60

Анонимен

преди 7 години

Въпроса с количеството и качеството са фундаментални.По коментариите се наблюдава силно пролетаризирана маса, която мрази всякаква форма на подтичсничество от страна на "новобогаташите". Това, че бизнесмените са много алчни създания е безспорен факт. И количеството и качеството са важни в зависимост от бранша. Иначе тези мини-ваканции от 4 до 6 дни по празници са полезни и за тия дето ръсят парите по хотели, ресторанти, спа, магистрали и т.н., и за другите, които ги обслужват и прибират.

59

Анонимен

преди 7 години

Абе кой е тоя Бизнесът? Само го споменават, пък не съм го видял досега. Къде му е офисът, знае ли някой? Нама ли си фамилно име като нормалните хора?

58

само ГЕРБ

преди 7 години

на един работодател само да му се отъркаля главата около портала на предприятието и ще си дойдат нещата на место

57

Анонимен

преди 7 години

Моля не бъркайте думата работодател с робовладелец!

56

Анонимен

преди 7 години

Като искат да се работи в почивните дни ще плащат двойна надница, както е в нормалните европейски държави! В България работодателите мислят, че трудът на работниците трябва да е по възможност безплатен.А и все са им малко работните дни! Не знам кой печели от 4 работни повече в годината, но определено не е обикновения работник.

55

Кормош

преди 7 години

Почивам единствено събота и неделя,а останалите почивни дни работя,без да ни се заплаща допълнително.

54

Гоце

преди 7 години

Точно така да се избият и да върнем ТКЗС-тата!

53

Анонимен

преди 7 години

Т.нар. "бизнес" да си трае и да плаща. Нещастници жалки.

52

Анонимен

преди 7 години

Бизнеса, робовладелците капиталистически трябва да се избе.и ! Или те или ние !

51

Анонимен

преди 7 години

Пак ли час по свободия празниците им виновни които си работи си работи които почива почива само глупости мисли тая държава

50

много искаш

преди 7 години

До аз искам - у Франция - 9.53 евро на час /мин., бруто/, 35 часа седмично, отпуска - 30 работни дни за почивка (5 седмици) за една пълна работна година, /2,5 дена за един месец/!

49

Девил

преди 7 години

Според менека, таа работа се решава мноу лесно - за почивните дни паре да не дават. Изведнаже сицкото *** ще се сурне да бачка и почивните дни, щот нема му стигат кнтити.

48

Мнение

преди 7 години

Първо бизнеса да се научи да дава достойни заплати, а не да разчита на изтърканото, че параза на труда бил такъв и да реват, че нямат пари, а в същото време да купуват яхти и да харчат по 100 бона на месец по любовници - не е морално! И после се чудят защо няма кой да работи в България? Как да работя като в моя град за високо квалифициран труд ми предлагат 600 лева заплата - ДГД. От 3 години работя дистанционно с САЩ, UK, Дания и т.н. и съм 10 пъти по-добре и от към заплата и от към време.

47

Didi

преди 7 години

ПО ЦЯЛ СВЯТ ХОРАТА ИМАТ ПОЧИВКА! БИЗНЕСА ДА ПОЧНЕ ДА ПЛАЩА,ЧЕ ТАКИВА ЗАПЛАТИ ОТ ПО 200-300 ЕВРО НЯМА И В АФРИКА!

46

Анонимен

преди 7 години

няма друга такава държава от ес, в която нормата на печалба да е толкова висока, колкото е в гетото-българия! ето затова заплтите са ниски, а на хората не им пука за фирмата в която създават добавена стойност

45

Анонимен

преди 7 години

Сегашната схема е най-добра. Това с отработването беше голяма глупост. В другите страни не давали понеделника, ако празникът се пада в събота или неделя. Да, ама не!В Канада е така!

44

Анонимен

преди 7 години

на крива ракета ... университетите - виновни, празниците - виновни, работниците - виновни, клиентите - виновни ... на българските чорбаджии все някой им е виновен. И без тва вървите към затваряне повечето, като си заминат пенсионерите, кво лаете само.

43

xaxa

преди 7 години

Така е по цял свят бе ... Никой не работи никой не работи на празник на по малко от 50 % отгоре на дневната надмина.... Смешен бизнес !!!

42

Анонимен

преди 7 години

тия т.н. работоДАТЕЛИ, замислят ли се в дълбочина, че те са много, ама много по-зависими от "работника", отколкото той от тях ?! Замислят ли се? Замислят ли се, че утре може да работоДАВАТ, обаче няма да има кой да им работоВЗЕМА! И че дефакто "работника" е фактическитеят работодател, защото без "работник" - няма работа, има само голи , висящи "идеи" и неизплащаеми банкови кредити , висящи на вратлето на т.н. работоДАТЕЛИ!

41

Работник

преди 7 години

И аз имам предложение за "бизнеса", почват да осигуряват хората на реалните, които взимат и тогава ще си помислим относно празниците.