31

Анонимен

преди 7 години

маймунска държава с маймунски работодатели и маймунски работници. жалко само, че бананите не са безплатни и слънцето не топли толкова.

30

Циник до 17

преди 7 години

Ако прос*тотият*а болеше - ти щеше да се споминеш в неистови гърчове!

29

Анонимен

преди 7 години

само ще ви кажа, че в англия има 2000 лв месечен необлагаем минимум, т.е. вали гърми, независимо дали имаш собствен бизнес или си работник, държавата е сметнала, че малко над 1000 евро е абсолютният минимум, за да живееш нормално. сравнете с нашите малко над 200 евро, от които ти удържат здравни и социални. отделно, там имат минимални почасови ставки според вида професия - като искаш секретарка със средно, си вадиш 1500 паунда от джоба, ако искаш инженер - вадиш минимум 2500 паунда. точка.

28

Анонимен

преди 7 години

Още един, който иска с трици мaймуни да лови.Как с 500 лева заплата искате качествена работна ръка?!И това, което имате сега ви е много за тези 500 лева заплата.

27

9К51

преди 7 години

Толкова ли е трудно да се разбере от хората, които вземат решения в образованието че без проф. образоване страната не може да върви напред!? Пълнят се профилираните гимназии с ученици, които ако не продължат да учат са гарантирано безработни тъй като нямат професия.Решението е - или да се въведат ограничения в приема на профилираните гимназии или стимулиране на учениците ФИНАНСОВО учещи в профес. гимназии примерно за тежки и нежелани, но нужни професии шлосери, заварчици, ел. техници, готвачи ..

26

Анонимен

преди 7 години

Тези "бизнесмени" наистина ли си мислят, че държавата е длъжна да им подготвя кадри и да им ги предостави да ги експлоатират срещу 600лв./мес., като в същото време ги осигуряват на минимална работна заплата???Които иска да реши този проблем да извади минимум 2000 заплата и проблема с кадрите ИЗЧЕЗВА.

25

Анонимен

преди 7 години

*бети са в *ъзъ!!! Когато се научите да плащате, тогава ще имате претенции. Работя за чужд работодател от къщи и си ми е добре. А спечелете ме да работя за Вас!

24

Анонимен

преди 7 години

качествените специалисти, ама наистина качествените, изкарват 300 евро за ден или два. няма как да бъдат задържани със същите пари за месец. номера с 'толкова плащаме в българия' вече не минава. между другото, дори и в гадните китайски заводи, работниците не се хващат за по-малко от 800 долара на месец, а в камерун например, заплатите са 450 долара след данъци, с 4 пъти по-ниски цени. даже и трикчетата с вкарване на емигранти от третия свят няма да проработи, защото тук е четвърти свят.

23

аз

преди 7 години

по-скоро некачествени заплати...

22

Анонимен

преди 7 години

Некачествена работна ръка проблем пред бизнеса...англичаните имат един чудесен израз - който плаща с фъстъци, получава маймуни за работници.

21

Нас

преди 7 години

Качествена работна ръка се създава с качествен работодател в качествена държава !!! Т Е работещ парламент и добри закони !!!!

20

Анонимен

преди 7 години

Къв бизнес в България. На българските "биснесмени" акъла им стига до строенето на молове и хотели. Останалите, дето се мъчат малко нещо да произведат биват притискани от чиновничество и мутри. Чат пат по някоя външна фирма, дръзнала да рискува. *** такива са малко. Голяма част от тях са просто откраднали български пари и перат като "инвестират". Показателно е, че емигрантите вкарват повече пари отколкото инвеститори.Толкова за "бизнеса" ни.

19

Анонимен

преди 7 години

Некачественият бизнес - проблем за развитието на работната ръка.

18

БОГАТ ГУЩЕР

преди 7 години

Добре че бях зубър навремето(колкото и да ми се подиграваха) та сега си карам с 3000 лв заплата като девелопър че ми е леко, не ща отговорни постове да треперя за здравето си. Останалите съученици от класа ми продават чорапогащници....

17

Анонимен

преди 7 години

сега като вдигнат парното и тока,водата и храната следизборно с по 30 % кой ще ви работи за 700 лв ? съвсем ще опустее българия.

16

до циничка

преди 7 години

Kлоyна,ако работеше в Германия нямаше денонощно да увисваш в този сайт

15

Темида

преди 7 години

И тези ли са "Експерти" по бизнес.....То в България се изказват само експерти, я по енергетика я по бизнес, я по финанси. Качествената работна ръка струва пари.......казвам ви го като "Експерт" по близки до акъла, очевадни, факти.

14

Анонимен

преди 7 години

Този "работодател" е просто един комсомолски крадльо, който не спира да смуче държавата.

13

до работодателите

преди 7 години

ами наемете си амуджи. нали там е пълно с нанофизици,химици,биолози....ако не ви харесват те,поканете си от германия и им плащайте по 300 евро.

12

Чикън

преди 7 години

Те колко качествен персонал искат за 300 евро? 2/3 от работодателите са по-скоро робовладелци. Могат да те прекарат "пробно" да поработиш 2-3 месеца без пари, да те видят дали се справяш. Независимо от резултата след това просто наемат следващия.