61

Анонимен

преди 7 години

Нищо не пускат, а и няма никакво значение какво са решили от разбойнческата комунистическа партия.... Те власт няма да видят скоро.

60

Анонимен

преди 7 години

В Скандинавските страни хората не искат да им намаляват данъците и то не защото са мазохисти, а защото колкото са им по-високи данъците, толкова повече безплатни услуги им осигурява държавата. Искам българската държава срещу платени данъци да ни осигурява със здравни услуги, образование, облекчения за инвалиди, болни, стари хора, общински и комунални услуги, обществен транспорт .... , но едва ли! Затова помислете!

59

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИменно богатите не ги ловят и с плоския данък защото крият пари и имоти и трябва национализация и конфискацция който не плаща.Именно стъпаловидния данък е за бедните и работещите, защото богатите не ги лови никакъв данък, или по цял свят плащат само плосък данък в цял свят - в България например ако вземеш дивиедент 1 милион лева плащаш 5% данък, за 10 милиона пак толкова.

58

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

До Анонимен 79Децата не се раждат с НИТО ЕДИН ЕЗИК, те не могат даже да говорят членоразделно. Езици само и единствено се научават, а това отнема време, доста време. Наистина не е толкова страшно твоите деца ще са поне 3-4 години изостанали от своите връсници на 100%. При положение, че нито ти нито жена ти владеете чуждия език до съвършенство у дома общувате на български. Това, за което говориш става само се ожениш за чужденка и тя отглежда децата.

57

R.E.D.

преди 7 години

Дрoгapете, я кажете колко данъци е платил Лукойл и при какъв оборот, а??Жокер: можете да питате дрогаpo Р.Овч.

56

Динко

преди 7 години

Е хайде пък да не раздаваме на "родителите" по още 50лв. месечно на бройка деца.

55

Анонимен

преди 7 години

Някой от тези капацитети може ли да каже колко ще получи нето човек с брутен доход 121х. годишно и такъв със 115х. Как па не ви увряха тиквите не мога да рабера.

54

Социалистите,

преди 7 години

даже и Мутрата е по-ляв от вашата водеща шайка милионери. Иначе разбрах кой е научил Боко да си сменя постоянно мнението, ученикът е надминал учителя вече.

53

DM

преди 7 години

Със сигурност ме загубиха като гласоподавател . Тъкмо започнах да им симпатизирам покрай Радев и пак започнаха с простотиите.

52

Анонимен

преди 7 години

До Доктор Сър ПичукЕ, не е толкова сложно и страшно. Децата много бързо се адаптират и научават езика. Проблемът са родителите. Мога да го твърдя със сигурност и от опит. Децата навън се раждат с 2 говорими езика (при смесени бракове по 3), а заминалите оттук за няколко месеца проговарят на местния език и още един език след това. Закъснението в училище не се отразява, защото изучаването на езици у нас би отнело доста повече време, а и средства.

51

KЪШ в Сибиpь

преди 7 години

"Въвежда CE фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи."- айде, бe??И въпросните 150 милиона ще дойдат от?? Пeевcки и Гepгов? Или как обычно?И ще отидат при?? Такива млади cмукaчи като Стo-стo-стoйнето??НЕ, БЛАГОДАРЯ! iSiktir, казано по pусoфилcки.

50

Анонимен

преди 7 години

Прави ли ви впечатление, че стъпоаловидния данък е само за работещите, тоест тези които са на заплати, пролетарията. Корпоративния данък е плосък. Там от където се изкарват големите пари - дивиденти, лицензни права, ройалтис, борсови операции - там данъка е винаги плосък и символичем - 3-5%, а за някои дори 0%.

49

Анонимен

преди 7 години

Стойнев, много си ми симпатичен, но идеята не ми допада. Или имаме плосък данък или подоходно облагане. Средни положения водят до възможности за измами и заобикаляне. Правете нещата прости и ясни, а не кръстоски. Ако е подоходен данъка, направете посочените по-горе отстъпки - за 1 и 2 дете, за младежки бизнес... Намалете ДДС за книги, храни, лекарства. Хубаво е на принципа на моркова и тоягата... Наложете ежегодни, безплатни, задължителни профилактични мед. прегледи.

48

Анонимен

преди 7 години

По колко кинти ще трябва да прибират от тия 7000 човека ,че да има осезаем смисъл за държавата ? Ако им вцемат 20 % от заплатата то това ще донесе 14-15 милиона отгоре.До тях ли опляхме ? Пък ние платихме 2 милиарда за Белене....

47

Анонимен

преди 7 години

До АнонименБедните нямат пари за данъци а вдигнаха здравния данък точно за безработни и бедни.Стъпаливидния данък е именно за бедните, не за богатите, защото те са най-много. 5% от населението протежават 90% от богатствата, но облагат а данъци 95те процента. И понеже те все повече обедняват, и за държавата не стигат пари, тогава казват - абе, я дайте от по малко бедните да вземем повече иначе държават ще фалира. А едрия капитал не взимат заплати, тях тези данъци изобщо не ги засягат.

46

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

До Анонимен 60Напусни ако искаш, но децата ти ще трябва да учат нов език и да се социализират от нулата на новото мясно. За тях едно преместване в чужбина ще е като удар с парен чук. Освен това вероятно ще им трябват 2 години докато научат кой да е чужд език на разговорно ниво, а през това време няма да могат учат ще трябва да повтарят класове училище.

45

void

преди 7 години

До Анонимен (53)Ами и това което предлагаш също толкова безсмислено - данък да се формира на базата на продажната цена - WTF?! Та нали тогава всички имоти, които не са закупени с банков кредит, ще се извършват на занижена цена, която по закон не може да бъде по-ниска от данъчната оценка. В резултат пак ще се плаща данък по данъчна оценка, но ще се губят и пари от таксата за придобиване на имота заради разликата в цената. Няма по-справедлива и еднаква ставка от фиксиран процент за всички.

44

Анонимен

преди 7 години

До МатематикаПлаща ги чорбаджията

43

Анонимен

преди 7 години

Жалко. Щото няма да им донесе властта. Народа се събуди и иска обрат но те и така не им го дават щото самите те са богаташи и с високи доходи и не искат да плащат. А народа им- кучета го яли. 20% посече за богатите??? Този да ти се нарича Робин Худ но акаунтерите им го квитират с лихвите за закупени скъпи коли и сгради

42

Анонимен

преди 7 години

Бедните нямат пари за данъци а вдигнаха здравния данък точно за безработни и бедни. Богатите се крият в западни офшорки и швейцарски банки и държаввата пропада все повече източвана с нови заеми.