109

Анонимен

преди 7 години

Като преминеш 35 ще видиш какъв е смисала на живота, рожбо.

108

Анонимен

преди 7 години

Ами много ясно, хората израстват духовно и осъзнават, че глупостта, която капитализмът и всички останали икономически системи им набиват, да работим и да си пропиляваме живота, не струва и смисълът на живота не е да бачкаш и да правиш деца, за които да бачкаш! Браво! Дано скоро всички се осъзнаят

107

Анонимен

преди 7 години

И тука , навън, има пикарщи и дрискащи по улиците и хора които си хвърлят *** където им скимне, обаче разликата е, че веднага минават, прибират ***, правят забележка или глобяват пикаещия и т.н. Хората са само частично отговорни, проблема е че в държавата няма пари. Върти го, печи го, в бедна държава без ресурси и влияние, положението неможе да е като в държава от първия свят.

106

Анонимен

преди 7 години

До До 100И що да не говорим за талантливите актьори.... Нали са ги приели и завършили ВУЗ по "комунистическо" време... Как така приемали "таланти" - нали по твоята "логика" все връзкари от партията... Като Цачева! Явно е имало прием и на таланти и то във всички ВУз-ве, а не само в НАТФИЗ!

105

Разбирачев

преди 7 години

За какво спорите как са приемали едно време в ВУЗ?! Аз следвах през 70-те години и мога да ви кажа, че навсякъде си имаше приети на "общо основание" без привилегии, вкл. и в такива специалности като МИО, МО, право и т.н. Иначе привилегии имаше всякакви и аз също влязох с привилегия - като изкарал приемния изпит по математика с 6.00. Сега как е - който има пари плаща и получава диплома. По-добре ли е? Очевидно не,а и големият проблем не са тези във ВУЗ, а тези дето не се научават да четат и пишат

104

Прясно емигрирала 2

преди 7 години

Един беше разхвърлял отрова за кучета в парка, без да помисли, че там има деца. Тротоарите са паркинги, хората си хвърлят *** навсякъде, никой нищо не оправя, само руши. Децата пушат на 12-13 години, хората пикаят по улицата и още и още...За това не са виновни управляващите, а всеки един който прави дори едно от тези неща. Не ми се живее в *** и с безотговорни хора. За това ще си отгедам децата навън и дори за ваканции няма да се върна, защото морето ни е в ***.

103

Гошо

преди 7 години

До До ГошоИменно, вече почти не останаха хора, които да изстискват и заради това четем такива статии, в които ни обясняват как младите хора били мързеливи, апатични и не знам си какви. Истината е проста - младите искат адекватно отношение на труда им и възможност за един нормален живот, това е.

102

филията с мас

преди 7 години

Абе кво ми дреме кой ше работи и кой нема да работи. Язе сам си напраил милионете за 5 посколения напреде. У Банкя си имам сичко. На пенсия нема да чекам та да требе некой да работи да ми я плащат. Да му мислите вия офцете за вас пенсии през кривио макаронец. Ше ми ядете долуподписанио. Щото сте големи гяволе. Язе сам прос и вия сте прости а като сте прости ше ме качвате на влас да ви оправям на задна прашка. Айде чао до после!

101

млад българин

преди 7 години

А така... я да видим сега кой бизнесмен ще си намери образовани хора да му бачкат за 400-500 лв в провинцията. Защото не можем всички млади и образовани Българи да живеем в *** София, нали ???

100

Прясно емигрирала

преди 7 години

Моето семейство (аз, мъжът ми и детето ми) емигрирахме, но съвсем не по икономически причини. Стандартът на живот в България беше висок, ако се гледа откъм средствата с които разполагахме. От там нататък ни отврати следното ежедневие. Всеки ден виждаме как на светофара някой минава на червено, поне един. Всеки ден някой изпреварва неправилно, паркира неправилно, кара с превишена скорост. Всеки ден детските плащадки тънат във фасове и *** (чистила съм многократно и на другия ден същото)....

99

Анонимен

преди 7 години

До до 77 до 30" неТи какво предлагаш.... децата съвсем да оскотеят пред комповете без движение, спорт, приятели, контакти и т.н..... Няма що - това ли е "новото мислене"?

98

До 100

преди 7 години

Не говоря за всички талантливи актьори.Дадох ти само два примера. Това, което наричаш "глупости" е част от историята ни от най-близкото минало и няма как да бъде заличено. Твърде много хора знаят и тези истории, и други подобни.Но аз не разбирам защо е нужно да спорим тук. Това, което се пише по форумите на подобни теми, може само временно да заблуди някои съвсем млади хора, чиито родители са живели по-изолирано и не са имали големи амбиции.Но когато се поинтересува, всеки може да се информира

97

До Гошо

преди 7 години

Гошо, факт е че си им работил за стотинки. Докато има кой ще изстискват. Според мен скоро ще стане почти невъзможно да се намират хора за стотинки, особено в София. Тогава или ще трябва да започнат да дават пари или всичко окончателно да се срине. За съжаление няма да съм изненадан от лакомия да се случи второто

96

Анонимен

преди 7 години

До Продължение на 91Вероятно имаш в предвид кадри, като Тетка Цачева... Това бяха кадрите на партията и АБПФК, но..... ги пробутваха в РАбФак. И нямаше как такива да станат лекари, актьори, летци, архитекти, т.е. професии с отговорности за живота и здравето на хората, а началници тип ...... Цачева!

95

Анонимен

преди 7 години

Споко, идват сирийци. Според една известна българка ще подобрят демографската ситуация и генофонда.

94

Друг случай

преди 7 години

От времето на нашите родители.Знаете кой е бил офталмологът академик Пашев - голям учен и специалист от царско време. Когато внукът му кандидатства медицина и изкарва изпитите с висок успех, в списъка на приетите студенти го няма. После му казват, че се било разляло мастило и не видели високите му оценки. Истината е друга - бащата на този младеж е бил на висок пост в полицията и скоро след Девети септември се оказва самоубит.Онзи младеж успял да избяга на Запад, историята му е цяла одисея.

93

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 91Ламбо е велик български актьор, който е канен и в италиански продукции.... Казваш "имало" по-заслужили кандидати от него ли? А Парцалев, Гец, Вачков, Попандов, Тодор Колев и т.н. какви са.... все "комунистически връзкари" и "некадърници" ли? Сегашните "демократични" актьори повече ли ти харесват от тях? Знаш ли как се завършваше техническия или ВИАС и колко завършваха от приетите? Олекваш яко с глупостите си!

92

Анонимен

преди 7 години

Е, как кой ще работи? Любимите на всички политици, шведи! Кой друг? Нали направиха всичко възможно да изгонят младите и образованите от страната, после ще им работят шведите.

91

Анонимен

преди 7 години

Подкрепям последния коментар.С голямо желание се върнах в Бг,имах отлична работа в чужбина но я напуснах поради факта,че желая да се равия тук.Сега след месец живот и то в София,мога само да съжалявам за този каприз,нищо не е мръднало нито йота нагоре.И това при положение че не плащам наем и имам някакъв капитал във джоба.Мисля че една инвестиция във нов куфар ще е добро и разумно решение,с оглед предстоящата ситуация в БГ.

90

сега

преди 7 години

част от завършващите в пуцовете по право са елементарни, ***, но нали учат платенообразование стават юристи, виждал съм дипломи за средно образование, с успех от 3 до 4.40.Но част от тях стават и съдии и прокурори, правото в България е унищожено за 40 години с такива юристи, 18 години- след 1992 г. в България нямаше изпит за адвокати иадвокатските колегии се напълниха с елементарни юристи.Има един качествен юридиче- ски факултет-този в Софийски университет.