМА 11 ТОНА ЕКСПЛОАЗИВИ НА КАКВО ДА ВЯРВАМ ОСВЕН ТОВА ГЛЕДАХ ЗАПИСА И БОМБАТА ПАДНА В ГОЛЕМИ НИВИ

10

либераст

преди 7 години

Радоста ни няма граници, най демократичната бомба в историята 10 тона с 11 тона тротил вътре, Тръчм е велик изобретател както и Иванка която всъщност разпореди пускането на тази обичана от чудесна бомба

9

Анонимен

преди 7 години

Егаси бомбата, тез американци явно са много напред- произвели са бомба със 110% "полезна маса". Даже да тежи 11000кг. пак няма как да носи 11 тона експлозив. Явно се има предвид 11 тона тротилов еквивалент, ама журналята в днеса преписват без даже да си раздвижат сивите клетки.

8

Циник до 10

преди 7 години

С този "джинс" няма оправяне!Бива ги само в отглеждане на опиумен мак!Още една вредна и напълно непотребна за света раса!

7

Един от Северозапада

преди 7 години

Браво, браво! Майката на всички бомби убива с 11 тона тротилов еквивалент 36 човека, и разрушава тунели, които са строени през 80-те години по американски планове! Това се казва ефективност! А бобмата е почти на половина мощно от тази, над Хирошима, която изби и разруши цял град.Само едно не ми е ясно,защо стрелят по своите?Нали те си ги създаваха и обучаваха, още от 80-те години? Въоръжаваха, финансираха?

6

Циник до ГАДОРЯН

преди 7 години

Много точно сравнение!*** - и атомна бомба не може да ги изтреби изцяло :-)