17

аз

преди 7 години

До Anonymous 17------------------------------------Тези ценности,когато се прилагат от десари-варвари така се получава. Върви на 1000 км по на запад да видиш тези ценности в действие,прилагани от истински капиталисти!

16

учил основите

преди 7 години

До др.Сталинпримери от настоящето доказват, че много български ученици вече нямат уважение не само към учителите си и обществото, те нямат уважение към своите родители.Това означава, че изграждането на новото комунистическо общество у нас е в пълен ход. От Научния комунизъм, изучаван до неотдавна, се знае, че с развитието на комунистическото общество семейството, държавата и правото ще отмират. Това у нас се случва вече. Нали!

15

Даскал

преди 7 години

На българина все държавата му е виновна. Това не трябва да е така. Държавата е длъжна Единствено на ДЕЦАТА, СИРАЦИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ. Затова за образованието трябва да се погрижим всички и да помислим как да го променим. Ако искаме да инвестираме в България, трябва да инвестираме в образованието никъде другаде. Някои индустрии вече се усетиха и създадоха паралелни образователни училища като IT сферата, защото държавта не трябва да пречи на бизнеса а да създаде условия за неговото развитие.

14

Анонимен

преди 7 години

И разбира се, забравяте един основен момент - заплатата на учителите. Как един млад учител със заплата 500 лева (колкото на чистачка) се предполага, че може да оцелее самостоятелно? Или трябва да го издържат техните, които в някои случаи нямат такава възможност или отива да работи в чужбина, където възнаграждението му позволява да зависи само от себе си. Те и да искат не могат да си позволят да работят в България.

13

Бивш учител

преди 7 години

Спокойно.Има изход. Казва се Бел -Ланкастерска метода, или известна у нас като Взаимоучителна метода. Така англичаните на времето са ограмотили що-годе Индия на времето.Така през 19 век са ограмотявали и у нас. Колко му е-един учител ограмотява 200-300 ученика така. За какво са ни повече, а и за какво е нужен въобще учителя? Само бреме за държавата, в ерата на Гугъл и Уикипедия.....Нали? На тази държава учени хора не и трябват, не разбрахте ли? Трябва им неук послушен електорат.

12

Даскал

преди 7 години

Завърших преди 3 години. Опитвах се, наистина опитах да стана учител за без пари, но не става. Това което трябва да се направи е много просто. Първо Заплата стартова 1500 лева (адекватна на труда, който полагам в училище с децата и вкъщи за подготовка на уроците). Второ. Електронни дневници и създаване на административна длъжност в училищата, която да ги попълва, а не да занимават учителите с бюрократични глупости. Трето. Мандатност на директора за 4 години избиран от другите учители не от МОН.

11

Ами...

преди 7 години

Училища - без учители. Болници - без лекари. Армия - без войници. Администрация - без кадри. Бизнес - без работници. Индустрия - без инженери. Полиция - без полицаи. Пожарна - без пожарникари. Само депутати, мутри, ман*гали и тук там някой ислямист бежанец. Усещате на къде вървят нещата нали? Който остава на тази жалка територийка тежко и горко му...

10

До 7 Мнение

преди 7 години

Май не знаеш, че това е било дълги години модел на образованието и в България - в една стая са деца от всякакви класове и по-големите ученици са обучавали по-малките. Един от вариантите е т.нар. Взаимно училище. Първото Взаимно училище е открито от Неофит Рилски в Габрово на 2 януари 1835 г. по инициатива на Васил Априлов.

9

св. Матушка Матрона

преди 7 години

До А Н Т Иостават ти още десетина статии копи-паст за деня

8

др.Сталин

преди 7 години

Бъдещето е на СССР и нов вид комунизъм иначе *** на Ердоган ще ни завладеят.

7

А Н Т И

преди 7 години

Преподобна Стойна: България ще опустее откъм народ. Младите ще забегнат, старите ще измрат България ще удари дъното!

6

Мнение

преди 7 години

Дядо ми беше от с.Сарашкин Донска област и ми е разправял че кото ученик в горните класове е преподавал на по малките.Това е било непосредствено преди ВОСР. Дали няма да ни постигне и нас същата участ? Нали сме братя.

5

Анонимен

преди 7 години

вместо поддържане на прогимназии за десет деца на село и където няма учители - да провеждат уроците и тестовете в нета както в Аляска, изпити в края на срока

4

Анонимен

преди 7 години

Това е резултатът от управлението на ченгесарската банда диви колибаpи, завзели властта с преврат и помощта на пияните варвари,през 44 година. Още тогава, избиват физически интелигенцията на страната, учители,предприемачи,банкери,инженери. Това продължава и в момента, като почнеш от филиите с мас на оня неандерталец, а лошото е че списъкът е много дълъг и обхваща сто процента от "нащи" дскомунисти и изгерберастелите им издънки.

3

Анонимен

преди 7 години

Спокойно, то и ученици няма да има скоро. Ще трябват само неколцина училтели за курсове по ограмотяване на неграмотни роми, така че е достатъчна бройката.

2

Кирил Софийски

преди 7 години

То това не е само бъдещето а и настоящето!Но то за какво са и даскали на ромска България ?!

1

Бивш учител

преди 7 години

Вместо да пишете сълзливи статии, защо не публикувате как вървят учителските заплати?От млад учител, без стаж, до приближен на директорката, в пенсионна възраст, и с половин норматив лекторски? Защо не кажете, какви ги вършат в училищата назначените след "справедлив" конкурс феодали, пожизнени директори?Защо не разкажете за ефектите от делегирания бюджет? Та в София начинаеща операторка в кол център взима два пъти повече, от една учителка, при едно и също образование.Учители ли?