38

Професор

преди 7 години

София се промени при управлението на Борисов. Страната също. Станахме модерна, просперираща страна.

37

обиколил света

преди 7 години

Статията явно е поръчена, особено се учудих, че Санкт Петербург-разкошен, културен град,е поставен толкова на зад. Както и Минск, а за Москва да не говорим. Бил съм и в Москва, и в Санк Петербург, и то преди 2 години последния път. Мога да каже, че се чуествах много по-сигурно отколкото в София, Брюксел, Париж или Франкфурт. Явно "Мърсър" си има собстени критерии за оценка.

36

Недоверчив

преди 7 години

Защо ли не ви вярвам? В Москва не съм ходил, но чух че е е един от най скъпите и развити градове в света. В Истанбул съм ходил и с две ръце се подписвам, че са на светлинни години от Софето. И като сграден фонд и като инфраструктури и като красота. В нашата столица гледаш изкривени лица на загрижени хора, които ще те стъпчат вместо да ти помогнат. Напротив турците са единни и винаги ще ти дадат своята помощ. Само да уточня, че много си обичам България, не харесвам нещата в нея!

35

М, да ...

преди 7 години

Скоро бях по центъра на Раковска пред театъра и там един говореше по телефона с някой когото призоваваше да се изнасят по бързо от България тъй като извън страната щели да живеят многократно по добре!

34

маде ин Булгари

преди 7 години

Какво и е хубавото на София? Дори на вашата снимка се вижда велосипедист, който грубо нарушава ЗДП и кара велосипеда си в пешеходна зона, със знак, изрично забраняващ това действие.

33

Класическата,антична

преди 7 години

Сердика и средновековният Средец са били еталон за времето си. После са съсипани и превърнати в ориенталско село с кьорсокаци и гьолове.Китен, много чист и спокоен град, в който всяко нововъведение е било съобразявано с най-добрите западноевропейски образци - това е била столицата на Третото Българско Царство.После - бомбардировки, вилнеещи комунисти и още по-свирепи и алчни псевдокомунисти, "почервенели" след 09.09.1944 г. Но въпреки "селската вълна" градът беше по-чист и спокоен от това днес

32

Анонимен

преди 7 години

Това е от планът за ликвидация на населението

31

Анонимен

преди 7 години

И тази позитивна за страната статия ще се усере от платените ***. Национални предатели!

30

ж

преди 7 години

Погледнете кас ва мръсотия навсякъде в русия това няма но нали ес мрази русия и пише какво то иска

29

Българин от Германия

преди 7 години

Не вярвайте на статистика, която сами не сте МАНИПУЛИРАЛИ !

28

Анонимен

преди 7 години

после пак гласувайте за Булгароубиецо Бойко

27

дълбок прованс

преди 7 години

Още от жп гарата мирише на пи ко ч.

26

Българин

преди 7 години

Класацията много зависи от това кой я прави и кой плаща.Москва е чудесен град чист спокоен вече е без пияници, без челнилки, без *** много зелен ,с весели и отзивчиви хора, готови да помогнат.

25

Анонимен

преди 7 години

в с Банкя тикви е раждат

24

:))

преди 7 години

В Европа сме на последно място, но успокоителното е, че има и по зле от нас!:))

23

Анонимен

преди 7 години

Тквеник началник ..тиквена държава ...

22

Анонимен

преди 7 години

Учените демографи, картографи, социолози, урбанолози и тем подобни просто правят груби изчисления според разни фактори и статистики изчисляват и гадаят всичко на хартия къде може би се живее по добро, точно пък тях ще ги слушам, те първо не са живяли в нито една от изброените столици че да ме съветват, знаят всичко от учебника ама не става само с четене, трябва да се излиза и на полето от време на време.

21

Анонимен

преди 7 години

Боко Тикв . е виовен...не мове тиква с тиквички само да крадът ...

20

Анонимен

преди 7 години

Без да обиждам никого, най са ми смешни хората, които са отишли да живеят в София и си мислят, че това е супер модерен град. Само че ако отидат например в Мелбърн или Женева, ще разберат в каква зблуда живеят.

19

123

преди 7 години

Всички европейски столици изпреварват София, но на Балканите има още градове, които ни дишат праха - Белград (138), Сараево (159), Скопие (161) и Тирана (176).А аз си мислех, че Москва, Белград, Скопие, Тирана са европейски столици. Явно някой не познава географията.