61

?

преди 7 години

A точно днес Путин казва пред студенти, че "Русия я чака СВЕТЛО БЪДЕЩЕ".( фразата ми е позната, защото и ние "почти построихме социализма и ни очакваше СВЕТЛОТО комунист. бъдеще".. 1945-1989)И КУПОНИТЕ са ни познати, и "кучата радост', и опашките- все НАСЛЕДСТВО от социкономиката и соцпланирането.. и от раздадените куфарчета на "метаморфозни бизнесмени"... Сега К.Нинова ще бори мафията- ами БКП/БСП я създаде.Та всички социкономики вървят по един път.И мантрите им- еднакви.Все още има хора , ко

60

Анонимен

преди 7 години

Русия е като диво животно хванати в капан.Силен,могъщ хищник,но хванат в безпомощно състояние.

59

Teo

преди 7 години

В България семейство пенсионери - тежко болна жена и болен мъж са оставени на 150 лева пенсия на мъжа през зимата, а пенсията на жената няма да бъде получавана поне още два месеца докато не се прекалкулира, защото от 80% инвалидност става 100%. Как живее такова семейство с 150 лева? Руснаците не ги мисля - те ще се оправят. Ние да му мислим. Щом имат ресурс и възможност - нека експериментират - дори и неуспешен опита ще облагодетелства хора в неравностойно положение.

58

до до циник

преди 7 години

Наука, култура, семейство (традиционно), изкуство, традиции, православие и историческа духовност.... може и още "гайко" ))), но това ще нарани нежните ти нетрадиционни либерални чуства.пс---------"Какви са духовните ценности на руската *** отворко? Да оиеш Бояришник и да пердашиш жена си и децата си?"-----------"Преди да извадиш сламката от окото на брата си извади гредата от своето."

57

Анонимен

преди 7 години

До Анонимния от РВД, ще те питам, ваучерите за храна, какво е печалба от лотарията ли?Как ваучерите за храна в РВД и в България не са проблем, но същите в РУСИЯ са проблем.

56

По Анонимен

преди 7 години

До Анонимен, ваучерите за храна не се дават на бедните и безработните, а на РАБОТЕЩИТЕ и са част от заплатата, Умнико!А там ще се дават на Мизерабъла, който лочи антифриз и "Боярышник" с ъс спирт за горене!

55

Анонимен

преди 7 години

Опаааааа ! - пак си дойдохме на думата.

54

Анонимен

преди 7 години

Изглежда икономическите санкции наложени на Русия ще имат възпитателен ефект.Време е да не разчитат на природните си богатства и хибридните войни,а да развиват собствено производство .Голямата руска мечка иска да яде.

53

Анонимен

преди 7 години

В България ваучерите за храна, какво са? И те не са в употреба от вчера.

52

до Циник

преди 7 години

Русофилството на мнозина българи не е свързано с материалните цености на съвременото западно-европейско общество издигнати в култ и смисъл на живота!В повечетто случаи русофилството е свързано с коренните традиционни, духовни, нравствени, морални и културни ценности на руското общество.За съжаление западно- материалната ценностна с-*** подобно на вирус е заразила и нашето, и руското общество.

51

456

преди 7 години

Над 40 милиона американски граждани, т.е. почти всеки седми, получават междувременно купони, срещу които си набавят в супермаркетите хранителни продукти, съобщава вестник "USA Today". Нуждаещите се са с 50 процента повече, отколкото в началото на рецесията през 2007 година.

50

а1

преди 7 години

Криза е! Икономическа, финансова и съответно.... глобална!Купонна с-*** за бедните има в ... САЩ, в Бг, в Гърция, а предполагам и в някои други европейски държави!И според мнозина политолози, финансисти и социолози, ситуацията "по-света и у нас" в близко бъдеще( в рамките на 5 до 10г.) тепърва ще се влошава!Дано да грешат, но само времето ще покаже дали прогнозите им ще се сбъднат!

49

Циник

преди 7 години

Сама по себе си програмата поне на пръв поглед изглежда смислена....друг въпрос, е че "руският рай" се шири само в *** кратуни на русофилите.Преди години Путин отдели и едни 7 милиарда долара - уж да съблазнява руснаци - да се върнат в матушката! Друга голяма истина е, че повечето русофилчета не горят от желание да емигрират за Русия. Живял съм там - цяла лятна ваканция - 3 месеца...и съм виждал неща, които си мислих, че са само по филмите. Скритата мизерия в Русия, е по страшна, и сурова от нашата

48

Анонимен

преди 7 години

"в на вън излизат", "по заможните", "ченоморието"Българският втори език ли ти е?

47

slavi

преди 7 години

до "до slavi"Не разбира се. Не си гледал гладни руски туристи по черноморието. Просто изливаш русофобската си злоба. Измисляш си. Аз се занимавам с имоти и работя предимно с руснаци. Всеки запознат знае, че в на вън излизат само по заможните руснаци и те са много (по отношение на заплащането) добри клиенти.Гладните по ченоморието са нашенците.

46

пп

преди 7 години

***. Облизвали се руснаците на сиренето в Била. В Русия не обичат бяло саламурено сирене, защото е солено - ядат го рядко, обезсолено в прясно мляко. За сметка на това ядат много жълти сирена.

45

емигрант от 22 г

преди 7 години

Олеле , майко.....Добре , че те няма. Горе си на небето, но не забравих твоите думи......- ,,Сине, чуеш ли за купони .....бягай, напускай България, но не в Русия, а на запад....."

44

eddim

преди 7 години

То освен, подобни програми има много по света, тя не е нова за Русия. Разликата е, че до сега обхващаше само пенсионерите пполучаващи социална (регионална или федерална) доплата. Новост е, че вече подобно на американската Food Stamp Program, включва и други слоеве на населението.Мисля обаче, че важния въпрос е .... А у нас кога.

43

ОФ

преди 7 години

Станой, не си правя илюзии, че ще разбереш това, което хортувам.Оприличавам те с Васко - старинен мой познат, вече покойник - 11 диоптри.

42

до 35

преди 7 години

Поне направи справка преди да излъжеш. Безработните в САЩ не са 95 милиона, а са 7,5 милиона. Кажи речи колкото населението на България.deptofnumbers/unemployment/us/Където и да погледнеш ще видиш приблизителни проценти от 4,5 до 4,8, но в този сайт тези проценти ги има и в цифри.