129

Анонимен

преди 7 години

Една от най красивите църкви в Истанбул е българската църква Свети Стефан.Вчерашните безбожници днес заговориха за църкви.

128

Халил

преди 7 години

Допълнение към програмата трябва да е Турският език да бъде въведен като втори официален език в районите с над 20 % турско население като Разград,Русе,Кърджали, Шумен,Търговище,Силистра,Варна,Бургас,Хасково и др.

127

Анонимен

преди 7 години

Питам се дали в Турция има българска партия! Дали там има телевизионни новини на български? Дали има поне една църква!!!! В България официалният език е българският!!!!! Ако не ви харесва, заминавайте.

126

Анонимен

преди 7 години

Рали1, Страбон не ти ли е казал на какъв език са говорели мизийците?Не са ли останали писмени сведения на мизийски език? Каква е била мизийската азбука? Къде се позиционират св.св. Кирил и Методий в цялата ти постановка с мизийската азбука? Знаеш, питам риторично.

125

XYZ

преди 7 години

До Ангел"Питайте бащите си с какви привилегии се ползваха навремето турците за ВУЗ." - Привилегии като неписани забрани за влизане в най малко 10 факултети, служба в СВ и много други.Колхозник, научи ги тези неща!

124

Анонимен

преди 7 години

До 141 Недей да се надяваш ромите ,дори и да сте мнозинство /в което се съмнявам да стане/вие не сте отговорен етнос и не може да управлявате държава,пак на нас ще разчитате.

123

Рали1

преди 7 години

До Анонимен 148,Мизия ,исторически доказана територия на днешна България. Не знам защо е заяждането. Но хубаво е да знаете родословното си дърво. А спомените,песните,диалекта са предавани на поколенията и не е загубено нищо във времето. Включително писмени и материални. Пазят се и сега в домовете ни и в музей в родният ми град.От 1672 г.е артефакт ,предаден в музея. Назад във времето нишката се губи и никога няма да бъде възстановена.

122

До Ангел

преди 7 години

Ангелчо на турчина едно висше по принцип му стига.Просто няма смисъл да си правиш реклами за второ,трето или пето висше.М а г а р е дори със златно седло пак си остава м а г а р е.

121

Анонимен

преди 7 години

До 150 Нямам и аз нищо против Русия ,и да повече трябва да си сътрудничим,но не и с кликата около Путин,които използват Православието за прокарване на ВеликоРуските си амбиции.Русия няма потенциал да играе тази роля,трябва да се смири.Взеха Крим ,бил руски,добре и украинците пушка не пукнаха за него.А защо Путин подпали Донбас и хиляди младежи загинаха и 1,5милиона бежанци.Такова сътрудничество не искам.

120

Анонимен

преди 7 години

Мизия, а още и България. ...Нормално тема Мизия да има в изт.римска империя. Обаче за България дори и роднината ти от 1762 не е чувал.

119

Анонимен

преди 7 години

Питайте бащите си с какви привилегии се ползваха навремето турците за ВУЗ.....Баща ти с турците ли се оправда, че не се е класирал във ВУЗ?

118

Рали1

преди 7 години

До Анонимен 137,Малко преди това писах,че не си знаете историята! На страната,в която живеете! "В картата на Свети Йероним (IV век), нашата територия е отбелязана като Мизия, а още и България. Учените знаят прекрасно, че да се наложи един етноним на значителна територия, са нужни около 50-100 години. Това ще рече, че още в III век в земите на юг от Дунава със сигурност е имало БЪЛГАРИ."Така ,че на чист БЪЛГАРСКИ мога да отговоря: малко знания и възпитание ще са ви от полза! Приятна вечер!

117

ROM

преди 7 години

Майчиният език в Romalia ще е ромски!

116

Аноним

преди 7 години

Как ще ме накара някой да говоря български вкъщи

115

Ангел

преди 7 години

Ами кой е казал че и на турчина му е второ бе пич:-)))),ама като иска да го наредят на общинска служба от ДПС срам не срам се хваща и с кански мъки и връзко се пробва да изкласи поня едно.Питайте бащите си с какви привилегии се ползваха навремето турците за ВУЗ.Не че имаше голям ефект де....не става само с ядене както се казва:-))))

114

Анонимен

преди 7 години

Братя българи вие си имате само един враг.Той се казва "естествен отбор".

113

ПРАВОСЛАВЕН

преди 7 години

За всичко са виновни политиците, и за който и да гласувате винаги ще гласувате за национални предатели, и винаги ще сме под чужди влияния. И то ако си сътрудничим с някой то поне да е с Русия, Православна страна, близък език. И не чак толкова лоши хора, колкото ги изкарват някой. С руснаците може да се разберем като с хора, докато с турците не.

112

Анонимен

преди 7 години

Знам си корените до 1672 год.назад във времето.....В мизийските архиви ли намери сведенията?А от 1672 до 1-2век защо нямаш сведения? Какво е мизийското име на родственика ти от 1672г.Какъв език са говорили аспаруховите мизийци?Може и да не ми отговаряш, питам риторично, но ако намериш отговорите за себе си ще си по-адекватна.

111

GHOST

преди 7 години

До do AngelКюрдите може и да станат толкова ....Турция - едва ли

110

GHOST

преди 7 години

До АнонименТурците са в Турция. В България има българи .